Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MEMÒRIA HISTÒRICA
La repressió contra l’independentisme des de 1974 a l'actualitat

Llistat de milers d’independentistes detinguts o empresonats en els darrers 50 anys

26/05/2018 Memòria històrica

1974. Abril; NÚRIA BALLART, RAMÓN CARRIÓN, JOAQUIM NICOLAU, JOAN J.VINYOLES, GUILLEM GARCÍA, RICARD DE VARGAS són detinguts com a pressumptes integrants de OLLA

1974. 18-Abril; ALBERT SANS és acusat de pertànyer al FNC. JORDI ALIER i XAVIER FARGAS són detinguts acusats de pertànyer al FNC.

1974. 19-Abril; CARLES CASTELLANOS I LLORENÇ (PSAN-P), FRANCESC CODINA i MARTÍ BOSCH són detinguts per pertànyer al PSAN-P.  CARME TRAVESSET, VICTOR ATIENZA i JOAN TARAVAL són acusats de pertànyer a les JRC.  JOSEP MARIA CERVELLÓ, FRANCESC XAVIER ELIAS BERNAT, MARIA-NEUS MILA ROCA, CONCEPCIÓ SELLÉS, MARIA EULÀLIA MESTRES, són acusats de pertànyer als GIC. JOAN COLOMINES I PUIG, ANNA ESMERATS, LLUÍS COLOMINES I COMPANYS i JOAN RAMON COLOMINES I COMPANYS són detinguts per pertànyer al Partit Popular Català.


1975. 21-Gener; PERE MORA, DÍDAC ROMERO i LLUÍS GUIJARRO són detinguts sota l´acusació de ser militants del FAC, en la mateixa operació policial es van haver d´exiliar quatre companys més.


1975. 20 març; ELISENDA ROMEU OLLER (militant del FAC) i un altre exiliat polític (Elisenda Romeu Oller estava exiliada a l'Estat francès des del 20 de maig de 1972) són detinguts a Valenciennes per la gendarmeria francesa. Elisenda Romeu va fer una vaga de fam a la presó de Valenciennes durant 20 dies el setembre de 1975 en contra dels últims afusellaments del franquisme. Va sortir de la presó el 20 de setembre del 1975 i va tornar a Catalunya l'1 de novembre del 1977.


1975. Maig; JOAQUIM AULADELL i ANTONI MOLAS són acusats de col.laborar amb ETA. Aquestes detencions provoquen el pas a la clandestinitat dels principals dirigents del PSAN-P (JOSEP DE CALASSANÇ SERRA "EL CALA" i DOLORS SERRA entre d'altres). Uns mesos després (26 d'octubre) en motiu de noves detencions de militants del PSAN-p i les JRC diversos membres d'aquestes organitzacions (família SERRA, CARLES CASTELLANOS...) passen a viure uns mesos a la Catalunya Nord (primer a Cuixà, després a Prada i finalment alguns a Perpinyà). El 20 de novembre (dia de la mort de Franco) es refugia a la Catalunya Nord la militant del PSAN-p TERESA LECHA. 


1975. Juny; JOSEP GUIA (PSAN), FRANCESC CANDELA (PSAN) + 8 persones més són detingudes. Es coneix com la detenció dels “10 d´Alaquàs”.

1975. Setembre; JOAN MOLINA I JIMÉNEZ, JOSEP MARIA TORRES I FREIXA, JOAN LOPEZ I CAMACHO, JOSEP PLAZA I GABARRON, ANTONI TORRES I FREIXA, MANUEL MUÑOZ I REQUENA, JOAN-ENRIC MARTÍNEZ I ORTIZ, JOSEP MARIA FERNÁNDEZ I GARCIA, JOAN SOLÀ I GONZÁLEZ i CÈSAR, JOAN XIC, PERE CUENCA, BERTRAN i RAMON. Aquestes persones són detingudes a Barcelona acusades de ser membres del FAC , la setmana següent d'unes detencions fetes a Terrassa. Dues noies són acusades d´haver allotjat a un pis del carrer de Santa Anna un escamot d'ETA.


1975. 26 octubre; CARME TRAVESSET  i JOAN VILALLONGA, ALBERT CARRASCO, XAVIER BAIGES, AGUSTÍ ALCOBERRO, RAMON ALCOBERRO, NÚRIA MARTÍN, PERE TORTAJADA i RAMÓN POCA són detinguts sota l´acusació de pertànyer al PSAN-P, i les JRC. Pocs mesos després la mare de Carme Travesset publicà una carta on denunciava les tortures que havia patit la seva filla durant la detenció.

1976. Abril; JOSEP DIGON i CÈSAR ALGORA, són detinguts a Sant Llorenç de Cerdans per la gendarmeria, sota sospita de col.laborar amb el FAC.

1976. 5 -abril; Fuga de la presó de Segovia de membres del FAC conjuntament amb militants bascos, només aconsegueixen el seu objectiu, que era arribar a França en Carles García i Soler i tres bascos. Oriol Solé i Sugranyes és assassinat per la Guàrdia Civil.


1976. 9-abril; XAVIER ANDREU PRAT és detingut amb 16 anys acusat de realitzar pintades, pateix 30 hores a comissaria amb maltractaments.


1976. Maig; JOSEP GUIA (PSAN) és detingut a Berga per participar a l´homenatge a Mossèn Armengou, on acudia en representació del PSAN. La Guàrdia Civil li prèn diversa documentació del partit.


1977. Febrer; EVA SERRA, BLANCA SERRA, RAMÓN MARTÍNEZ són detinguts i acusats de col.laborar amb ETA-PM.


1977. 20-Febrer ; JOAN LÓPEZ I CAMACHO, LLUÍS GUIJARRO I GUERRERO, JOAQUIM-JORDI SARDÀ I MONTOLIU, FRANCESC ROMERO I RIVERA, JORDI COMPANY I QUEROL, JORDI DELGADO I VIVES, MARTA BONET I FARRAN, JOAN CONTRERAS I CRUZ, ANNA MARIA VIANA I ONDIVIELA són detinguts acusats de ser membres del FAC. La policia no va informar de les detencions fins deu dies després per mantenir en secret l'operació.


1977. 1-juliol; ÀLVAR VALLS I OLIVA (EPOCA), CARLES SASTRE I BENLLIURE (EPOCA), JOSEP LLUÍS PÉREZ (EPOCA), MONTSERRAT TARRAGÓ I DOMÉNECH (EPOCA), tots 4 són detinguts acusats de la mort de l´industrial Josep Mª Bultó el 9 de maig de 1977. Foren torturats.


1977. Juliol; GABRIEL BOTIFOLL, AGUSTÍ GARCÍA CORONADO, JOSEP HERNÁNDEZ TÀPIES, MANUEL NOGALES, JOSEP RAMON SÁNCHEZ RAMOS, els 5 són acusats de pertanyer a ERAT.


1978. 4 -febrer; ALBERT RUBIO I SANCHO (NE) és detingut i acusat d´associació il.licita i de propaganda il·legal, ingressà a la presó Model.


1978. 15 -abril; ALBERT RUBIO I SANCHO (NE) és detingut passà una nit a la caserna del barri barceloní de Sant Andreu.

 

1978. 21-abril: JOSEP HERNÁNDEZ I TAPIAS, GABRIEL BOTIFOLL I GÓMEZ, AGUSTÍ GARCÍA I CORONADO, JOSEP RAMON SÁNCHEZ I RAMOS, MANUEL NOGALES I TORO, ANTONIO MATEOS LÓPEZ, GREGORIO ZABALA RAMÍREZ, HÉCTOR ÁLVAREZ GONZÁLEZ I DIEGO SANTOS GARCÍA són detinguts acusats de ser membres d’ERAT

1978. 2-Agost: Detenció de la independentista del PSAN (Provisional) DOLORS SERRA i KIEL. Empresonada fins el 14 de setembre del mateix any.


1978. 6-Setembre: ALBERT RUBIO I SANCHO (NE), és detingut acusat d´associació il·licita i tinença il.licita de substàncies inflamables i explosives. Ingressà a la presó Model I posteriorment traslladat a Carabanchel."

1978 11-Setembre: GUSTAU MUÑOZ és assassinat per la policia a la manifestació de la tarda de l'Onze de Setembre.


1979 Gener: LLUÍS ARGILÉS és acusat de donar suport a ETA.


1979 Gener : EUGENI MONGE i ANTONI MONGE JOSÉ, membres del PCE-i també són detinguts.

1979 26-Gener: MARTÍ MARCÓ i BARDELLA ÉS ferit de mort el matí del 26 de gener de 1979, mentre circulava amb dos companys d’un escamot independentista.


1979 22-Febrer: ALBERT RUBIO I SANCHO (NE) és detingut acusat d´assassinat i estralls en grau de temptativa i tinença il.lícita de substàncies explosives i inflamables. Torturat fou reclós a la presó Model.


1979 4-Març: JAUME MARTÍNEZ I VENDRELL, LLUÍS MONTSERRAT SANGRÀ, MARIA TERESA SOL I CIFUENTES, JOAN MATEU MARTÍNEZ, CONCEPCIÓ VALL PLA, MONTSERRAT VALL PLA i XAVIER MANZANO. Els 7 són detinguts com a pressumptes integrants d´EPOCA, acusats d'estar implicats en la mort de l´industrial Bultó.

1979 Març: MANEL VIUSÀ, és detingut a Paris també com a pressumpte col.laborador d´EPOCA. El govern espanyol en demanà la seva extradició.

1979 9-Maig: Judici a MANEL VIUSÀ a Paris, fou absolt ja que les proves aportades per la policia espanyola no tenen cap valor. Els autocars de suport són bloquejats a la frontera francesa fet que provoca que desenes d’independentistes ocupin El Pertús contra l'extradició de Viusà


1979 2 de juny: QUIM PELEGRÍ I PIÑAS (PSAN-P), RAMON PELEGRÍ I PIÑA, FREDERIC BENTANACHS I CHALAUX (JEC), MARIÀ JIMÉNEZ I MORENO, GRISELDA PINEDA I JUST (JRC), JOSEP FIGUEROLA I CAPDEVILA (JRC) i MONTSERRAT GINESTÀ I PERARNAU. Els 7 són detinguts com a pressumptes membres de Terra Lliure (el nom de "Terra Lliure" encara no era públic). En solidaritat amb els detinguts es creen els Comtiès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans (CSPC).

 

1979 16 i 17 d’abril: JOSEP HERNÁNDEZ I TÀPIAS (ERAT), GABRIEL BOTIFOLL I GÓMEZ (ERAT), AGUSTÍ GARCÍA I CORONADO (ERAT), JOSEP RAMON SÁNCHEZ I RAMOS (ERAT), MANUEL NOGALES I TORO (ERAT). Tots detinguts com a pressumptes militants de l´ERAT. 


1979 Abril: MIQUEL ARGILÉS, detingut i condemnat acusat de pertànyer a ETA. Pres a la presó de Sòria.


1979 23-Juliol: JORDI CASANELLES i JESÚS VIDAL, són detinguts a Lleida i Barcelona acusats de formar per d'acció d'un grup anarco-independentista.

1979- 9-Setembre: Càrrega policial contra un acte independentista al Fossar de les Moreres i identificació del militant d'IPC FRANCESC XAVIER  ANDREU PRAT. El mateix diumenge (dia 9 de setembre), Lluis Maria Xirinacs i Marià Jiménez inicien una vaga de fam en protesta per l’actuació policial.


1979 25-Setembre: FRANCESC PICAZO i MARIA ROSA MARTÍ, acusats de donar suport a ETA l´any 1975.


1979 29-Setembre: FRANCESC XAVIER ANDREU PRAT (IPC), és detingut acusat de ferir el militant feixista Francisco Camí Aldavert del GAS (Grupo de Acción Sindicalista) durant els fets del dia 9 al Fossar de les Moreres. Tot i tenir 17 anys passà 3 dies a Jefatura de Via Laietana i 40 dies a la Presó Model.

1980 Gener: Detinguts DOLORS LÓPEZ i JAUME CAMPS. Tots 2 són Militants del PCE-i.


1980 13-Febrer: JOSEP MANUEL VIETIES I ARCA (SOC). És detingut per la Guàrdia Urbana de Barcelona en el transcurs d'una acció, fou torturat i se li aplicà la llei antiterrorista. Cas RCAN.


1980 14-Febrer: GUILLEM JOAN LORENZO I TREVIÑO és detingut pel cas RCAN. Empresonat a la Model de Barcelona. Cas RCAN.


1980 15-Febrer: ALBERT RUBIO I SANCHO (NE) i Mª CARME MARÍ I PRADOS. El primer detingut acusat d´atracaments, robatoris i col.locació d´explosius. A tots dos se´ls aplicà la llei antiterrorista. Cas RCAN.


1980 6-Març: JORDI CANO I CAPARRÓS és detingut al seu domicili de Barcelona, se li aplicà la llei antiterrorista, ingressà a la presó Model. Cas RCAN.


1980 14-Març: 4 detinguts durant tota la nit a la caserna de la policia de Gandia (La Safor), un militant del PSAN i tres independentistes més, acusats de realitzar pintades i de pertànyer a Maulets (organització dels anys'70).


1980 6-Maig: JAUME PUYOLES I GARCÍA (NE) és detingut i li fou aplicada la llei antiterrorista. Cas RCAN.


1980 12-Juny: Judici contra JAUME MARTÍNEZ VENDRELL i LLUIS MONTSERRAT SANGRÀ  per la seva suposada implicació en la mort de l´industrial Bultó. Fou l´anomenat “Cas Batista i Roca”. El dia 19 del mateix mes és absolt MONTSERRAT i condemna simbòlica, ja acomplerta, d´1 any i 3 mesos per MARTÍNEZ VENDRELL.

1980 21-juny detenen MARIÀ JIMÉMEZ I MORENO i LLUIS MARIA XIRINACS després que la policia espanyola dissolgués la festa de benvinguda a JAUME MARTÍNEZ VENDRELL i LLUÍS MONTSERRAT a les Cotxeres de Sants (Barcelona) on es volia celebrar el seu recent alliberament. La festa de benviguda va ser organitzada pels Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans, plataforma independentista antirepressiva catalana fundada un any abans.


1980 10-Juliol: EVA SERRA, BLANCA SERRA i RAMON MARTÍNEZ són detinguts, relacionats amb la tasca dels CSPC, se´ls aplicà la llei antiterrorista. Les dues primeres també van ser acusades per la policia d'una pressumpta col.laboració amb ETA-PM i torturades.


1980 Juliol: Dos militants del PSAN de Vinarós són multats amb 25.000 pessetes cadascun pel governador de Tarragona per participar en una manifestació a La Ràpita (Montsià) en denúncia de la matança dels Alfacs.

1980 11-Setembre: L´Ajuntament de Tortosa imposa una multa a militants del PSAN per enganxar cartells de la Diada de l´11 de setembre.

1980 16-Setembre: JORDI PUIG I PANELLA (PSAN), JORDI MIRALLES, DOLORS FABREGÓ. Tots 3 són detinguts i multats per la policia municipal per inutilitzar rètols espanyols.  MIRALLES va romandre a més 3 dies a la presó. El jutgen 3 anys més tard.


1980 Octubre: El governador civil de València imposà dues multes de 500.000 pessetes cadascuna a JOSEP GUIA (PSAN) i CARLES DOLÇ (MCPV) per haver organitzat la manifestació del 9 d´octubre a València. 


1980 14-Octubre: FRANCESC XAVIER BARBERÀ I CHAMARRO, JOAN CASAS, CONCEPCIÓ DURAN, FERRAN JABARDO I GARCÍA, ANTONÍ MASSAGUER I MAS, ROSA NAVAL, ABEL REBOLLO, RAMON SUBIRATS, DOLORS TUBAU, MARIA TUBAU. Tots 10 són detinguts com a pressumptes militants d´EPOCA."


1980 Octubre-23: XAVIER MITJÀ (PSAN), PEP TORRENT (PSAN) i 3 persones més són detinguts a Mataró per la Policia Nacional espanyola per tapar rètols en espanyol. Dos militants del PSAN més tres independentistes. A PEP TORRENT se li imposà una multa de 10.000 pessetes.


1980 17-Novembre: ADELA GONELL I GALINDO, FINA GONELL I GALINDO, OCTAVI MONTAGUT, MERCÈ LÓPEZ, JAUME CAPELLES, JORDI PUIG I PANELLA, JAUME PRADELL, ANTONI CABRA, JOSEP ILLA, DAMIÀ FRANCÀS, JORDI ROMANÍ, ANTONI PENELLA, PERE ROS, JOSEP M ª GOÑI, GLÒRIA MILLAN són detinguts.


1980 Novembre-17: PERE ROS (PSAN), detingut el membre del Comité Executiu del PSAN, se li aplicà la llei antiterrorista, després de vuit dies en dependències policials passà a la presó Model de Barcelona.


1980 26-Novembre: JORDI PUIG és detingut en aplicació de la Llei Antiterrorista. A les dependències policials rebé cops i maltractaments, al cap de deu dies ingressà a la presó Model de Barcelona.


1981 6-Gener RAMON SUBIRATS, és alliberat sota fiança


1981 13-Gener: GLÒRIA MILLAN és detinguda sota la Llei antiterrorista, fou torturada. El jutge en decretà la seva llibertat provisional.


1981 26-Gener: PERE ROS surt en llibertat provisional, sota fiança de 50.000 pessetes.


1981 22-Abril: Es dona a conèixer la sentencia del Tribunal Supremo del recurs presentat contra JAUME MARTÍNEZ VENDRELL i LLUÍS MONTSERRAT SANGRÀ, pel qual es rectifica i es condemna a Martínez Vendrell a 12 anys de presó, coneix la noticia a l´exili.


1981 28 Abril: Es coneixen les penes que el fiscal demana contra MASSEGUER, TUBAU, REBOLLO, JABARDO i BARBERÀ, en total es demanen 261 anys i 3 dies de presó, 84.000 pessetes de mulya i el pagament d´una indemnització de 10 milions de pessetes. 


1981 21-Maig: DOLORS BAIXAULI (PSAN) és detinguda i apallissada per la policia per participar a una concentració en solidaritat amb els treballadors aturats a València.


1981 22-Maig: PERE RIBERA, XAVIER HERNÁNDEZ són acusats de fer pintades contra el Día de las fuerzas Armadas a Barcelona. Després de 35 hores de detenció passaren a disposició judicial, foren absolts per l´Audiencia Nacional.

1981 7-Juny: JOSEP GUIA (PSAN) és citat a declarar al Jutjat de Llíria per uns pamflets de solidaritat amb Euskadi, on es podia llegir “Euskadi independent” i que foren distribuits per la zona de Bétera.


1981 2-Agost: JOSEP GUIA, MARIA CONCA, JOAN SELLÉS i una quarta persona són detinguts a la vila d´Alfàs, acusats dels incidents provocats al finalitzar la IV Trobada Independentista dels PPCC feta a Tàrbena (Marina Baixa).

1981 7-Agost: ARTUR NICOLAU i una altra persona són detinguts a Xixona per la Guàrdia Civil acusats de pintar a la caserna de Mutxamel “Que se´n vagen!”. Nicolau ingresa durant uns dies a la presó d´Alacant, l´altre detingut fou alliberat.


1981 11-Setembre: La policia espanyola retira una pancarta a la Plaça de la Independència de Girona amb l´eslògan “els catalans no sóm espanyols”, posteriorment carregà contra els assistents a un acte del PSAN i deté a una persona, alliberada després d´unes hores.


1981 12-Setembre: SALVADOR BALCELLS (PSAN) és detingut per la policia arràn de la seva intervenció ecologista al Fossar de les Moreres (Barcelona). Després de 30 hores fou alliberat sense càrrecs, però atribuint-li “grandes disturbios y alteración del orden público". El governador civil de Barcelona (Jorge Fernández Díaz) li imposa una multa de 300.000 pessetes. BLANCA SERRA i EVA SERRA (militants d'IPC, Independentistes dels Països Catalans) també són multades amb 300.000 pessetes cadascuna pel mateixos fets.


1981 25-Octubre: La Guàrdia Civil ocupa el Puig, impedeix l´accés i es dedica a fitxar als que pretenien assistir als actes que s´hi celebraven, en molts casos fins i tot fotografia de cara i cos a molts d´ells.


1981 7-Novembre: 1 simpatitzant del PSAN es escorcollat i amenaçat, insultat i detingut per la Guàrdia Civil de Vàrcer (La Ribera). Li confiscaren diverses publicacions que duia al seu damunt.


1981 21-Novembre: Diversos militants del PSAN són retinguts, identificats i escorcollats a València quan encartellaven contra el feixisme i la cobertura política del governador civil de València. 


1981 3-Desembre: PERE BASCOMPTE I CARBONELL (TERRA LLIURE), JAUME LLUSSÀ I LLORENÇ són detinguts a Manresa sota la llei antiterrorista, acusats de pertànyer a Terra Lliure. Pere Bascompte entra a la presó. Jutjat i condemnat a 9 anys de presó el juliol de 1983.


1981 3- Desembre: SIMÓ AGUILAR CARRASCO (PNPV), EDUARD ALEU ORDAZ (IPC), PERE ANGUERA, TERESA ARAGONÈS (IPC), MAIT CARRASCO (IPC), MARCEL CASELLAS (IPC), CARLES CASTELLANOS I LLORENÇ (IPC), MARIA ALICIA CORACHAN, LLUÍS FONT DE RUBINAT, CLARA GALOVART, JOSEP VICENT JUST, , TERESA LECHA (IPC), MARIA LLUM LÓPEZ , JOSEP MARINÉ (REUS), DANIEL PÉREZ (VALÈNCIA), BLANCA SERRA (IPC), EVA SERRA (IPC),  LLUÍS FONT DE RUBINAT, CLARA GALOVART, JOSEP OLIVERES, LLUÏSA PARRA  i PILAR SALA són detinguts en una de les onades repressives més grans contra l'independentisme català.

1981 11-Desembre: PERE BASCOMPTE I CARBONELL declara davant l´Audiencia Nacional de Madrid, es empresonat a Carabanchel.


1981 18-Desembre: JOSEP GUIA (PSAN). Requeriment per presentar-se al Jutjat nº 5 de València en relació al procediment obert pel full volant que es solidaritzava amb el poble basc.


1981 20-Desembre: Diversos militants del PSAN són multats amb més de 25.000 pessetes per haver participat a una concentració antinuclear a Ascó.


1982 1-Gener: Un militant del PSAN de Monòver (Les Valls del Vinalopó) es multat per la Guàrdia Civil per negar-se a parlar en castellà.


1982 4-Gener: La policia obliga a identificar-se a un grup de militants i simpatitzants del PSAN a Barcelona que estaven encartellant contra el pacte social. També els confisca el material.


1982 10-Gener: El governador civil de Barcelona obre expedient als organitzadors del recital (entre els quals es troba Pere Ros), que va fer Lluís Llach a la Nau del Clot de Barcelona en favor dels patriotes catalans, realizat el passat 8 de gener.


1982 11-Gener: Un militant del PSAN de Llíria es cridat a declarar pel jutge de la població arràn de l´aparició d´uns cartells contra el governador civil.


1982 12-Gener: JOSEP GUIA (PSAN) és cridat pel Jutjat nº 2 de València per comunicar-li que es troba processat per “desacato” al governador civil, i en llibertat provisional.


1982 18-Gener: VICENT MESTRE (PSAN) i altres independentistes de la candidatura del BEAN a Oliva són interrogats per la Guàrdia Civil d´Oliva (La Safor).


1982 SALVADOR BALCELLS és cridat a declarar pel Jutjat nº 1 de Barcelona per pressumptes injuries al governador civil, arran de l´aparició d´una nota de premsa on denunciava la seva detenció i posterior multa que li havien imposat.


1982 9-Febrer: JORDI MONERS (PSAN) és cridat a declarar al Jutjat de Sant Boi de Llobregat en relació amb el pamflet de solidaritat amb Euskadi.


1982 12-Febrer: XAVIER MITJÀ, REMEI OLIVER, PERE ROS, TERESA ALABÈRNIA i XAVIER ROMEU són cridats a declarar, el primer al Jutjat de Mataró i els altres als de Barcelona per l´aparició del pamflet solidari amb Euskadi.


1982 13-Febrer: Diversos militants del PSAN són identificats per la policia municipal d´Algemesí (La Ribera) per estar encartellant pels carrers de la població.


1982 18-Març: EVA SERRA (IPC), BLANCA SERRA (IPC), MAIT CARRASCO (IPC), CARLES CASTELLANOS I LLORENÇ (IPC), TERESA LECHA , i RAMON PELEGRÍ. Aquests 6 militants d´IPC detinguts acusats de sedició per dur una pancarta amb el lema “Independència” a la manifestació anti-LOAPA. El governador civil de Barcelona Jorge  Fernández Diaz va fer que coincidís la data de les detencions dels independentistes amb el fet que el jutge de guàrdia fos un jutge ultradretà de la seva confiança (Luís Fernando Gómez Vizcarra) per així assegurar-se l'empresonament dels portadors de la pancarta. Els independentistes foren alliberats 6 setmanes més tard.


1982 26-Març: PERE ROS (PSAN) i NÚRIA SERÀS (PSAN) són multats amb 500.000 pessetes cadascun, com a responsables de l´acte dels Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans, celebrat a la Nau del Clot de Barcelona el passat 8 de gener.


1982 11-Abril:militants del PSAN de Girona, valència i Alacant són detinguts a Santurtzi (Euskadi) per participar a l´Aberri Eguna, alliberats al cap d´unes hores.

1982 23-Abril: JOAN DAUNIS (PSAN) és detingut a Girona per ser a la parada de llibres del PSAN a la Rambla de Barcelona, fou maltractat i colpejat.


1982 24-Abril: FRANCESC NAVARRO és detingut a València després d’harriar la bandera blavera de l’Ajuntament. en llibertat al cap d’unes hores.


1982 PAU CARABAL és detingut a València per reclamar la llibertat de Francesc Navarro. En llibertat al cap d’unes hores. Jutjat i absolt el novembre de 1990.


1982 30-Abril: Comença el judici contra PERE ROS (PSAN) a l´Audiencia Nacional a Madrid, la petició fiscal s´eleva a 1 any i 1 dia de presó.


1982 11-Abril: 1 Membre del PSAN detingut per formar part de la Coordinadora d´Aturats de Valencia i protestar tot realitzant pintades a l´empresa constructora FOCSA.


1982 12-Abril: 1 militant del PSAN és detingut a Berga per la guàrdia civil mentres era en una parada de venda de material del partit a la Patum.


1982 8-Agost: 4 membres del Col.lectiu de Treballadors i del PSAN, són detinguts a Alacant per la policia municipal per fer pintades contra l´atur.


1982 12-Setembre: Detinguts per la Guàrdia Civil durant 3 hores a Bétera dos militants dels PSAN que enganxaven cartells contra l´Ajuntament.


1982 26-Setembre: És detingut 1 militant del PSAN a Barcelona mentres esperava el tren a l´estació de Sants.


1982 12-Novembre: Francesc Magriñà Mateu, és detingut, torturat i empresonat per la policia interna de la comissaria de Via Laietana. Va estar 5 mesos detingut a la presó Model de Barcelona, condemnat per cremar una bandera davant el Rei espanyol.


1982 15-17 Novembre: GUILLEM BERENGUERES, AURELI SOLSONA (la seva companya i també el germà d’AURELI SOLSONA), CARLES BENÍTEZ I BAUDÉS, XAVIER MONTON I CANALS, RAMON LAGÉ I ALÉ (IPC), CARLES SOLÉ, BONAVENTURA SUBIELES  són detinguts sota la llei antiterrorista com a pressumptes col.laboradors de Terra Lliure. Després de quasi deu dies d'incomunicació i d'interrogatori (amb tortures) a les dependències policials de Via Laietana de Barcelona, van ser traslladats a Madrid i posats a disposició del jutge de l'Audiencia Nacional.

1982 17-Novembre: Detinguts per la policia a Barcelona un militant i un simpatitzant del PSAN. A Comisaría durant els interrogatoris foren maltractats i amenaçats.


1982 Desembre : TERESA RAMÍREZ i JAVIER CALCERRADA són detinguts per pressumpte col.laboració amb els GRAPO.


1982 1-Desembre:JOSEP GUIA declara al Jutjat d´Instrucció nº 4 de València per un presumpte delicte de desacatament al governador civil de València, amb motiu de la publicació d´un anunci al diari “Noticias del dia” on es convocava a l´Aplec del Puig.


1983 11-Gener: 4 militants de les Joventuts del FNC detinguts per la policia al centre de Barcelona quan estaven encartellant contra el judici a CARLES BENÍTEZ I XAVIER MONTÓN.


1983 24-Gener: JOSEP DIGON I BALAGUER (FAC) és detingut a Barcelona per la policia. Se´l vinculà a Terra Lliure, se li aplicà la llei antiterrorista. Presó preventiva a Carabanchel. JOSEP Mª VILA I POVEDA, MIQUEL BOSQUET, GUILLEM MARIN GAITAN, JOAN SOTERO DEL CAMPO, PILAR QUIÑONERO LÓPEZ i ROBERT LEIFER I AQUINO. Tots 6 són detinguts en la mateixa operació que JOSEP DIGON se´ls imputa la pertinença a un escamot anarco-independentista.

1983 31-Gener: JOSEP Mª CERVELLÓ (IPC), ISABEL HERRERO (CSPC), IGNASI FARIÑAS (TAULA ANTINUCLEAR I ECOLOGISTA). Els 3 són detinguts sota acusació de donar suport a Terra Lliure. Se´ls aplicà la llei antiterrorista. El primer denuncià trotures i maltractaments.


1983 9-Febrer: Membres de la CCII, 4 d´ells militants del PSAN són detinguts i fitxats a l´acabar una manifestació d'estudiants contra la llei antiterrorista i la pràctica continuada de la tortura.


1983 11-Febrer: Un militant del PSAN i un independentista del Maresme detinguts i fitxats per la Guàrdia Civil mentre feien pintades antirrepressives.


1983 3-Març: 2 Membres del Grup de Defensa de la Terra de l´Hospitalet, un d´ells militants del PSAN, detinguts per policies de paisà per enganxar cartells i fer pintades reivindicatives.


1983 8-Març: JORDI PUIG, JORDI MIRALLES, DOLORS FABREGÓ. S´inicia el judici a Girona per haver esborrat rètols públics escrits en espanyol el setembre de 1980. El fiscal demanà 6.000 pessetes de multa per cadascú o un dia de presó.


1983 31-Març: Judici a Altea contra tres militants i un simpatitzant del PSAN acusats de provocar aldarulls públics i obstaculització del trànsit, arràn de la prohibició de la Trobada Independentista que s´havia de celebrar a Tàrbena el mes d´agost de 1981. 


1983 2-Abril: Diversos militants del PSAN són detinguts durant algunes hores a Bilbao per haver enganxat una pancarta amb motiu de l´Aberri Eguna, juntament amb membres d´Herri Batasuna.


1983 6-Abril: Judici a l´Audiencia Nacional espanyola a un militant del PSAN i un simpatitzant sota l´acusació d´haver realitzat pintades independentistes amb motiu del dia de les FAS a Barcelona, l´any 1981. el fiscal demanava un any i mig, finalment foren absolts.


1983 12-Abril: Dos militants del PSAN de Barcelona són cridats a declarar al Jutjat per unes diligències instruides arràn de l´agressió de la Guàrdia Civil contra una parada del PSAN a la festa de la Patum de Berga l´any anterior.


1983 19-Abril: 4 Detinguts a València 1 militant del PSAN i 3 independentistes per fer unes suposades pintades d´elogi de Terra Lliure, se´ls aplicà la llei antiterrorista i ingressaren a la presó Model de Valencia i el dia 22 foren alliberats sense fiança.

1983 24-Abril : JOAN PALAU MONCUNILL (NE) és detingut a Valls acusat d´estralls contra una parada electoral del PSOE, arran de la manifestació independentista de Sant Jordi a Barcelona. Li fou aplicada la llei antiterrorista. FRANCESC NAVARRO i PAU CARABAL són detinguts a Gandia, el primer per despenjar la bandera blavera de l´Ajuntament i el segon per demanar la seva llibertat, els preneren declaració i foren alliberats de matinada.


1983 27-Maig: La policia municipal de Cullera (La Ribera) atura i obliga a identificar-se a quatre militants del PSAN que enganxaven cartells antinuclears, foren amenaçats d´èsser denunciats a “l´altra policia”.


1983 28-Maig: La Guàrdia Civil de Gavarda (La Ribera) arrenca cartells antinuclears exposats a una botiga i un bar i demana a l´Ajuntament les dades personals de dos militants del PSAN.


1983 2-Juny: 7 Independentistes detinguts per la policia després d´una manifestació en l´aniversari de la mort de FÈLIX GOÑI, tres eren militants del PSAN.


1983 7-Juny: JOSEP DAUNÍS és empresonat durant 24 hores a la presó de Girona, en compliment de la condemna sentenciada per haver tapat rètols públics escrits en espanyol.


1983 27-Juny: JOSEP AIXALÀ, militant del PSAN, és detingut durant més de 3 hores arran de la mnaifestació contra la política pro-nuclear del PSOE i contra l´abocament de residus radioactius.


1983 30-Juny: 4 detinguts durant unes hores, dos d´ells membres del PSAN, per enganxar adhesius a la façana de la Audiencia Nacional amb motiu del judici contra Pere Bascompte i Jaume Llussà. Un altre militant del PSAN fou expulsat de la sala per mostrar un adhesiu.


1983 16-Agost: Dos militants independentistes són cridats a declarar a l´Ajuntament d´Alcanar (El Montsià) arran de la crema de dues banderes espanyoles i de la desaparició d´una tercera.

1983 21-Agost:  La independentista DOLOTS TUBAU surt de la presó de Yeserias (Madrid) després d’una condemna total de 2 anys i 3 mesos.

1983 5-Setembre: La policia municipal de Montgat (Maresme) obliga a identificar-se a tres militants del PSAN que enganxaven cartells dels actes de l´11 de setembre a celebrar a Barcelona i Arenys de Mar. Els van anunciar que passarien informe a la Guàrdia Civil.


1983 11-Setembre: JOAN RIDAURA AREU és detingut acusat de participar en la cremada de banderes espanyoles a Barcelona. Es decretà ingrès a la Presó Model, d´on sortirà després de pagar 100.000 pessetes. Posteriorment tornà a ser empresonat.


1983 JOAN VICENÇ LLEONART GARCÍA, JOAN BASCUNAU CASASÚS, JOAN SALVADOR ARNAU, ALBERT AVISO CRUZ, ANTONI CÉSPEDES PLA i XAVIER ARNECHO IRIGOYEN són detinguts arran de la Diada nacional, acusats majoritariament de cremar banderes espanyoles.


1983 24-Setembre: Diversos detinguts a Barcelona conjuntament per policia, guàrdia urbana i mossos d´esquadra, dos d´ells militants del PSAN, per repartir octavetes exigint la llibertat de JORDI PUIG.


1983 3-Octubre: Es denega el passaport a JOSEP GUIA.


1983 8-Octubre: 5 membres del Grup de Defensa de la Terra de L´Hopitalet i dels Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans, són detinguts per la policia mentre es trobaven enganxant cartells contra la Llei Antiterrorista. Resten tres hores a comissaria.


1983 20-Octubre: El Jutjat de Districte nº 8 de València cita tots els membres del Comitè Executiu del PSAN acusats en un judici de faltes per pressumpte desacatament al Govern Civil de València, degut a la publicació d´un anunci al diari “Noticias del dia”.


1983 21-Octubre: Quatre independentistes, militants i simpatitzants del PSAN són abordats per la policia municipal de Picanya (L´Horta) mentres realitzaven pintades convocant a l´Aplec del Puig, foren identificats.


1983 22-Octubre : Detinguts al barri del Carme de Valencia per dur fulls volants independentistes del PSAN. Interrogats a comisaría per la Brigada de Información. El que duia els fulls fou inmediatament enmanillat.


1983 25-Octubre: Detinguts al carrer Alboraia de València per policies nacionals, pistola en mà, mentre realitzaven pintades de convocatoria a l´Aplec del Puig.


1983 26-Octubre: Citats a declarar davant el jutge un grup d´independentistes de Figueres, dos d´ells militants del PSAN acusats de tinença il.lícita d´armes. El jutge els obre processament i decreta la llibertat provisional sota fiança de 50.000 pessetes.


1983 28-Octubre: Un militant del PSAN es obligat a identificar-se per la policia municipal de Benaguasil (Camp de Túria) mentre realitzava pintades de convocatòria a l´Aplec del Puig.


1983 22-Novembre: Membres del Comitè Executiu del PSAN compareixen en judici per pressumptes injuries al governador civil de València, el qual es ajornat fins el 17 de gener per no haver-se citat a tots els acusats.


1983 24-Novembre: El Jutjat de Districte nº 11 de València cita les quatre persones detingudes el passat 22 d´octubre al barri del Carme de València, a un judici de faltes per “desobediencia e insultos” a la policia.


1983 1-Desembre: PERE BASCOMPTE I CARBONELL s´exilià a Perpinyà, després de ser alliberat per error.


1983 30-Desembre: Detingut a Caldes de Malavella un militant i un simpatitzant del PSAN per la Guàrdia Civil per enganxar cartells dels CSPC, el material fou confiscat. Passaren tres hores a la caserna de la Guàrdia Civil. 5 Membres del CCII detinguts durant hores per fer un mural amb la consigna “Els estudiants per la Independència”.


1984 12-Gener: Judici de faltes a València contra un militant del PSAN i tres persones més detingudes al barri del Carme de València. El fiscal donat el caràcter estrictament polític de les acusacions policials demanà l´absolució.


1984 13-Gener: Un militant del PSAN i dos independentistes més són abordats per policies de paisà després d´una manifestació dels CSPC convocada a Barcelona contra el judici a CARLES BENÍTEZ I XAVIER MONTON. Foren identificats i posteriorment alliberats.


1984 6-Febrer: Membres del Grup de Defensa de la Terra del Clot (Barcelona) i un d´ells militant del PSAN són detinguts per la policia quan enganxaven cartells dels CSPC.


1984 27-Febrer: TERESA LECHA (militant d'IPC detinguda quan la policia estava detenint el seu fill menor d'edat) CARLES CASTELLANOS LECHA (fill de Teresa Lecha), ROMÀ CERVELLÓ, JORDI LLOBET (la policia a comissaria li va fer menjar un adhesiu en favor del català que portava a sobre), MARC ARBÓS, FRANCESC SOLSONA, PAU VIDAL, MIREIA CALSINA, JORDI MALET, ÁNGEL SAURET, DAVID ROCA, XAVIER PRAT, RICARD PÉREZ. Aquestes i altres persones (un total de 27) són detingudes per haver demanat la normalització lingüística i l'etiquetatge en català en una manifestació pacífica dissolta per la policia.


1984 27-Febrer: PERE-IU BARON (IPC) és detingut al seu lloc de treball per la gendarmeria francesa acusat de fer pintades en defensa del cátala a la Catalunya Nord signades pel MDT.


1984 6-Març: Finalment es celebra el judici contra el Comité Executiu del PSAN, el fiscal demanà per cadascun una multa de 200.000 pessetes, la sentència final els va absoldre a tots.


1984 16-Març: IMMACULADA ORTIZ SANTOS i JOSEP MANUEL MARTÍN GARCÍA són detinguts per la Guàrdia Civil a Santa Coloma de Gramanet vinculats a sectors cenetistes, acusats de col.laborar amb grups armats bascos. Se´ls aplicà la legislació antiterrorista.


1984 29-Març: Detinguts per la policia municipal de Sueca quatre militants del MDT-PSAN, pistola en mà foren escorcollats i lliurats després a la Guàrdia Civil.


1984 1-Abril: 1 membre del MDT detingut per la policia al carrer Sagunt de València per repartir octavetes de convocatoria del 22 d´abril a Xàtiva.


1984 5-Abril: Detingut per la policia municipal de Mislata un militant del MDT-PSAN que repartia octavetes de convocatòria de l´acte del MDT del 22 d´abril a Xàtiva.


1984 7-Abril: 2 militants del PSAN són detinguts per la policia municipal a l´Alfàs del Pi (La Marina Baixa) acusats d´haver realitzat pintades de convocatòria del MDT per la diada del 22 d´abril, aniversari de la derrota d´Almansa.


1984 Juliol: JOAN RODENES (CNT-CSPC), FERNANDO BUJALANCE (PCC), JOAQUIN MELÉNDEZ (PCC) i PASCUAL VÁZQUEZ (PCC) són detinguts per la Guàrdia Civil per realitzar suposadament les pintades “Fraga assassí”.


1984 20-Juliol: ANTONIA FLORES i NÚRIA CODINA són detingudes a València, arran de l´explosió que acabà amb la vida de J. Antoni Villaescusa, per ser la seva companya sentimental i una amiga. Almenys a la primera se li aplicà la llei antiterrorista.


1984 JORDI MONERS (MDT-PSAN), CATERINA CASTILLO (PSAN-MDT Sants), JORDI SOLER (PSAN i Grups de Defensa de la Llengua) són detinguts, el primer a Sant Boi i els darrers al barri de Sants de Barcelona, arran de la mort de J. Antoni Villaescusa. 


1984 23-Juliol: 3 membres dels CSPC detinguts a Barcelona per participar a una concentració per demanar l'alliberament dels detinguts arran de la mort de J. Antoni Villaescusa.


1984 11-Setembre: JOAN HERRERA JOANMARTÍ és detingut a Barcelona quan intentava despenjar la bandera espanyola de l´edifici d´Hidroelèctrica de Catalunya al carrer dels Arcs, fou retingut pels guardes de seguretat i lliurat a la policia.


1984 11-Setembre : SIXTE ANTIC MARTÍ i SANTI RIERA. Arran de la detenció d´Herrera, es produeixen estralls contra la façana esmentada i la policia deté a aquests dos independentistes.


1984 11- Setembre: ANTÓN VALLEJO PELLICER, XAVIER COLOMER, ALBERT CARRERES VIDAL, JOAN BASSAS COLL, SALVADOR ARASÓ PÉREZ, JOAN RAMÍREZ ROFASTES, JOAN PORTABELLA BLASI, DAVID BRASCÓ JULIÀ, SERGI MESTRE PÀMIES, FRANCESC MAGRINYÀ MATEO, PERE BOIX SALA i  ALBERT ROI són detinguts durant els actes de la Diada.

1984 22- Novembre: JOAN ROCAMORA (MDT), GUILLEM FIOL (MDT) i un tercer militant de l'MDT són detinguts  a la manifestació independentista de protesta per l'assassinat de Santi Brouard.

1984 11-Desembre: LLUÍS GÓMEZ I LÓPEZ (EEC) és detingut per exigir presentar una demanda en català a la comissaría de Sant Andreu (Barcelona). Ingressà a la presó sota acusació d´insult a l´autoritat i desacatament.


1985 19-Gener: JAUME FERNÁNDEZ CALVET, CARLES SASTRE I BENLLIURE, MONTSERRAT TARRAGÓ I DOMÈNECH són detinguts a Puigcerdà com a suposats militants d´EPOCA i Terra Lliure. Se’ls aplica al llei antiterrorista i al cap d’unes dies, tots tres ingressen a la presó. 


1985 19-Gener: JOSEP LLUÍS ROVIRA I NAVARRO és detingut a Alcanar (Montsià).


1985 20-Gener: ENRIC PASQUAL I CUBELLES I TERESA ARAGONÉS són detinguts al barri de Gràcia (Barcelona) i a Perpinyà (Rosselló) respectivament.


1985 22-Gener: CLARA GALOBART i PERE BASCOMPTE I CARBONELL són detinguts per la policia francesa a Perpinyà (Rosselló). Clara Galobart en llibertat al cap d’unes hores. Pere Bascompte fou interrogat il.legalment per un policia espanyol a Perpinyà, i ingressà a la presó de Tolosa (Occitània).


1985 22-Gener: LLUÍS DEIXONNE és detingut a Perpinyà per la policia francesa acusat de col.laborar amb Terra Lliure (surt en llibertat).


1985 22-Gener: És detingut a Benidorm (La Marina Baixa) un motorista per la Guàrdia Civil per contestar en català. Se li imposen 20.000 pessetes de multa, fou amenaçat a l´hora de la detenció.


1985 9-Març: 2 militants del JFNC són detinguts a Lloret de Mar (La Selva) per la policia acusats de fer pintades, foren maltractats i vexats (“¿perros catalanes que haríais sin nosotros?”). Passen 36 hores a comisaría.


1985 13-Març: 10 detinguts a Girona per intentar presentar una denuncia en català a comissaria.


1985 30-Març: 7 Detinguts a Barcelona, sis d´ells membres del MDT, arran d´una manifestació en suport dels “squatters” empresonats, en que van tallar el trànsit de l´Avinguda Hospital Militar, un d´ells fou atropellat.


1985 13-Abril: La policia vol fer retirar una parada del MDT al barri de Gràcia de Barcelona i acaba detenint a dos militants de l´organització per contestar en català. Traslladats a la comisaría de Gràcia, on quedà detinguda una tercera persona.


1985 17-Abril: CÈSAR BRANDLE MATESANZ és detingut a Vila-Joiosa. Se li aplicà la llei antiterrorista.


1985 19-Abril: 3 militants de l´Assemblea de Vallcarca (Barcelona) del MDT són detinguts per la policia per enganxar cartells.

1985 20-Abril Després d'una acció de catalanització 18 membres de la Cirda a la Solidaritat van ser detinguts a l'estació de Sants de Barcelona (minut 3:55 del vídeo de l'enllaç), dels quals 5 van ser empresonats: JORDI i BERNAT LLOBET, ORIOL FERRER, FRANCESC FIGUEROLA i ANDREU CAMPS. La matinada del dia 21 d'abril van ingressar a presó, aconsellada pel fiscal Jiménez Villarejo, incondicional i preventiva. En JORDI i BERNAT LLOBET i ANDREU CAMPS van ser-hi fins el dia 25 d'abril. L' ORIOL FERRER fins el dia 26. D'altra banda, l'ORIOL FERRER i ANDREU CAMPS van ser objecte, el desembre de 1984, de l'obertura d'un expedient sancionador policial i administratiu per part del Gobierno Civil de Barcelona, en la condició d'organitzadors de la manifestació Contra la Tortura, celebrada el desembre de 1984 a Barcelona, i que havia de transcórrer per les voreres, segons Ferran Cardenal, i no pel mig del carrer, com va passar.

 

1985 23-Abril: JORDI-CARLES BURILLO (PSAN-AEIU) i CARLES RICART són detinguts a les Rambles de Barcelona acusats d´atemptar contra la policia arran dels incidents de la diada de Sant Jordi. La policia va començar a carregar contra els manifestants de forma indiscriminada i a llençar per terra les parades de llibres de Les Rambles (imatges a partir del minut 6:45 del vídeo).


1985 25-Abril: JOSEP GUIA (PSAN), JULI PALOU (MDT-PSAN) i JOSEP MARIA TORRES (MDT) són detinguts a Xàtiva en un aplec d´homenatge als Maulets, acusats de amenaces a la policia, entrar per la força a oficines privades i furt de material fotogràfic a la policia.


1985 26-Abril: 2 detinguts a Vic per la policia municipal per catalanitzar plaques de guals.


1985 28-Abril: 3 militants del PSAN detinguts arran dels actes de la Diada del 25 d´abril al País Valencià.


1985 29-Abril: 1 detingut a Massanassa (País Valencià) pels fets del dia anterior.


1985 10- Maig: 2 Membres del MDT detinguts al barri del Clot (Barcelona) per la policia per distribuir propaganda contra la visita del rei.

1985 26-Maig: 3 independentistes detinguts per catalanitzar rètols a l´estació de RENFE a Girona.

1985 11-Juny: JOAQUIM TELL és detingut acusat de catalanitzar un rètol del MOPU a Girona.


1985 17-Desembre: JORDI CORT I HIDALGO és detingut per la policia espanyola per ser pressumpte coautor juntament amb en Quim Sánchez de diversos atemptats, com la col.locació d´un artefacte al despatx de l´advocat Esteban Gómez Rovira.


1985 22-Desembre: FRANCESC PUY, IGNASI CID, MIQUEL SEGURA. 4 detinguts a Barcelona després de participar a la manifestació de suport a Quim Sànchez i  Jordi Cort. Tres ingressen a la presó de la Trinitat de Barcelona acusats de cremar la bandera espanyola de Canaletes.


1986 28-Gener: La querella presentada per 30 advocats per les tortures sofertes per Josep Lluís Rovira, Carles Sastre i Jaume Fernández és arxivada pel jutge.


1986 1-Febrer: LLUÍS TELL (MDT), JOAN CALUALÓ (MDT) i 2 persones més són detingudes al barri de Sants de Barcelona durant la manifestació contra l´anul.lació de la concessió del Centre Cívic de Sants per a celebrar l´Homenatge Nacional als Patriotes Morts en combat.


1986 5-Febrer: JOSEP GUIA (PSAN) i sis persones més són jutjats acusats d´haver apallissat un escamot d´Unió Valenciana, per defensar uns cartells independentistes que convocaven als actes del 25 d´abril de l´any anterior.


1986 16-Febrer: JOSEP AIXALÀ és detingut per la policia espanyola mentres desenvolupava la seva tasca professional de corresponsal del diari basc Egin, cobrint una informació sobre la Segona cadena humana contra l´OTAN a Barcelona. 7 persones més (entre els quals hi ha el militant de l'MDT-Ciutat Vella Pau Argemí) són detingudes a la mateixa manifestació.


1986 28-Febrer: JOAN MATEU REBELLA (UNIÓ DE PAGESOS) i ANTONI RIBAS I SALA són detinguts per la policia espanyola sota l´acusació de pertanyer a Terra Lliure, se´ls aplica la llei antiterrorista. Ingresaren a la presó de Carabanchel. 


1986 19-Març: ORIOL FERRER és jutjat per haver inutilitzat rètols en espanyol de la RENFE el passat mes d´abril.

1986 22-Març: La Guàrdia Civil deté a un membre de l´AEIU que participava en una acció de protesta per la marginació de la comarca del Ripollès per part de l´administració de la Generalitat.


1986 24-Març: 8 detinguts per la Guàrdia Civil a Ripoll, tres d´ells membres de l´AEIU, per interrogar-los sobre els fets de la inauguració de les obres de reconstrucció del monestir.


1986 25-Març: QUIM TELL (MDT) rep una citació per comparèixer al jutjat de Girona, acusat de tapar rètols en espanyol, se li demanen 4 milions de pessetes i 3 mesos de presó.


1986 16-Abril: CARLES CASTELLANOS LECHA (MDT)  i 11 persones més són detingudes per la policia espanyola a la Rambla de Barcelona després d´aldarulls deguts a les protestes pels bombardejos per part dels EUA a Líbia. Queden en llibertat 48 hores més tard. JORDI SOLER LLORENS (MDT) és detingut pels Mossos d'Esquadra del Palau de la Generalitat de la plaça Sant Jaume i deixat en llibertat poques hores més tard.


1986 17-Abril: QUIM TELL (MDT) és jutjat a Girona, acusat de tapar rètols del MOPU en espanyol. A fora els jutjats hi ha tensió entre els assitents i la policia espanyola que intenta dissoldre´ls. Finalment Tell fou absolt dels càrrecs.


1986 19-Abril: Detinguts militants del MDT, per enfrontar-se a la polícia espanyola mentres realitzaven una acció de catalanització de rètols al carrer Pelai de Barcelona que Juntas Españolas havia espanyolitzat.


1986 19-Abril: JOSEP DAUNIS (MDT), JORDI CASALS (MDT), XAVIER ROS, MARCEL DALMAU, VIRGINIA MARTÍNEZ. Tots 5 són detinguts a Girona per esborrar amb pintura rètols en castellà de l´estació de RENFE. Jutjats el juny de 1989. 

1986 23-Abril: 3 detinguts a la Rambla de Barcelona per cremar una bandera espanyola durant la manifestació convocada pel MDT.


1986 23-Abril: GENOVEVA CLOS és detinguda a Barcelona acusada de despenjar una bandera espanyola que lluïa a Canaletes.


1986 25-Abril: ALBERT ESTIVILL és detingut a Comprodon (Ripollès) per la policia quan intentava exiliar-se a la Catalunya Nord. El dia 28 passà a disposició de l´Audiencia Nacional Espanyola a Madrid que el va jutjar el 23/01/1987. El mateix dia que deixa sense efecte el processament als dos exdirectors de Segre i Avui per la publicació d'unes esqueles.


1986 29-Abril: JOAN LAFARGA (MDT) declara davant el jutge en relació al parlament que el parlamentari basc Jon Idigoras, membre de la Mesa Nacional de Herri Batasuna, realitza dins els actes del Fossar de les Moreres, del qual Lafarga exercí de presentador.


1986 10-Maig: Estudiants de l´Institut de Batxillerat Montsacopa d´Olot (La Garrotxa) detinguts per la Guàrdia Civil com a pressumptes autors del llançament d´un coctel molotov contra la seva caserna.


1986 25-Maig: L´MDT del Barcelonés realitza una acció de protesta contra les Olimpíades, els militants que duien la pancarta són agredits i amenaçats per la Guàrdia Urbana, la qual els roba la pancarta. L´MDT interposà denuncia contra els agents municipals.


1986 29-Maig: Identificats per la policia espanyola quatre militants del MDT-PSAN per enganxar rètols antirrepressius.


1986 30-Maig: Detingut per la policia municipal un militant del MDT a Barcelona després d´assitir a una manifestació anti-mili.


1986 3-Juny: JORDI CARLES BURILLO (MDT). Se celebra el judici contra el militant del MDT que fou detingut arran de la càrrega que efectuà la policia espanyola a les Rambles de Barcelona el 23 d´abril de 1985. Al final del judici es desplegà una pancarta del MDT.


1986 7-Juny: JULI PALOU (PSAN) declara davant del jutge sobre les esqueles aparegudes al diari Avui arran de la mort del membre de Terra Lliure Quim Sánchez.


1986 15-Juny: Detinguts diversos militants del MDT de Vilanova (Garraf) per posar una parada de material polític, que fou requisat.


1986 A Girona, durant un miting del PSOE, independentistes són desallotjats per la policia després de desplegar una pancarta amb el lema “Llibertat patriotes catalans”.


 1986 11-Setembre: 57 detinguts. 40 detinguts a Barcelona pels incidents posteriors a la manifestació convocada pel MDT amb el lema “Catalunya no és Espanya”. 17 detinguts a Girona després de la manifestació de la diada per enfrontaments amb la policia.


1986 18-Setembre: ÀLEX RIBA (MDT) i RAMON OLLÓ (MDT) són detinguts a Bilbao, se´ls aplicà la llei antiterrorista i foren posats en llibertat a les poques hores. Circulen rumors entre el moviment independentista sobre el possible fet que Olló sigui un confident policial.


1986 JAUME SELIS I GALLIS rep una ordre de presó acusat d´haver cremat una bandera espanyola durant les festes majors de Sant Andreu Salou (Gironés).


1986 27-Setembre: 2 militants del MDT detinguts mentres enganxaven cartells dels CSPC contra el judici a Montserrat Tarragó i Carles Sastre.


1986 12-Octubre: 4 detinguts per la policia per participar a la manifestació a Barcelona contra les Olimpíades i la festa de la Hispanitat. Un d´ells és militant del MDT.


1986 22-Octubre: JAUME FERNÁNDEZ i ALBERT IBÁÑEZ són jutjats a Madrid acusats d´haver col.locat un artefacte explosiu en nom de Terra Lliure. Ibañez fou absolt mentres que Fernández fou condemnat a la pena de 2 anys de presó menor.


1986 29-Octubre: JOSEP GUIA (PSAN) és citat a declarar pel fiscal de València acusat d´”ultraje a la bandera nacional,” arran de la manifestació del diumenge 19 d´octubre celebrada a la ciutat de València.


1986 7-Novembre: BERENGUER BALLESTER rep una ordre d´expulsió de l´estat francès, on restava exiliat.


1986 1-Desembre: CARLES SASTRE i MONTSERRAT TARRAGÓ. Es suspèn el judici a l’ Audiència Nacional espanyola per la mort del batlle de Barcelona Joaquím Viola, per la no assistència d´un testimoni de la defensa. Finalment s´inicià el dia 4 del mateix mes.


1986 11-Desembre: L´Audiència Nacional espanyola decideix processar els exdirectors dels diaris Avui i Segre per haver permès la publicació d'esqueles d´homenatge a Quim Sánchez i Mikel Zabaltza. També són processats dirigents del PSAN, MDT i CSPC.


1986 12-Desembre: MIKEL SANSEBASTIÁN LOPETEGI, SALVADOR DOMÉNECH BEAIN, LLUÍS MILLÀ SALINAS, ANA MARTÍNEZ LEUNDA. Tots 4 detinguts són acusats de ser membres de Terra Lliure.

1986 19-Desembre: Militants del MDT detinguts i escorcollats per la Guàrdia Civil a Mutxamel (Alacant) per enganxar cartells del MDT convocant a una manifestació.


1987 4-Gener: Membres del MDT són detinguts a Alacant mentre esborraven la toponímia en espanyol de la ciutat.


1987 13-Gener: Judici a València contra tres membres del MDT que catalanitzaven la toponímia local.


1987 14- Gener: JOSEP AIXALÀ (MDT-PSAN) és jutjat pels incidents al carrer Pelai de Barcelona de l´abril de 1985. el mateix s´ha de suspendre per defecte de forma.


1987 23-Gener: ALBERT ESTIVILL és jutjat a l´Audiencia Nacional a Madrid, el mateix dia que deixa sense efecte el processament als dos exdirectors de Segre i Avui per la publicació d'unes esqueles.


1987 2-Febrer: JOAN HERRERA. Són jutjats a Barcelona tres joves independentistes acusats d´ultraje a la bandera española  i de desordres públics durant la Diada de 1984. Herrera va estar més de 30 dies a la presó Model de Barcelona. Finalment foren condemnats tots tres a 1 mes de presó.


1987 4-Febrer: Es suspèn el judici que s´havia de dur a terme a Benidorm (Marina Baixa) contra dos membres del MDT acusats de tapar rètols en espanyol.


1987 8-Febrer: 2 detinguts després de la manifestació convocada pel MDT i els CSPC contra la Llei Antiterrorista a Barcelona.


1987 12-Febrer: QUIM TELL (MDT). Es realitza a Girona el judici d´apel.lació contra la condemna de pagar una multa de 15.000 pessetes, acusat d´haver tapat rètols en espanyol.

1987 16-Febrer: JOSEP R. FREIXES (MDT). El govern civil de Lleida li imposa una multa de 29.000 pessetes com a responsable legal de la manifestació on es va intentar cremar una bandera espanyola.


1987 19-Febrer: ANTON RIBES és jutjat a l´Audiencia Nacional a Madrid, el fiscal li demana 19 anys de presó. Fou condemnat a 3 anys i 9 mesos de presó.


1987 2-Abril: JORDI SÀNCHEZ (CRIDA) és detingut a Barcelona després d´haver participat en una acció anti-apartheid.


1987 11-Abril: JOAN DAUNIS (MDT), JORDI TOMÀS (MDT), i ENRIC CASALS (MDT) són detinguts a Girona per la policia per destruïr diversos rètols en espanyol i una placa de la inauguració realitzada per Franco a l´estació de RENFE.


1987 14-Abril: Judici a tres membres del MDT acusats de tapar rètols en espanyol. Foren denunciats per un policia municipal.


1987 21-Abril: JOSEP AIXALÀ (MDT-PSAN) i EMILI LEBON (MDT-PSAN), són detinguts per posar cartells a la façana de Ràdio Barcelona en demanda de la seva total catalanització.


1987 23-Abril: 24 detinguts per la policia i la guàrdia urbana a Barcelona després de durs enfrontaments. Foren alliberats el dia 25 sense càrrecs, quinze sota fiança i set més amb fiança de 200.000 pessetes.


1987 23-Abril: JORDI FERRER, JOAN CARLES FAYOS, + 3 persones més detinguts a Girona també després de la convocatoria per la diada de Sant Jordi. Jutjats el setembre de 1987.


1987 26-Abril: Militants del MDT detinguts a València després d´assistir a la IIª Assemblea Nacional, se´ls relacionà amb l´atemptat contra TVE dut a terme el mateix dia. Alliberats el dia 28 sota fiança de 125.000 pessetes.


1987 29-Abril: 24 Militants del MDT detinguts a Barcelona quan es manifestaven davant el domicili d´Esteban Gómez Rovira, advocat relacionat amb l´ultradreta. Al dia següent declaren davant el jutge i són alliberats sense càrrecs.


1987 6-Maig: 1 detingut per la policia pel suposat llançament d´un cóctel molotov contra un monument feixista a Lleida.


1987 12-Maig: JORDI CORT és jutjat a l´Audiència Nacional Espanyola a Madrid acusat d´haver intentat atemptar contra Esteban Gómez Rovira en nom de Terra Lliure. Fou condemnat a 9 anys de presó.


1987 23-Maig: JORDI FERRER (MDT), JOSEP VENTURA (JOVENTUTS INDEPENDENTISTES). Militants del MDT detinguts a Girona per la policia militar per sostreure una bandera espanyola d´una taula de donacions en el dia del càncer.


1987 10-Setembre: JOAN CABOT (MDT) i JOAN RAMON VIDAL (MDT) són detinguts a Mataró per la policia.


1987 10-Setembre: JOSEP JOAN PÉREZ (MDT), militant del MDT de Figueres (Alt Empordà), pateix un atemptat contra el seu cotxe.


1987 11-Setembre: 60 detinguts. 33  arran dels enfrontaments posteriors a la manifestació convocada pel MDT a Barcelona sota el lema “Catalunya: Terra lliure”. JOSEP MARIA FUSTÉ i BALANZÓ i tres persones més ingressaren a la presó de La Trinitat i en sortiren el dia 28 sota fiança de 100.000 pessetes (finalment els 4 presos no van ser jutjats i les fiances no van ser mai retornades). 12 detinguts a Girona després dels actes convocats pel MDT. Un d´ells (el militant de l'MDT de Banyoles, JORDI ROS) ingressà a presó. 14 independentistes detenguts a Palma, un dels detinguts va ser el militant de l'MDT JOAN QUETGLES i VENY.

1987 18-Setembre: Durant el ple de l´Ajuntament de Mataró s´identifica i escorcolla les persones que demanen la llibertat dels joves empresonats pels actes de la Diada nacional.


1987 21-Setembre: Un member del MDT i set independentistes més són jutjats a Barcelona acusats de desordres i crema de banderes espanyoles durant una manifestació. El fiscal demana penes de dos a tres anys.


1987 23-Setembre: A Girona són jutjats dos membres del MDT acusats d´agredir a un militar espanyol.


1987 29-Setembre: 4 detinguts a Sant Just Desvern per la Guàrdia Civil, a l´endemà foren alliberats sense càrrecs.


1987 30-Setembre: Un regidor d´ERC es expulsat del ple de l´Ajuntament de Campdevànol (Ripollès) per no voler jurar la Constitució espanyola.


1987 2-Octubre: L´Audiència de Barcelona condemna a tres independentistes, un d´ells de l´MDT, a sis mesos de presó per haver cremat una bandera espanyola.


1987 9-Octubre: S´inicia a Mataró un judici contra quatre membres del MDT acusats de retirar rètols en espanyol.


1987 12-Octubre: 4 detinguts per la policia després de la manifestació a Barcelona sota el lema “Catalunya no és Espanya”, un dels quals ingressa a la presó.


1987 28-Octubre: JORDI MONERS (PSAN), JOSEP GUIA (PSAN), GUSTAU NAVARRO (PSAN). Sis membres del PSAN són processats pel fiscal de Barcelona per la seva participació en la manifestació del passat 28 de juny on s´exigia la sortida de catalunya de l’advocat Esteban Gómez Rovira.


1987 6-Novembre: Es dicta acte de processament contra quatre estudiants de la comissió de normalització lingüística de la Universitat de Mallorca, perquè havien exigit a un professor que fes les classes en Català.


1987 10-Desembre: JORDI MONERS I SINYOLS (PSAN) i GUSTAU NAVARRO I BARBA (PSAN) declaren davant e Jutjat d´Instrucció nº 14 de Barcelona com a signants de la comunicació adreçada al govern civil en motiu de la Diada nacional.


1987 10-Desembre: JORDI MONERS (MDT-PSAN), JOSEP AIXALÀ (MDT) i JOAN MARCA (MDT). Fins a disset independentistes són processats al Jutjat nº 11 de Barcelona arran dels enfrontaments esdevinguts la tarda de l´11 de setembre a Barcelona.


1987 17-Desembre: 4 militants del MDT detinguts a Barcelona per siliconar panys d´entitats bancàries. Foren alliberats dos dies després.


1987 17-Desembre: 5 detinguts, membres del MDT, a Mallorca per siliconar oficines de Viatges Melià i del Banco de Crédito Español (BANESTO) com a protesta per l´intent de destrucció ecológica de l´illa de Formentera. Jutjats el juny de 1988.


1987 21-Desembre: A Palma de Mallorca diversos independentistes són retinguts per la policia espanyola per realitzar encartellaments dels actes del 31 de desembre.


1988 11-Febrer: GENOVEVA CLOS és jutjada a Barcelona acusada de cremar una bandera espanyola el 23 d´abril de 1986. Fou sentenciada a 3 mesos de presó.


1988 6-Febrer: 2 militants del MDT del Baix Llobregat són detinguts per la Guàrdia Civil a Molins de Rei, quan eren a la parada política i de productes de la terra que s´havia montat a la Fira de la Candelera. Foren alliberats a les poques hores.


1988 12-Març: Detinguts tres joves a Amposta acusats de fer pintades contra les forces d’ocupació.


1988 1-Abril: Detenció d´un militant del MDT de Puigcerdà per part de la Guàrdia Civil, acusat de ser l´autor de diverses pintades contra el rei borbó espanyol.


1988 7-Abril: JOSEP DAUNIS (MDT) és jutjat a Girona per suposats delictes d´alteració de l´odre públic durant un judici que tingué lloc el 2 de juliol de 1987.


1988 16-Abril: JOSEP AIXALÀ (MDT-PSAN), EMILI LEBON (MDT-PSAN), QUIM LLOFRIU (MDT-PSAN) i SALVADOR SOUTOLLO (MDT-PSAN). Aquestes 4 persones són detingudes a Barcelona per la policia espanyola i la guàrdia urbana per realitzar un mural contra el rei d’Espanya.

 

1988- 20-Abril Detenció a Girona de JAUME SITJÀ i JORDI TOMÀS per penjar el cartell “Ni rei, ni botiflers, independència”. Hi ha uns 30 detinguts durant la visita del rei Juan Carlos I al Principat.

1988- 21-Abril Detenció de SERGI LABORDA (MDT) a Barcelona per fer una pintada que deia “Fora els Borbons”.


1988 22-Abril: SEBASTIÀ DATZIRA I MASIP i MARCEL.LÍ CANET I SERRA són detinguts a Sant Just Desvern com a pressumptes integrants de Terra Lliure. Se´ls aplicà la llei antiterrorista i al cap de pocs dies tots dos entren a la presó. 


1988 22-Abril: 5 militants del MDT detinguts per la policia espanyola després de retenir breument el campaner de la catedral de Girona per poder penjar una pancarta a la façana amb el lema “Fora el Borbó”.


1988 23-Abril: 19 detinguts després de la manifestació de Sant Jordi a Barcelona. Acusats d’enfrontar-se amb la policia i de cremar una bandera espanyola. Són apallissats dins les furgonetes policials.


1988 3-Maig: CARLES CASTELLANOS I LLORENÇ (MDT) és detingut a la UAB, on impartia classes, per la seva pressumpta relació amb Terra Lliure. Jutjat i absolt el març 1991.


1988 18-Maig: JOSEP AIXALÀ (MDT) declara al Jutjat d´Instrucció nº 13 de Barcelona en relació a la seva participació en la manifestació contra l´advocat Esteban Gómez Rovira realitzada el 28 de juny de 1987.

1988 6-Juny: L´Audiència Provincial de Tarragona condemna a dos joves d´Aldea (Delta de l´Ebre) a 6 i 2 mesos de presó per cremar una bandera espanyola.


1988 26-Juny: PERE BASCOMPTE I CARBONELL. Se li denega el dret d´asil a l´estat francès.


1988 6-Setembre: 13 independentistes, entre els que hi havia militants del MDT, són jutjats a l´Audiència de Palma de Mallorca acusats d´haver cremat una bandera olímpica l´11 de setembre de 1987. Tots ells foren absolts finalment.


1988 9-Setembre: JORDI PETIT I FERRER (22 anys), JAUME PALOU I GUIJARRO (22 anys), GUILLEM GODÓ I BLASCO (CCOO) (23 anys) i NÚRIA CADENAS I ALABÈRNIA (MAULETS) (18 anys) són detinguts per la policia a Barcelona com a pressumptes membres de Terra Lliure.


1988 10-Setembre : La policia espanyola escorcolla la seu barcelonina del MDT.


1988 11-Setembre: 30 detinguts. 24 detinguts per la policia espanyola a Barcelona. arran dels enfrontaments al final de la manifestació independentista de l´11 de setembre, convocada pel MDT sota el lema “Catalunya: independència o mort”. 6 detinguts a Girona.


1988 9-Octubre: MANEL MOLINA és detingut per la policia espanyola a València acusat de portar uns còctels molotov.

1988 12-Octubre: SALVADOR BALCELLS, JOAN SÀNCHEZ, DOLORS BOLANCÉ, XAVIER SOLÉ i MARC CASANOVAS. Tots 5 són detinguts després de la manifestació contra el cinquè centenari a Barcelona, el bloc del MDT duia la pancarta “Catalunya no és Espanya".


1988 17-Novembre: JOSEP AIXALÀ, EMILI LEBON, QUIM LLOFRIU i SALVADOR SOUTULLO  compareixen davant el Jutjat de Districte nº 7 de Barcelona acusats d´alteració d´ordre públic el passat 16 d´abril de 1988, quan realitzaven un mural contra


1988 26-Novembre: Dos caçadors que eren a la zona fronterera amb l´Estat francès són brutalment agredits per unitats antiterroristes de la Guàrdia Civil, fet que desencadenà la denuncia pública de l´alcalde de Morellàs contra l´impunitat de les forces antiterroristes.


1988 26-Novembre: Militants del MDT de Gràcia són denunciats per la Guàrdia Urbana de Barcelona per refer un mural fet per ells mateixos i que comptava amb els pertinents permisos municipals.


1988 16-Desembre: Cinc independentistes de Navàs (Bages) són jutjats sota l´acusació d´haver arrencat unes banderes espanyoles l´any 1981, durant les festes del seu poble.


1989 10-Gener: PERE BASCOMPTE I CARBONELL és detingut per la gendarmeria a Perpinyà, a la carretera que va de Soler a Sant Feliu, per la demanda d´extradicció feta pel govern espanyol i traslladat a la presó de Montpeller. Estava exiliat a l’estat Françès des de feia anys.


1989 12-Febrer: Dos militants del MDT i un altre d´Estat Català de Bellcaire d´Urgell són cridats per la Guàrdia Civil amb motiu de l´aparició de pintades a la façana de la seva caserna.


1989 21-Febrer: DAVID GARRIDO (MDT), ANDREU MAS (MDT) i FREDERIC SALA (MDT) són jutjats a l´Audiència de València acusats de possessió d´explosius. El fiscal demanà sis anys i un dia de presó.


1989 23-Abril: 14 detinguts a la finalització de la manifestació convocada pel MDT-IPC. Set d’ells seran acusats de cremar una bandera espanyola. Jutjats i absolts el desembre de 1991.


1989 17-Juny: CARLES BENÍTEZ I BAUDÉS (32 anys) i MÒNICA ESCÚTIA (24 anys) són detinguts a Reus per la policia sota l´acusació de pertànyer a Terra Lliure. Se´ls aplica la llei antiterrorista. Carles Bénitez ingressà a la presó a l’endemà. Condemnat a dos anys


1989 20-Juny: JOSEP ANTONI GRÀCIA i BENJAMÍ NADAL són detinguts a la Serra d´Almos (Ribera d´Ebre) i Ulldecona (La Sènia) acusats de col.laborar amb Terra Lliure, se´ls relaciona amb Carles Sastre. Benjamí Nadal ingressa a presó i és deixat en llibertat.


1989 19-Juliol: JOSEP LLUÍS FERNÁNDEZ I SAFÓN i DOLORS MANZANERA I CANDELA  són detinguts a Lledó acusats de pertànyer a Terra Lliure. Se’ls aplica la Llei Antiterrorista. En llibertat al cap de dos dies amb llibertat sense càrrecs. 


1989 19-Juliol: JOAN SÁNCHEZ I BOLET, DOLORS BOLANCÉ I DUGO i JUN SÁNCHEZ I BOLANCÉ (MAULETS) (18 anys) són detinguts a Figueres com a pressumptes integrants d´un escamot de Terra Lliure. Tots tres són membres d’una mateixa família.


1989 21-Juliol: MACIÀ MANERA I ROSCAR (OBRA CULTURAL BALEAR) és detingut a Montuïri (Mallorca) com a pressumpte membre de Terra Lliure. Se li aplica la Llei Antiterrorista. Al cap d’unes hores ingressa a la presó. Jutjat i condemnat a 6 anys de presó. 


1989 23-Juliol: La policia municipal de Caldes de Montbuí (Vallès Occidental) deté dos militants del MDT per realitzar una pintada a favor de l´alliberament dels presos, foren entregats a la Guàrdia Civil.


1989 28-Juliol: EMILI RIBERA I MANZANICO (36 anys) és detingut a Vilanova i la Geltrú acusat de ser membre de Terra Lliure. En llibertat al cap de cinc dies sense càrrecs per l´Audiencia Nacional de Madrid.


1989 31-Juliol: Guàrdies Civils d´uniforme i de paisà ataquen a Torelló (Osona) un grup de joves que cridaven consignes independentistes enfront de la caserna durant la festa major. L´Ajuntament en un ple condemnà l´acció policial.

1989 2-Agost: La policia espanyola reté a Ciutat de Mallorca cinc membres dels Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans acusant-los de realitzar pintades demanant la llibertat de Macià Manera.


1989 4-Agost: La Guàrdia Civil de trànsit multa una jove prop de Girona per dur enganxat al seu cotxe un adhesiu blanc amb la C, que simbolitzava la nacionalitat catalana del vehicle.


1989 8-Setembre: RICARD MARTINEZ (LA CRIDA) i BARTOMEU MARTÍ (LA CRIDA) són detinguts a Barcelona acusats de llençar cohets i octavetes durant la ceremonia d’inauguració de l’Estadi Olímpic de Montjuïc. En llibertat al cap d’unes hores. 


1989 11-Setembre: 13 independentistes detinguts a Barcelona acusats de desordres públics durant la celebració de la Diada nacional. Un és posat en llibertat al cap d´hores per ser menor i tots els altres al cap de 3 dies.


1989 4-Novembre: JORDI MONERS (PSAN-CATALUNYA LLIURE). Esclaten artefactes explosius al domicili particular de Moners i també a un local de Manresa on es reuneixen diverses organitzacions polítiques i ciutadanes.


1989 1-Desembre : 3 militants de l´assamblea de L´Hospitalet de l´Infant (Baix Camp) de Catalunya Lliure són detinguts per la Guàrdia Civil després de que deu joves protestessin per l´arrogància dels agents.


1989 8-Desembre : JOSEP GUIA I MARIN (PSAN), PAU CARABAL i FRANCESC NAVARRO són citats judicialment per comunicar-los peticions fiscals de dos i sis anys respectivament pel sumari obert l´any 1987, arran dels incidents del 25 d´abril de 1983 a Gandia. 


1990 5-Febrer: Diversos membres de l´assemblea de Catalunya Lliure a Mallorca són jutjats arran d´unes pintades on es reivindicava la llibertat per Macià Manera.


1990 21-Març: ALBERT SANS (CATALUNYA LLIURE) és jutjat a Vic (Osona) arran d´una denúncia per amenaces feta per un grup feixista espanyol.


1990 6-Abril: MARCEL.LÍ CANET i SEBASTIÀ DATZIRA són jutjats per l´Audiència Nacional Espanyola a Madrid. El dia 17 foren condemnats a 18 anys de presó.


1990 15-Abril: 4 independentistes detinguts a Nou Barris (Barcelona) per la policia espanyola, acusats de realitzar pintades signades per Catalunya Lliure contra la visita del príncep espanyol.


1990 17-Abril: Diversos militants de Catalunya Lliure passen per comissaria a Granollers (Vallès Oriental) i Cardona (Bages) per encartellar contra la visita del príncep espanyol.


1990 20-Abril: JORDI PUIG PANELLA és detingut a Santa Coloma de Farners en resultar greument ferit per un explosiu al cotxe que conduïa. Acusat de pertànyer a Terra Lliure. Ingressat a l’hospital durant mesos. Jutjat al desembre de 1992 i condemnat a un any de presó.

1990 30-Maig: Militants de Catalunya Lliure són retinguts per la policia espanyola quan encartellaven contra la bandera espanyola amb motiu de les festes de Montcada i Reixach.


1990 6-Juny: Dos membres de l´assamblea del Baix Camp de Catalunya Lliure són retinguts i amenaçats per la Guàrdia Urbana de Cambrils (Baix Camp) per enganxar adhesius de Catalunya Lliure.


1990 18-Juny: JAUME PALOP és jutjat a l´Audiència Nacional Espanyola a Madrid acusat d´haver realitzat una acció armada contra una oficina bancària, el fiscal demanava dotze anys de presó major.


1990 23-Juny: Un membre de l´assemblea local de Catalunya Lliure a l´Hospitalet de l´Infant (Baix Camp) es retingut per la Guàrdia Civil, que fa un registre exhaustiu del seu vehicle.


1990 5-Juliol: El fiscal de l'Audiència Nacional de Madrid demana un total de 80 anys de presó contra Núria Cadenas, Guillem Godó i Jordi Petit, acusant-los de col.locar cinc artefactes explosius.


1990 8-Juliol: Tres militants de Catalunya Lliure són portats a la caserna de la Guàrdia Civil d´Esparreguera (Baix Llobregat) per ser a una parada informativa durant un concert fet pels Pets. Alliberats en una hora.


1990 7-Setembre: Nou militants de Maulets participen en una tancada a l´edifici dels jutjats de Mataró (Maresme) en motiu del segon aniversari de la detenció de Núria Cadenas. Acabaren prestant declaració judicial dies després.


1990 11-Setembre: 24 detinguts durant la Diada. 18 joves detinguts després de la manifestació independentista a Barcelona per enfrontament amb la policia espanyola. En llibertat a l’endemà, després de comparèixer davant del jutge. 6 detinguts més a Girona.


1990 2-Octubre : JOAN JUBANY (CATALUNYA LLIURE). La Guàrdia Civil el multà amb 1.500 pessetes per no dur al damunt el carnet d´identitat espanyol.


1990 28-Octubre: Diversos detinguts per la policia espanyola després de la manifestació convocada al barri de Gràcia contra la reconstrucció de la caserna de la Guàrdia Civil.


1990 14-Novembre: FRANCESC TORRES (CRIDA). Ajornen novament el judici, fins al dia 28, en el que se l´acusà d´arrencar plaques de carrer, a València, escrites en espanyol.


1990 22-Novembre: La Guàrdia Civil deté diversos veïns d´Antella quan impedien el pas a dos camions que duien material per les obres de la presa de Tous.


1990 28-Novembre: JOSEP GUIA I MARIN (PSAN) és encausat i jutjat per uns incidents ocorreguts en la manifestació de l’abril de 1983 a València. Acusat del trencament d´uns vidres, el fiscal demanà dos anys de presó, però finalment fou absolt.


1991 21-Gener: MACIÀ MANERÀ, JOAN SÀNCHEZ i JUN SÀNCHEZ són jutjats a Madrid per l´Audiència Nacional Espanyola. El fiscal demana contra ells un total de trenta quatre anys de presó. Manerà fou condemnat a sis anys de presó i la resta foren absolts.


1991 21-Gener: Tres joves catalans, de Gandia, Muro i Benissa, són jutjats a Albacete per negar-se a realitzar la Prestació Social Substitutòria. El ficsal demana dos anys, quatre mesos i un dia de presó per cadascú d´ells.


1991 15-Febrer: RAMON HINOJOSA és detingut per la policia. Aquest insubmís tenia una ordre de recerca i captura des del juny de l´any anterior. El jutge ordenà el seu empresonament.


1991 26-Feber: SEBASTIÀ DATZIRA, MARCEL.LÍ CANET, CARLES BENÍTEZ i CARLES CASTELLANOS són jutjats a Madrid. Se´ls demana 91 anys de presó per tots ells. Finalment es va absoldre Castellanos, la resta foren condemnats a 6 anys, 12 anys i sis mesos, 17 anys i sis mesos.


1991 8-Març: Judici al jutjat nº 1 d´Igualada contra dos independentistes, un d´ells militant de Catalunya Lliure, per unes suposades pressions a l´Ajuntament per catalanitzar els rètols municipals. Quan arrencaven els rètols en castellà.


1991 "4-Abril: JOSEP ANTONI ESCALADA i JOSEP BLÀZQUEZ, desertors de l´exèrcit espanyol a la Guerra del Golf s´entreguen al Govern Militar espanyol a Barcelona i són traslladats a la presó militar de Cartagena."


1991 17-Abril: XAVIER GODÀS (LA CRIDA)  és citat a declarar a Barcelona per declarar-se insubmís a la Prestació Social Substitutòria. Jutjat el maig de 1992 i condemnat a quatre mesos de presó.

1991 1-Juliol: SERGI SOL I BROS (militant de l'MDT) és detingut a casa dels seus pares a Sant Pere de Ribes  després de declarar-se insubmís al servei militar espanyol (i la prestació social substitutòria). Un dels motius que va esgrimir Sergi Sol quan es va desclarar insubmís era de caire independentista ja que en la seva declaració va esciure que no volia servir a l'exèrcit que ocupava el seu país. Va ser empresonat durant unes setmanes a la presó militar d’Alcalá-Meco on va ser traslladat des de la caserna del Bruc de Barcelona per tres guàrdies civils que el van dur emmanillat amb les mans a l’esquena durant tot el trajecte. A mig camí de Barcelona a Alcalà, després de patir uns minuts de forta calor (era estiu i la guàrdia civil havia deixat la furgoneta al sol amb el jove independentista a dins) el pres va poder menjar i beure en un bar de carretera (amb una mà enmanillada a la pota de la taula). Va ser alliberat el mes de setembre d'aquell any.


1991 7-Juliol: ALBERT AGUILAR I MARTI i JORDI PRAT I ROCA són detinguts al Baix Ebre, acusats de pertànyer a Terra Lliure. Se’ls aplica la Llei Anterrorista i al cap d’unes hores ingressen a la presó. Albert Aguilar obté la llibertat sota fiança de mig milió de pessetes.


1991 8-Juliol : JOSEP PRATS I COLL, DAVID COROMINAS I ARUMÀ, ALBERT SANS I PUIG (CATALUNYA LLIURE) i JORDI RODRIGO I TRESSERES (CATALUNYA LLIURE). Tots ells acusats de pertànyer a Terra Lliure, detinguts a Roda de Ter, Seva i Hostalets de Balenyà (Osona). 


1991 4-Setembre: NÚRIA CADENAS (MAULETS), GUILLEM GODÓ i JORDI PETIT. Judici a Madrid on el fiscal els demana 80 anys de presó. La sala fou desallotjada pel jutge davant els crits de “llibertat Núria Cadenas”.


1991 11-Setembre: Desenes de detinguts durant la Diada. 24 detinguts a Barcelona després d’enfrontar-se a la policia espanyola al finalitzar la tradicional manifestació de la Diada. 9 a Girona. Dos a Banyoles (Pla de l’Estany) després d’una manifestació independentista davant de la caserna de la Guardia Civil. Detinguts 2 joves a Viladecans (Baix Llobregat) quan intentaven cremar la bandera espanyola que onejava al balcó de l’Ajuntament.

1991 9-Octubre: 3 independentistes de La Safor detinguts a València per la policia espanyola, foren retinguts durant unes hores.


1991 12-Octubre: Detinguts a Barcelona per la policia espanyola, acusats de voler cremar una bandera espanyola, mentres participaven a la manifestació contra el Dia de la Hispanidad y el Vº Centenario.


1991 1-Novembre: SEBASTIÀ DATZIRA i MARCEL.LÍ CANET són condemnats per l´Audiència Nacional Espanyola a un total de 20 anys de presó (10 anys per cadascú) per l´atemptat contra el jutjat de les Borges Blanques.


1991 16-Desembre: El Tribunal Constitucional espanyol declara com a nul.les les sentències de l´anomenat “Cas Bultó” i n´ordena la repetició del judici.


1992 27-Gener: Identificacions per part de la policia espanyola a l´acabar un acte convocat per Catalunya Lliure a l´edifici Hucha de Castelló, on es realitzà un acte antirrepressiu.


1992 29-Gener: FERRAN F. NAVARRO (COS) (26 anys) és jutjat a l´Audiència de València per no incorporar-se l’any 1990 a la Prestació Social Substitutòria. El fiscal demanà 4 mesos.


1992 28-Febrer: JOAN SÀNCHEZ, DOLORS BOLANCÉ i SALVADOR BALCELLS són jutjats a Barcelona arran de les seves detencions el 12 d´octube de 1988.


1992 15-Abril: 2 militants de la Crida a la Solidaritat són detinguts a l’estadi del Barça i maltractats per la policia espanyola, per exhibir una pancarta amb el lema “Freedom for Catalonia”.


1992 11-Maig: Les forces policials comencen a allotjar-se a la Universitat Autònoma de Bellaterra, començant així les indentificacions, controls d´accessos i prohibicions de circular per determinades zones del campus.


1992 21-Juny: La Guàrdia Civil carrega i atonyina independentistes al pas de la torxa olímpica per la ciutat de Lleida.


1992 29-Juny: JOSEP MUSTÉ I NOGUÉ (CSPC), FERRAN RUIZ I MARTOS, JORDI BARDINA I VILARDELL (CSPC/ CUP-Manresa), DAVID MARTÍNEZ I SALA (CSPC) 24 anys, ESTEVE COMELLAS I GRALL (CSPC/ CUP-Manresa) 28 anys, TERESA MAS I LOZANO (CUP-Manresa) i JOAN ROCAMORA I AGUILERA són detinguts acusats depertànyer a Terra Lliure. És l'inici de l'Operació Garzón on la majoria de detinguts denunciaran haver patit tortures.


1992 1-Juliol: JAUME OLIVERAS I MARISTANY (MDT), VICENT CONCA I TERRÚS (MDT), RAMÓN LÓPEZ I IGLESIAS (MDT) i JOSEP MARIA GRANJA (CSPC). Tots 4 són detinguts a Barcelona com a pressumptes militants de TERRA LLIURE.

1992 1-Juliol: Alguns militants de l'MDT ( CARLES CASTELLANOS, ALFRED FERRER, CARME PORTA...) comencen a amagar-se o exiliar-se. A la tardor d'aquell mateix any la inconsistència de les acusacions sobre ells, la manca de proves, l’escàndol per les denúncies de tortures als detinguts durant l’estiu de 1992, i l’expectació política que van generar aquelles detencions, van afavorir la resolució judicial d’eximir-los de les acusacions que inicialment es portaven a terme des de l’Audiència Nacional espanyola.

1992 2-Juliol : FRANCESC XAVIER TOLOSANA I ARRIAGA és detingut com a pressumpte militant de TERRA LLIURE. Se li aplica la Llei Antiterrorista i és torturat. Ingressa a presó al cap d’uns dies.


1992 4-Juliol : MARCEL DALMAU I BRUNET, CARME TURRÓ i DOLORS BELLÉS són detinguts a Girona com a pressumptes militants o col.laboradors de TERRA LIURE. Se’ls hi aplica la Llei Antiterrorrista i són brutalment torturats. Marcel Dalmau ingressa a l’hospital.


1992 6-Juliol: ANTONI INFANTE (MDT), EDUARD LÒPEZ I DOMENECH (CSPC) , FRANCESC PUY, RAMÓN PIQUÉ (CSPC), EDUARD POMAR (MDT), ARTUR ESCÚTIA (CSPC), VICENT COLL I PITARCH (UPV), JOSEP POVEDA I PLANAS (MDT) JOSEP BOU.


1992 7-Juliol: ORIOL MARTÍ (PCC), CARLES BUENAVENTURA I CABANES (ERC)  XAVIER ROS I GONZÁLEZ (CUP-BANYOLES) 24 anys, XAVIER PUIGDEMONT I SITJÀ (CUP-BANYOLES), XAVIER ALEMANY (CUP-BANYOLES), ORIOL MALLÓ I VILLAPLANA i JOAN DURÀ.


1992 7-Juliol: ANDREU C.C. (16 anys) i ORIOL M.B. (15 anys) són detinguts a Mataró (Maresme) acusats de col·locar un artefacte en una furgoneta de Correus.


1992 9-Juliol : JORDI MANYÉ (RC) 15 anys, MARC VILA (RC) 16 anys i ENRIC COT (RC) 16 anys són detinguts a Mataró acusats de pertànyer a Terra Lliure.

1992 14-Juliol: JERONI SALVADOR i ÀNGEL PITARCH són detinguts a Benicarló com a pressumptes membres de Terra Lliure. Se’ls aplica la Llei Antiterrorista. Són torturats. Tots dos ingressen a la presó.


1992 11-Setembre: 8 militants de Catalunya Lliure són detinguts a Barcelona acusats de voler organitzar incidents abans de la manifestació independentista. En llibertat després de tres dies a comissaria.


1992 11-Setembre: CRISTÒFOR MIRET + 29 persones són detinguts a Barcelona després d’enfrontar-se a la policia espanyola, a l’acabar la manifestació independentista. Són maltractats per la policia. En llibertat després de tres dies a comissaria.

 

1992 17-Setembre: 5 joves detinguts a Vilanova i la Geltrú, acusats de robar la bandera espanyola del Pavelló. En llibertat amb càrrecs al cap de poques hores.


1992 25-Setembre: LLUÍS QUINTANA, ALBERT SERRA, MIQUEL CASALS i ANTONI CAPDEVILA són detinguts a Granollers, Aiguafreda i Girona acusats de pertànyer a Terra Lliure. Se’ls aplica la Llei Antiterrorista. Lluís Quintana en llibertat sota fiança de tres-centes mil pessetes.


1992 25-Setembre: DAVID CORTADA (20 anys), CARME PORTA i ALBERT SERRA I VERGES són citats a Madrid per declarar acusats de col·laborar amb Terra Lliure. David Cortada és deixat en llibertat al cap de poques hores, sota fiança de dues-centes mil pessetes. 


1992 5-Octubre: PERE PUIG i JORDI CASALS comencen el seu arrest domiciliari per haver exhibit una pancarta contra el príncep espanyol en la seva visita a Girona l´any 1990. A més se´ls condemnà a pagar les despeses judicials.


1992 12-Octubre: 26 detinguts per la policia espanyola a Barcelona, participaven a la manifestació contra la Hispanidad i el Vº Centenario.


1992 8-Desembre: JORDI VERA (ERC), SALVADOR SOUTULLO (ERC), GUSTAU NAVARRO (CATALUNYA LLIURE) i AGUSTÍ CERDÀ (CATALUNYA LLIURE/ PSAN) són detinguts per la Guàrdia Civil a Barcelona i València, acusats de pertànyer a Terra Lliure. Se’ls aplica la Llei Antiterrorista.


1992 23-Desembre: SALVADOR NOGUERA és detingut a Granollers acusat d´agredir un policia municipal que el volia identificar mentre enganxava cartells de Catalunya Lliure.


1993 20-Gener: A Alacant quatre cotxes de policia espanyola retenen tres militants de Catalunya Lliure quan volien començar una encartellada, també foren identificats. La setmana seguent foren cridats a declarar a un jutjat de Sueca.


1993 7-Febrer: FERRAN FOLGADO (MAULETS) i AITANA GUIA (MAULETS) són detinguts per la Guàrdia Civil a Mollerussa (Pla de l’Estany) acusats de realitzar pintades contra les forces d’ocupació. Surten en llibertat al cap de dos dies d’estar a comissaria. 


1993 25-Febrer: Judici a Barcelona contra un grup de joves independentistes, acusats pel ministeri fiscal de participar als aldarulls del passat 11 de setembre de 1991. Se´ls demana 7 mesos de presó pels majors d´edat i 200.000 pessetes de multa pels menors.


1993 25-Febrer: PAU PERÉZ és jutjat a Barcelona per la negativa a fer el servei militar.


1993 7-Maig: 45 Joves detinguts després d’una manifestació en protesta per l’assassinat de Guillem Agulló i que acaba amb enfrontaments amb la policia espanyola, quan els joves atacaren la llibreria neonazi Europa. Són deixats en llibertat al cap de 48 hores.


1993 13-Juliol: NÙRIA CADENAS I ALABÈRNIA és novament detinguda per raons judicials a Barcelona per sis policies de paisà.


1993 4-Setembre: JOSEP FÀBREGA (CATALUNYA LLIURE) i GERARD TOST (CATALUNYA LLIURE) són identificats i registrats per una patrulla de la Guàrdia Civil a l´autovia Barcelona-Lleida. 


1993 8-Setembre: Després d´assistir a una xerrada de presentació de la Diada organitzada per Catalunya Lliure a Lleida (Segrià), quatre nois són identificats i retinguts per dos membres de la Brigada de Información de la policia nacional espanyola.


1993 11-Setembre: 14 detinguts per la polia espanyola i els Mossos d´Esquadra arran dels aldarulls després de la manifestació independentista de la Diada a Barcelona.


1993 19-Setembre: NÚRIA CADENAS. El Departament de Presons de la Generalitat de Catalunya decideix sancionar-la per “ondear insistentemente una bandera catalana” a la seva cel.la de la presó de Wad-Ras durant una concentració de suport feta el dia 16.


1993 24-Setembre: 20 Detinguts per la policia espanyola per xiular i mostrar el seu rebuig als reis d´Espanya per la seva presència a les festes de la Mercè a Barcelona.

1993 4-Octubre: Dos militants de Catalunya Lliure són retinguts a les Rambles de Barcelona, per la policia espanyola, durant una hora i mitja i se´ls enduen la pancarta i les octavetes. També s´impedeix la concentració convocada per Catalunya Lliure.

1993 7-Octubre: JORDI PUJOL és jutjat (i més tard empresonat) a Manresa per la seva negativa a fer el servei militar espanyol.


1993 12-Octubre: 45 detinguts per la policia espanyola arran de la manifestació convocada a Barcelona per la PAF (Plataforma Anti Feixista) sota el lema “12 d´octubre: no hi ha res a celebrar”. Molts joves també foren identificats.


1993 14-Octubre: La Guàrdia Urbana de Barcelona tanca i precinta el Casal Popular de Gràcia, més conegut com “Els Joves”, que era assambleari i autogestionat pel jovent del barri gracienc.


1993 2-Novembre: Comença al Jutjat nº 6 de Barcelona el judici contra el jove insubmís ROGER OBON.


1993 16-Novembre: CARLES LÓPEZ, JOSEP CASADO i CARLES CARRION són jutjats pel delicte d´insubmissió a l´exèrcit espanyol al jutjat nº 11 de València. En el cas de Carrion es suspèn fins el dia 1 de desembre.


1993 17-Novembre: MARCEL BARRERA és jutjat per delicte d´insubmissió al jutjat nº 10 de Barcelona.


1993 30-Novembre: ANTONI REIG és jutjat a Castelló de la Plana pel delicte d´insubmissió.


1993 9-Desembre: GERMAN MADRID és jutjat per insubmissió al jutjat penal nº 2 de Barcelona.


1993 21-Desembre: MARC BARROBÉ i JORDI FORN són jutjats per insubmissió al jutjat nº 16 de Barcelona.


1993 21-Desembre: SALVADOR NOGUERA, militant independentista de Cardedeu (Vallès Oriental) és jutjat a Barcelona per uns fets ocorreguts a Granollers l´any 1992 quan enganxava cartells i fou detingut per la policia municipal.


1995 "JUAN CARLOS MAYA, CONCHA CASADO, MARIA FERRER, ZIGOR LARREDONDA, JOAN MIMBRERO, JOSEP MIMBRERO, ANTÒNIA GONZÁLEZ, PERE VIDIELLA, EUKENE RODRÍGUEZ i XAVIER BERTRAN. Tots 10 són detinguts per la seva pressumpta col.laboració amb ETA-M. 


1995 11-Setembre: TONI CLARAMUNT (JERC) (24 anys), JAUME MARTÍNEZ i RICARD FERNANDO són detinguts a Barcelona acusats de llençar ous al portaveu del PP Aleix Vidal-Quadras quan realitzava l’ofrena floral a Rafael Casanova. 


1996 27-Agost: XAVIER MÚRCIA és detingut a Matadepera per cremar una bandera espanyola.


1996 11-Setembre: 7 detinguts a Barcelona, després d’enfrontar-se a la policia espanyola, al acabar la manifestació independentista. En llibertat després de declarar davant del jutge.


1997 28-Gener: TOMEU MARTÍ (JOVES DE MALLORCA PER LA LLENGUA) és jutjat a Mallorca i condemnat a vuit anys d’inhabilitació civil i a una multa de mig milió de ptes, per declarar-se insubmís al servei militar espanyol.


1997 Maig: SANTI ALIMANYA és detingut i empresonat per declarar-se insubmís al servei militar. És alliberat al novembre de 
1997 9-Novembre: JOSEP ANTONI CUNYAT, alcalde de Favara (Ribera Alta) és detingut per adreçar-se a la Guàrdia Civil en català. En llibertat al cap d’unes hores.


1997 "Desembre: MIREIA COMAS, JORDI, XAVIER i LLUÍS PUJOL són detinguts com a pressumptes membres d’Acció Radical Catalana (nom inventat per la policia). Son deixats en llibertat sense càrrecs 48 hores després."


1997 27-Desembre: 3 detinguts al finalitzar la manifestació contra la llei antiterrorista a Barcelona. Condemnats l’any 2001 a pagar una multa de més d’un milió de pessetes.

1998 1-Març: PASQUAL TIRACH és detingut després de fer publicar una esquela falsa del prefecte Bernar Bonnet (que havia amenaçat de retallar subvencions si els ajuntaments de Catalunya Nord utilitzaven el català) a l'Independant i el MidiLibre.  Quatre dies a la presó, deu anys de procediments judicials i una carrera universitària interrompuda per una broma. És, en resum, l'afer PASQUAL TIRACH quan, aprofitant el nomenament del prefecte Bernard Bonnet a Còrsega, fa publicar un fals avís mortuori enviat per fax i anunciant el “depart cap a altres horitzons” del representant de l'Estat. Va seguir durant dies un enorme enrenou politico-mediàtic, del qual TIRACH va patir durant anys les conseqüències. 


1998 22-Març: MARCOS MARTIN PRIOR i A.M.C. són detinguts a Blanes per la policia local, acusats de llançar còctels molotov en una comisaria i de realitzar pintades. Empresonats durant una setmana al Centre Penitenciari de Girona. 


1998 20-Juny: 2 detinguts a Capellades per apedregar, suposadament, la comissaria del poble.


1998 11-Setembre: 7 detinguts arran de la manifestació independentista celebrada a Barcelona. Un fou alliberat al moment, quatre més sortiren sense càrrecs i els altres dos foren acusats d’atemptat a la policia, de possessió d´un tiraxines i boles de ferro.


1998 11-Setembre: ALBERT COMES, POL JAMES i JORDI SERRA són detinguts a Calella, acusats d’arrencar la bandera espanyola de l’Ajuntament.


1998 12-Octubre: 7 detinguts per enfrontaments amb la policia després de la manifestació antifeixista.


1998 5-Desembre: 3 detinguts pels Mossos d´Esquadra a Olot per haver participat com a oradors en un acte contra la constitució espanyola.


1999 22-Gener: 50 militants de les JERC i del PI són retinguts a Badalona durant una hora i mitja entre dos carrers per la policia espanyola, que els barra el pas per anar a una manifestació contra la presència del rei espanyol.


1999 10-Març: 1 detingut pels Mossos d´Esquadra a les portes del Parlament durant la càrrega que efectuen després de la manifestació de protesta contra la política repressiva de la delegada del govern a Barcelona, Julia García Valdecasas arran de l´actuació de la policia.


1999 12-Març: Detinguts 2 membres de l´Assemblea de Joves de Gràcia (PUA) per la policia després de fer una acció de protesta contra els preus abusius del transport públic a la parada de metro de Vallcarca a Barcelona.


1999 15-Abril: 1 detingut arran de les protestes per la visita del president Aznar a Girona, pels Mossos d´Esquadra, basant-se en filmacions que havien fet dels enfrontaments entre els manifestants i la policia autonòmica.


1999 16-Abril: 2 detinguts a Salt pels Mossos d´Esquadra també pels fets del dia anterior a Girona.


1999 7-Setembre: 1 detingut per la policia a Viladecans. És portat davant un un jutge que li comunica la condemna d´un cap de setmana a la presó, per no haver pagat una pena-multa arran d’haver realitzat una pintada.


1999 11-Setembre: 2 detinguts a Barcelona arran dels incidents posteriors a la manifestació de la Diada nacional, alliberats dos dies després.


1999 5-Octubre: Jutjats els joves manresans, algun d´ells militant de Maulets, acusats de realitzar unes pintades contra les trobades del PP al Bages el passat 4 de març, s´enfronten a un judici de faltes.


1999 12-Octubre: 26 manifestants contra el feixisme són detinguts al barri de Sants (Barcelona) i conduits a la comisaría de policia de la Verneda. 14 d´ells en presó preventiva.


1999 17-Novembre: 1 detingut a Igualada per haver participat a la manifestació antifeixista del 12-Octubre a Barcelona, en llibertat sota fiança.


1999 11-Desembre: 9 detinguts quan cercaven els autors d´una agressió feixista a Sabadell per la policia i la guàrdia urbana de la vila.


2000 25-Gener: Jutjats tres joves a l´Audiència Provincial de Barcelona acusats d´interrompre una missa d´homenatge a Franco el passat 20 de novembre de 1997.


2000 16-Febrer: Jutjats 3 militants de Maulets a Girona.


2000 1-Maig: 2 detinguts a Manresa, un d´ells militant de MAULETS, acusats d´estralls contra una agència d´ETT i de lesions contra un vigilant de seguretat. L’abril del 2001 són condemnats a pagar dues-centes mil pessetes de multa.


2000 27-Maig: 9 detinguts, un d´ells militant de MAULETS, per participar als actes de rebuig a la desfilada de l´exèrcit espanyol a Barcelona. En llibertat al cap de 24 hores. Seran jutjats a l’octubre del mateix any, i absolts pel jutge.


2000 23-Agost: XEVI NAVARRO (MAULETS), militant de MAULETS és detingut a Girona pels Mossos d´Esquadra durant el desallotjament de la casa ocupada «Les Tines». Se l´acusà d´atemptat a l´autoritat, motiu pel qual la fiscalia li demanà dos anys i mig de presó. 


2000 27-Agost: XEVI NAVARRO (MAULETS) i EVA JIMÉNEZ (MDT) i 3 independentistes més són detinguts a Girona pels Mossos d´Esquadra acusats de desordres públics en una concentració antitaurina. 


2000 4-Setembre: Un independentista realitza un acció durant el pas de la “Vuelta ciclista a España” per terres catalanes. Se li demanà una multa de milió i mig de pessetes.


2000 28-Setembre: Detenció a Praga (República Txeca) de dos militants de Maulets (un de la Garrotxa i l´altre de l´Alt Empordà) que participaven en les accions de protesta contra la Cimera del FMI i el Banc Mundial.


2000 8-Octubre: Identificació policial a Vila Joiosa (Marina Baixa) per l´elaboració d´un mural fet per membres de l´assemblea de Maulets.


2000 26-Novembre : Tres militants de Maulets són identificats i retinguts per agents de la policia espanyola a Barcelona.


2000 6-Desembre : 4 joves militants de Maulets són detinguts durant 5 hores per la policia local de Mataró, alliberats amb càrrecs d´agressions, lesions i resistència a l´autoritat. El motiu fou la realització d´un mural contra la Constitució espanyola.


2000 11-Desembre: 2 membres de Maulets són jutjats a Tarragona per haver realitzat un mural demanant que la ciutat deixés de ser base naval dels vaixells de l´OTAN i l´exèrcit espanyol.


2000 12-Desembre: Identificacions i retencions per part de la policia d´independentistes del Baix Vinalopó per realitzar encartellades d´actes contra la Constitució espanyola.


2001 12-Gener: DANIEL MORELL I CORTÉS (PUA) i MARTA CONESA I ESPINOSA són imputats com a pressumptes col.laboradors del comando Barcelona d´ETA, se´ls aplica la llei anti terrorista, alliberats el 16 de gener a la presó de Soto del Real.


2001 19-Gener: DIEGO SÁNCHEZ BURRÍA (ENDAVANT-OSAN) s´entrega a la policia que a l´arribada als jutjats de Barcelona el deté com a pressumpte quart integrant del comando Barcelona d´ETA. Se li aplica la llei antiterrorista.


2001 20-Gener: FRANCESC “CESC” B. M., CAROL M. G. i MARC AURELI C. són detinguts com a suposats col.laboradors del comando Barcelona d´ETA. Els dos primers pressumptament allotjaren a Sánchez Burría al seu pis durant els dies que es mantingué desaparegut.


2001 20-Gener: SERGI ORJA i LAIA són imputats com a pressumptes col.laboradors del comando Barcelona d´ETA, per suposadament haver allotjat durant dos dies a casa seva al pressumpte membre d’ETA Diego Sánchez Burría.


2001 22-Gener: ZIGOR LARREDONDA (ASSEMBLEA OKUPES DE TERRASSA), pressumpte col.laborador del comando Barcelona d´ETA s'entrega a l´Audiència Nacional espanyola a Madrid, que decretà el seu ingrés a presó.


2001 2-Febrer: La policia identifica als participants d´una acció contra les obres de construcció de la Ronda de circumval.lació al seu pas per Benimaclet, convocada per Maulets, on militants s´encadenen a una excavadora.


2001 17-Febrer: Diversos militants de Maulets són identificats per la policia espanyola acusats de realitzar pintades al barri barceloní de Les Corts.


2001 1-Març: Policies de paisà demanen a l´empresa d´autocars Teisa els noms dels joves gironins desplaçats al País Basc per presenciar un concert del grup Negu Gorriak.


2001 5-Març: Són detingudes 32 persones per la Policia Nacional espanyola, quan volien paralitzar les obres de la Ronda Nord a L´Horta (València). Quatre d’elles han de ser ateses a l´hospital per dislocacions de cervicals, hematomes i excoriacions.


2001 27-Març: La Guàrdia Civil reté joves militants de Maulets que volien organitzar un acte contra la visita del president del govern espanyol al Monestir de Poblet. S´impedeix qualsevol tipus de manifestació pública.


2001 29-Març: Dos joves mataronins, un d´ells militant de Maulets són jutjats per declarar-se insubmissos, quedant absolts de qualsevol càrrec.


2001 1-Maig: Al finalitzar una cercavila contra la precarietat laboral a Mataró dues persones pengen de la façana de l´Ajuntament una pancarta, motiu pel qual són identificades per la policia municipal.


2001 10-Maig: La Policia espanyola identifica a diverses persones que encartellaven a Alacant. Pateixen fins a 3 identificacions consecuitves així com també agressions i insults.


2001 1-Juny: 2 joves detinguts a Alacant després de penjar-se durant unes hores en una palmera amb una pancarta contra la desfilada de l’exèrcit espanyol.


2001 2-Juny: Durant la celebració d´un judici popular als exèrcits a la Plaça de la Muntanyeta d´Alacant, els antiavalots de la policia espanyola colpejen i identifiquen diversos assistents que també són encerclats i fins i tot alguns detinguts.


2001 23-Agost: PILAR CASANOVA fou retinguda juntament amb la seva família per la Guàrdia Civil degut a que duia un adhesiu amb el CAT al seu vehicle, foren retinguts al pas fronterer de la Farga de Moles direcció cap a la Seu d´Urgell. 


2001 24-Agost: LAURA RIERA VALENCIANO i AURÈLIA COMAS RIERA són detingudes per suposada col.laboració amb ETA (M). La primera detinguda a Terrassa i la segona a Argentona per la Guàrdia Civil.


2001 27-Agost: JOSEP SERRA i DOLORS SERRA són aturats al control fronterer de La Jonquera per la Policia Nacional per dur el CAT. Quan els identifiquen són detinguts sota l´acusació de col.laborar amb banda armada, per un antiga ordre de recerca i captura.


2001 28-Agost: PURIFICACIÓN RÓDENAS MARTÍNEZ és detinguda per pressumpte col.laboració amb ETA (M), se li aplicà la llei antiterrorista.


2001 6-Setembre: JAUME CABANÍ és detingut a Castellar de N’Hug després de fer una acció directa i impedir el pas de la “Vuelta Ciclista a Espanya”. En llibertat al poc de poques hores. Multat amb un milió i mig de pessetes.


2001 9-Setembre: ALBERTO L. D. és detingut a Barcelona com a pressumpte col.laborador d´ETA (M). Arrestat quan sortia de la “Kasa de la Muntanya” casa ocupada de Barcelona, relacionat amb el moviment okupa de la ciutat.


2001 11-Setembre : JOAN ROCAMORA I AGUILERA i JORDI BONET (ENDAVANT-OSAN) són detinguts davant el monument a Rafael de Casanoves pels Mossos d´Esquadra quan mostraven pancartes amb el lema «Prou tortures» mentre la delegació del Govern de la Generalitat es disposava a realitzar l'ofrena floral.


2001 11-Setembre: ÀLEX TARRERA PIERA i 6 independentistes més són detinguts després de la manifestació de la Diada Nacional a Barcelona per policia nacional de paisà a la confluència dels carrers Ronda Sant Pere i Passeig Lluís Companys, acusats de desordres públics.


2001 13-Novembre: C.S.A., jove reusenc identificat pels Mossos d´Esquadra i detingut després d´enfilar-se al terrat del Palau de la Generalitat i llençar la bandera espanyola enmig de la Plaça Sant Jaume.


2001 8-Desembre: 5 joves vallesans detinguts a Granollers pels Mossos d´Esquadra, acusats d´ahver atacat una oficina d´una ETT (Empresa de treball temporal).


2002 9-Gener: JOAN JUBANY. Jutjat a Mataró pel llençament d’un pastís de nata a la cara del regidor de cultura de l’Ajuntament de la vila durant la darrera Festa Major. 8 dies després va ser condemnat a pagar una multa de 120 euros.


2002 16-Gener: JUAN RAMÓN RODRÍGUEZ FERNÁNDEZ (cantant del grup KOP) és detingut a Holanda per la Guàrdia Civil en col.laboració amb la policia holandesa. Estava desaparegut i se l´acusà d´haver proporcionat dades de persones vinculades amb l´extrema dreta catalana al comando Barcelona d'ETA. Surt de la presó el 17 de maig del 2007.


2002 19-Febrer: XEVI NAVARRO. Jutjat a Girona acusat d’agredir a un policia durant el desallotjament del Casal Popular Les Tines de Girona. Va ser condemnat a 1 any de presó i al pagament d’una multa de 1.300 euros per resistència greu a l’autoritat.


2002 23-Febrer: Identificats i detinguts quatre joves a Castelló a 2/4 de 4 de la matinada, per una dotació de la policia local per enganxar un adhesiu amb el lema “Planta cara al feixisme”, posteriorment passen a mans de la Policia Nacional espanyola.


2002 1-Març: MARC SERRA I TORRENT (ENDAVANT-OSAN) és detingut a Xile per la policia del país degut a la feina que realitzava com a periodista, per la revista Illacrua entre d´altres, cobrint informacions sobre la marxa de les comunitats indígenes.


2002 2-Març: 15 independentistes detinguts arran de les protestes convocades per l´Assemblea Antifeixista per la marxa racista del grup España 2000 al barri de Russafa a València. Foren detingudes per la Policia espanyola finalment 23 persones.


2002 6-Març : 3 Militants de Maulets i una conferenciant son identificats i retinguts durant 30 minuts per agents de paisà de la Policia Nacional espanyola, després d´assistir a una conferència organitzada per Maulets a les Cotxeres de Sants de Barcelona.


2002 8-Març: 2 militants independentistes vinculades a Endavant-OSAN son detingudes per la Guàrdia Urbana de Sant Feliu de Llobregat acusades de realitzar pintades en motiu del dia internacional de la dona treballadora. 


2002 15-Març : 2 militants de Maulets detinguts al barri de Gràcia de Barcelona per la Policia Nacional espanyola, arran de la seva participació a la manifestació convocada sota el lema “Gràcia contra l´Europa del capital”. Són detingudes sis persones més.


2002 16-Març: ANDREU GINÉS (ENDAVANT-OSAN), ORIOL CAPDEVILA (ENDAVANT-OSAN), i CARLES DE BORJA (ENDAVANT-OSAN) són detinguts en les accions de protesta de militants d´Endavant-OSAN al Camp Nou al partit Barça-Madrid. 


2002 16-Març: 4 detinguts per policies de paisà al carrer Nou de la Rambla per dur al damunt propaganda independentista al finalitzar la manifestació “Contra l´Europa del Capital” a Barcelona i començar les càrregues la Policia Nacional espanyola. 


2002 16-Març: 1 membre del Casal independentista El Forn de Girona va ser detingut a la manifestació barcelonina contra l’Europa del capital. Al judici celebrat mesos després va ser absolt de tots els càrrecs.


2002 10-Abril: 2 joves detinguts a Cardedeu i Llinars del Vallès pels Mossos d´Esquadra acusats d´haver participat al mes d´octubre a accions contra ETT´s de la comarca. Els joves ja havien estat detinguts el mes de desembre anterior. 


2002 13-Abril: CARLES MIQUEL JACOBO MANZANO (col·laborador d'Endavant a la Vila de Gràcia) és detingut a la residència sanitària de la Vall d´Hebrón on es recuperava de cremades a la cara, mans i pit. La policia espanyola el vincula amb l´esclat d´un artefacte.


2002 13-Abril: Diverses identificacions i escorcolls realitzades per la Guàrdia Civil als cotxes i autocars que es dirigien cap a Salt (Gironès) per assistir al concert en suport de Juanra (cantant del grup KOP) detingut a Holanda.


2002 15-Abril: 2 detinguts per la Brigada d´Informació de la policia espanyola, que els vincula amb actes de violència urbana esdevinguts a Barcelona. Algun d´ells és membre de l´Assemblea de Joves de Gràcia. 


2002 16-Abril: 2 joves són detinguts per la Brigada d´Informació de la policia espanyola. Al ser menors d´edat (14 i 15 anys) són alliberats sota custòdia paterna. Se´ls vinculà amb actes de violència urbana a Barcelona.


2002 30-Maig: 2 militants de Maulets retinguts per tres agents antiavalots de la Guàrdia Urbana de Barcelona mentre encartellaven convocatòries de l’1 de maig i el Rebrot. Els van confiscar tots els cartells.


2002 11-Juny: 2 militants de l’assemblea de La Garrotxa i un del Berguedà de Maulets van ser citats a declarar als Jutjats d’Olot inculpats per un fets ocorreguts l’any 1998 en que havien declarat com a testimonis.


2002 13-Juny: 4 Maulets i 1 altre independentista van ser identificats per dos agents de la policia estatal quan encartellaven, i un cop havien enllestit la feina, van tornar a ser aturats per tres agents de paisà.


2002 20-Juny: ORIOL MARTÍNEZ. Identificat pels Mossos d´Esquadra davant les portes del casal independentista Manuel Viusà de Vic, el dia de la manifestació de la vaga general. 


2002 13-Juliol: 5 Joves detinguts a Corbera de Llobregat després del concert de Festa major de la vila per la Guàrdia Civil, que els acusà de llançament de pedres contra una patrulla de la benemèrita i contra un cotxe de la policia nacional. 


2002 19-Juliol: Tres joves detinguts per la Guàrdia Civil durant la Festa Major d´Els Monjos (Alt Penedès). Durant un concert de festes apareixeren individus d´extrema dreta que provocaren avalots, apunyalant a un dels assistents.


2002 21-Juliol: Més d´un centenar de joves independentistes són identificats pels Mossos d´Esquadra quan es dirigien a celebrar el tradicional aplec del Pi de lesTres Branques al Pla de Campllong (Berguedà)."


2002 27-Juliol: 11 Joves detinguts arràn de l´actuació de la Guàrdia Civil durant el concert de Festa Major de la vila de La Riera de Gaià (Tarragona).


2002 10-Setembre: La Guàrdia Civil identifica a Ribera d´Ebre diversos joves independentistes de Flix que estaven realitzant pintades i encartellant cartells de la Diada.

2002 11-Setembre: MARC FARRÉ (ERC) i 12 independnetistes més. Tres d´ells detinguts pels mossos d´esquadra acusats d´apologia del terrorisme i amenaces contra el seguici del Partit Popular mentre feia l´ofrena al monument de Rafael Casanova.

2002 15-Setembre: ORIOL MARTÍNEZ (CASAL MANEL VIUSÀ). Detingut per la policia municipal de Vic al recinte del Sucre
durant el Mercat de Música Viva de Vic per haver discutit amb militants de les JNC, posteriorment fou entregat als Mossos d´Esquadra.


2002 20-Setembre: 3 Joves independentistes són detinguts per agents de paisà dels Mossos d´Esquadra a Girona després de la concentració de protesta convocada per Maulets contra la assistència del ministre Piqué a la conferència Tribuna de Girona.


2002 23-Setembre: Identificacions policials diàries i diverses detencions de persones que defensaven la Punta de València contra l’especulació urbanística.


2002 25-Setembre: JESUS ARTIOLA.Encausat per suposades injùries i calumnies al Rei d´Espanya. Declara a l´Audiència Nacional a Madrid per aquests càrrecs. La denùncia del fiscal es basa en la presentació de la denùncia contra el rei.


2002 26-Setembre: ORIOL CAPDEVILA MAYA (ENDAVANT-OSAN) i CLAUDIO ALEJANDRO TISMINETZKY FABRICANT. Detinguts per la Brigada Provincial de Información del Cuerpo nacional de Policia espanyol a Barcelona. Al segon, d´orígen argentí, l´acusen d´incendi i sabotatge".


2002 27-Setembre: FRANCESC ARMENGOL MAYA (ENDAVANT-OSAN). Detingut també per la policia espanyola arràn de l´operatiu engegat amb les dues detencions del dia anterior a Barcelona, arrestat després de presentar-se voluntàriament. 


2002 9-Octubre: TOTI JUANOLA (MAULETS). S´inicia el judici contra aquest militant de l´assemblea de la Garrotxa de
Maulets, el fiscal li demana cinc anys i nou mesos de presó com a pressumpte autor d´unes pintades amenaçants contra el PP de Ripoll.


2002 11-Octubre: MIQUEL ROSICH I NOGUÉ (ERC). Identificat per la Guàrdia Urbana de Barcelona i posteriorment acusat d´amenaces i injuries als agents per haver demanat que els mateixos s´expressessin en llengua catalana durant una intervenció realitzada al bar.


2002 12-Octubre: RUTH GABARRÓ, SÒNIA CHO, CLÀUDIA, LLUÍS AYALA, SERGI ROVIRA i 25 independnetistes més. Detinguts per agents de paisà i uniformats de la policia nacional espanyola en la manifestació contra el dia de la Hispanitat.


2002 19-Octubre: JOSEP MANUEL SABATÉ (ASSEMBLEA COMARCAL BAIX EBRE). La fiscalia de l’Audiència de Tarragona va demanar dos anys i mig de presó i el pagament d’una multa de 1.800 euros per haver fet caure presumptament a Francesc Sancho, delegat del govern.


2002 22-Novembre: 1 militant de Maulets que protestava contra la presència d’un autobús de propaganda de l’exèrcit espanyol a Mataró va ser retingut per dos militars que es van fer passar per policies. 


2002 6-Desembre: LLUÍS COLOM I BERENGUER. Multat anb 600 euros per dur l´adhesiu amb el CAT a la seva matrícula i per dirigir-se en llengua catalana als agents de la Guàrdia Civil que el van retenir fins que arribaren els Mossos d´Esquadra.


2003 1-Abril: JORDI VILASECA i CANTACORPS. Detingut pels Mossos d’Esquadra que el van incomunicar durant tres dies. Vilaseca va ser ingressat a l´Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.


2003 4-Abril: JORDI TORNÉ CHIMENOS i ANTONI CODINA AGULLÓ. Detinguts arran de la declaració feta per Vilaseca tres dies abans davant els Mossos d’Esquadra.

2003 11-Abril: 2 militants de Maulets són identificats per la policia local de Mataró quan enganxaven dos cartells de l’acte d’homenatge a Guillem Agulló amb cinta adhesiva a la façana de l’Ajuntament de la vila.


2003 25-Maig: 8 joves van ser detinguts per la policia per haver realitzat presumptament actes de sabotatge contra cartells i publicitat electoral dels partits estatals i regionalistes a La Vall d’Uixó (La Plana Baixa).


2003 8-Juliol: Es va celebrar a Sant Cugat del Vallès el judici contra dos militants de l’assemblea local de Maulets pel mural que van realitzar el 12 d’octubre. 


2004 6-Juliol: Judici contra dos joves militants de Maulets de València per haver fet una pintada en defensa de La Punta en un mur de l’estació del nord de València de RENFE. Les úniques proves contra ells van ser els contradictoris testimonis de dos policies.


2004 21-Juliol: JOAN- ALBERT FRANQUET. La jutgessa de la Sala Penal número 20 de Barcelona va condemnar el jove independentista de Bellmunt d’Urgell (La Noguera) per presumptes desordres públics durant l’11 de setembre de 2001. 


2004 28-Juliol: L´Audiència Provincial de Barcelona va acceptar el recurs d´apel·lació de tres independentistes militants d´Endavant, detinguts entre el 26 i el 27 de setembre de 2002 als seus domicilis de Sants i Sant Andreu. 


2004 8-Setembre: FRANCESC A.A. i SERGI C. P. Jutjats acusats d´intentar despenjar les banderes espanyola i europea del balcó de l´Ajuntament terrassenc durant la festa major del 2002. El fiscal va demanar una pena de tres anys i sis mesos de presó.


2004 30-Setembre: ÈRIC BERTRAN. Jove de Lloret de Mar de 14 anys va ser acusat de terrorisme per haver enviat correus a empreses que treballen a Catalunya, Mercadona, Dia i Leche Pascual, demanant l’etiquetatge dels seus productes en català. 


2004 8-Octubre: 1 jove de Sants va ser detingut de matinada acusat d’haver fet unes pintades en suport a dos joves de L’Hospitalet empresonats. En el judici el fiscal va demanar sis dies de treballs comunitaris.


2004 25-Octubre: PEP MUSTÉ (CASAL MANUEL VIUSÀ). Citat a declarar a la Sala Segona de lo Penal de l´Audiència Nacional en relació a una de les dues causes pendents, que suposen penes de 6 i 7 anys de presó respectivament. 


2004 16-Desembre: ÈRIC BERTRAN. Va haver de declarar durant quatre hores davant la fiscalia de menors de l´Audiència Nacional espanyola a Madrid pels correus electrònics que va enviar a 3 empreses demanant que etiquetessin els seus productes en llengua catalana.


2004 22-Desembre: Judici a la Ciutat de la Justícia de València contra tres Maulets per una falta de desordres públics per haver llegit un manifest en valencià en la celebració d´un judici per pintades en defensa de La Punta celebrat el 27 d´octubre de 2003. 


2005 4-Gener: La policia local de Xàbia va detenir tres joves Maulets, tots ells menors d’edat, per haver realitzat presumptament unes pintades contra la destrucció i l’especulació a La Marina.


2005 8-Gener: La Guàrdia Urbana de Badalona va identíficar a un jove davant el Casal Popular. Més tard, agents d´aquest cos municipal van detenir tres joves de l´AJG (Assemblea de Joves de Gràcia) que es trobaven en altres indrets del barri. 


2005 23-Gener: Dos joves barcelonins van ser aturats i identificats a l’alçada de Saragossa en un control de la Guàrdia Civil quan es dirigien cap a la presó de Soto del Real per visitar al pres Diego Sànchez.


2005 22-Febrer: Un militant de Maulets que havia estat denunciat pel Diari de Girona per haver realitzat presumptament unes pintades contra aquest rotatiu va ser absolt pel tribunal. Els representants del rotatiu ni tan sols es van presentar al judici de faltes.


2005 1-Abril: FRANCESC ARGEMÍ “FRANKI”. La Secció Segona de l’Audiència Provincial de Barcelona va confirmar la sentència del jutge Enrique Rovira del Canto, del Jutjat Penal n. 2 de Terrassa, que condemnava a un jove terrassenc a 2 anys i 7 mesos de presó.


2005 6-Maig: ORIOL S. P. (ASSEMBLEA DE JOVES DE VILANOVA). Un jove va ser detingut i alliberat hores més tard després que tres persones de la campanya Països Catalans Insubmisos es van encadenar a l´Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, on van despenjar la bandera espanyola.

2005 29-Juliol: Tretze joves militants de Maulets i de la Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans (CEPC) van ser detinguts per reivindicar pacificament la unitat de la llengua durant un acte de repulsa a les jornades secessionistes. 


2005 5-Setembre: Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir a dos joves activistes de la campanya Països Catalans Insubmissos desprès que s’encadenessin i tallessin el pas de l’etapa de la Vuelta Ciclista a España’05 que transcorria per la Vall d’en Bas.


2005 13-Setembre: Un militant independentista de Sant Quirze del Vallés va ser jutjat a Sabadell per les presumptes pintades que va realitzar al domicili particular d’un militant del Partit Popular (PP).


2005 16-Octubre: BERNAT CONNES. Al coll del Pertús agents de la policia estatal van demanar que s’identifiques i mostres la documentació del vehicle. Després de 20 minuts d’espera els policies van obligar a arrencar el CAT de la matricula.


2005 25-Octubre: LLUÍS MARIA XIRINACS. L’ex senador de l’Entesa, de 74 anys d’edat, va ser detingut per la policia estatal quan va anar a la comissaria de Nou de la Rambla a renovar el seu DNI al tenir una ordre de busca i captura pendent.


2005 26-Octubre: Dos joves independentistes van ser detinguts a Vic mentre realitzaven pintades de suport a Lluís Maria Xirinacs. Van ser jutjats el 10 de novembre acusats d’un delicte de faltes i danys contra el bé públic al Jutjat d’Instrucció N.2. 

2005 20-Novembre: Dos persones van ser detingudes durant la manifestació convocada a Palma de Mallorca sota el lema “30 anys després tot segueix igual” en motiu del 20-N. 


2005 2-Desembre: Dos menors de 16 i 17 anys van ser detinguts a Barcelona per la Guàrdia Urbana per haver realitzat presumptament pintades, “TLL tornarà” i “Fora espanyols, PSOE”, a la façana dels edificis de l´emissora de la cadena Cope a Barcelona.


2005 5-Desembre: JOANA ESTARELLAS DOLÇ. Va rebre un tracte vexatori i humiliant per part d’uns agents del Cos Superior de Policia destinats a Mallorca per parlar en català. 

2005 28-Desembre: Els "13 independentistes de Gandia" declaren davant el jutge.


2006 22-Gener: La Guàrdia Civil detè dos manifestants contraris a la construcció de l´autopista a l´aeroport d´Eivissa. Vuitanta agents van impedir que els manifestants poguessin entrar a la finca de Can Malalt, afectada per les obres.


2006 22-Febrer: Un militant d’Endavant va ser retingut per la policia local al barri de Velluter (València) mentre estava fent una acció per la normalització lingüística, corregint una senyal escrita en espanyol. 


2006 24-Març: Durant una acció dels sindicats estudiantils Alternativa Estel i CEPC contra la presència de la policia autonòmica al Saló de l’Ensenyament, en que van ruixar amb pintura vermella els cotxes policials aparcats a l’stand, 5 joves van ser identificats.


2006 21-Juny: MARC PERIS I CARRATALÀ. Periodista de L’Avanç identificat per dos agents de la policia espanyola a la Plaça d’en Coll de Ciutat de Mallorca, posteriorment va ser interrogat i vexat en les dependències policials passant a disposició judicial.

2008 10-Desembre: Els activistes contra el Toro Osborne del Bruc declaren als jutjats.

2009 16-Juny: JOSEP MARIA E.V. i JORDI G.F. són condemnats a un any i 10 mesos de presó acusats d'amenaçar de mort el polític espanyolista Albert Rivera.

2012 9-Març: Mor JOSEP LLUÍS PÉREZ, militant d'EPOCA exiliat des de 1977.

2013 25-Març: El dolçainer del grup Obint Pas MIQUEL GIRONÈS és agredit per dos policies nacionals espanyols per parlar català.

2013 Desembre: CARLES MATEU BLAY és condemnat a 6 mesos de presó per parlar català a uns guàrdies civils.

2014 Juny: Persecució espanyolista a una botiga de Calella (Maresme).

2015 Març: Actes vandàlics de diversos antidistrubis de la policia nacional espanyola a Calella (Maresme).

2016 25-Octubre: Jutgen els regidors de Badalona per un possible delicte de desobediència per l'obertura de les dependències municipals el 12-O.

2016 27-Desembre: Agents de la policia autonòmica detenen el regidor de la CUP de Vic, JOAN COMA. Després és traslladat per la Guàrdia Civil a l'Audiència Nacional de Madrid.

2017 3-Gener: Un jove independentista de 16 anys denuncia la Guàrdia Urbana de Lleida per agressió. Les derivades judicials del cas acaben amb l'absolució dels policies i una condemna de 2 anys i mig a PABLO HASEL.

2017 1-Març: Arxivada (provisionalment) la causa contra la batllessa de Berga per no despenjar l'estelada.

2017 17-Març: ARTUR MAS, és condemnat per desobediència a 2 anys d'inhabilitació i una multa de 100 euros al dia durant 12 mesos; l'ex-vice-presidenta JOANA ORTEGA, condemnada per desobediència a un any d'inhabilitació i una multa de 100 euros al dia durant 10 mesos; l'ex-consellera d'Ensenyament IRENE RIGAU, condemnada per desobediència a 1 any i 6 mesos d'inhabilitació i a una multa de 100 euros al dia durant 8 mesos, i FRANCESC HOMS, condemnat per desobediència a un any i un mes d'inhabilitació i multa de 30.000 euros.

2017 Abril- El regidor de la CUP de Vic JOAN COMA va ser un dels primers que feia entreveure la judicialització del procés. Després de la seva detenció i trasllat a Madrid el desembre del 2016 l'Audiència Nacional espanyola va considerar, l'abril del 2017, que no havia comès un delicte de sedició quan, dos anys abans, en un ple, havia dit: "Per a fer la truita, caldrà trencar els ous." Poc després, el jutjat de Vic també va arxivar el cas per un suposat delicte desobediència.

2017 4-Setembre: El professor universitari XAVIER CASANOVA és multat amb 601 euros per parlar en català a un policia espanyola a l'Aeroport del Prat.

2017 19-Setembre: Comencen a declarar els 712 batlles citats per la fiscalia acusats de cedir locals perquè es realitzi  el referèndum de  l'1 d'octubre. Els primers de declarar són JOSÉ ANTONIO TROGUET (Pont de Suert) i MIQUEL SALA (Oliana), que ho fan a la Seu d'Urgell, i MARC SOLSONA (Mollerussa) que compareixer a Barcelona. L'endemà citen als Jutjats de Girona l'alcaldessa de Girona MARTA MADRENAS.

2017 20 i 21-Setembre: LLUÍS SALVADÓ, JOSEP MARIA JOVÉ, JOSUE SALLENT, XAVIER PUIG, JOSEP MARIA SALVAT i 9 persones més són detingudes per la guàrdia civil durant l'Operació Anubis destinada a aturar el referèndum del dia 1 d'octubre. També es van  practicar 22 registres en conselleries, institucions de la Generalitat i naus per a buscar indicis relacionats amb el referèndum tot i que no es van trobar ni urnes ni paperetes.

2017 1-Octubre: 1066 ferits durant les càrregues policials que intentaven evitar la realització del referèndum. Entre els quals hi ha ROGER ESPAÑOL que perd un ull per l'impacte d'una bala de goma i pocs dies més tard és imputat per la justícia espanyola.

2017 4-Octubre: Més de 100 cotxes amb rodes punxades a Verges, Medinyà, Sarrià, Girona i Llagostera. L'alcalde de Verges afirma que els autors de l'atac 'de dia van uniformats'.

2017 16-Octubre: JORDI SÀNCHEZ I PICANYOL (President de l’ANC) i JORDI CUIXART I NAVARRO (President d’Òmnium Cultural). Detinguts acusats de sedició arran de les concentracions de protesta dels dies 20 i 21 durant l'Operació Anubis. Per aquest motiu, la jutge Carmen Lamela va decretar el seu ingrés a presó sense fiança.

2017 31-Octubre: CARLES PUIGDEMONT, CLARA PONSATÍ, ANTONI COMÍN, LLUÍS PUIG i MERITXELL SERRET s’exilien a Brussel·les (Bèlgica).

2017 1-Novembre: MERITXELL  ESQUERRA i KENNETH BATISTE són detinguts com a presumptes autors d'un delicte d'odi contra la Guardia Civil.

2017 2-Novembre: ORIOL JUNQUERAS, JORDI TURULL, JOSEP RULL, MERITXELL BORRÀS, CARLES MUNDÓ, RAÜL ROMEVA, DOLORS BASSA, JOAQUIM FORN declararen davant la jutgessa de l'AN Carmen Lamela i són empresonats.

2017 8-Novembre: El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, imposa a quatre membres de la mesa del Parlament (LLUÍS GUINÓ, LLUÍS COROMINAS, ANNA SIMÓ i RAMONA BARRUFET, una fiança de 25.000 euros. JOAN JOSEP NUET, de Catalunya Sí que es Pot, el jutge el deixa en llibertat sense mesures cautelars.

2018 Febrer: ANNA GABRIEL s’exilia a Ginebra (Suissa).

2018 25-Febrer: 15 manifestants dels CDR que protestaven davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya són detinguts pels Mosssos d'Esquadra. Emmanillats, a les fosques i tancats dins dels furgons policials. Durant aproximadament 90 minuts van haver de romandre en aquestes condicions humiliants i vexatòries els 12 primers detinguts, un dels quals menor d’edat. Posteriorment van ser duts a la comissaria de les Corts.

2018 22-Març: MARTA ROVIRA s’exilia a Ginebra (Suissa).

2018 23-Març: CARME FORCADELL declara davant el magistrat del Tribunal Suprem d'Espanya Pablo Llarena que ordena el seu ingrés a presó.

2018 10-Abril: Una quinzena de persones relacionades amb els CDR són detingudes per la Guardia Civil i els Mossos d'Esquadra a diversos llocs de Catalunya. Entre elles TAMARA CARRASCO membre dels CDR de Viladacans detinguda per la Guardia Civil sota la llei antiterrorista (surt en llibertat 24 hores més tard). ADRIÀ CARRASCO  escapa a la detenció i es refugia a Bèlgica després d'estar una temporada amagat.

2018 21-Abril: La policia espanyola  requisa samarretes grogues a la final de la Copa del Rei.

2018 Maig: Desenes de persones encausades, citades o detingudes acusades de participar a la vaga del dia 8 de novembre de 2017.

2018 14-Maig: Declaren els últims quatre bombers investigats en la macrocausa per delicte d’odi a Reus.

2018 25-Maig: JOSEP MIQUEL ARENAS BELTRAN. L'Audiència Nacional espanyola dicta ordre de detenció estatal i internacional per aquest raper conegut amb el nom artístic de Valtonyc.

2018 22-Juny: Dos ripollencs citats a declarar pels talls a l’AP7 del març en protesta per la detenció de Carles Puigdemont. JORDI HOSTENC no s’ha presentat a la vista, mentre que ORIOL ESCARRÀ s’ha acollit al dret de no declarar, juntament amb la resta d’investigats

2018 5-Juliol: Arxiven la causa contra cinc regidors independentistes del Ripollès acusats de tallar el Coll d'Ares durant la vaga del 8 de novembre del 2017. Dos mesos abans els acusats s'havien negat a declarar als jutjas de Ripoll. 

2018 24-Juliol: El jutjat d’instrucció número 1 de Santa Coloma de Farners arxiva el procés judicial contra dos militants de la CUP de Girona que van participar en la vaga general del 8 de novembre del 2017, el regidor de la ciutat de Girona LLUC SALELLAS i MARÇAL TERRADES.

2018 2-Agost: La policia espanyola deté un membre del CDR de Palafrugell CARLES RUIZ per la protesta durant el sopar de del jutge Llarena amb Alberto Fernández Díaz i membres del CNI al municipi de Montras.

2018 6-Setembre: ADRIÀ CARRASCO, jove del CDR d'Esplugues cercat per la policia espanyola acusat de terrorisme, rebel·lió i sedició, fa una roda de premsa  a Brussel·les on està exiliat des de que van intentar detenir-lo el mateix dia (10 d'abril) que Tamara Carrasco, la membre del CDR de Viladecans que la Guardia Civil va portar detinguda a l'Audiència Nacional.

2018 9-Setembre: Arxivada la denúncia dels Mossos contra 16 veïnes de la Floresta per la Vaga General del 8N.

2018 14-Setembre: L'Audiència Nacional espanyola rebaixa a 9 mesos la pena contra PABLO HASÉL. Aquesta pena, en si, no comporta presó, però el raper té una condemna anterior de l'any 2014 també de 2 anys de presó, que va ser ratificada pel Suprem, i per la qual podia haver de complir condemna.

2018 5-Octubre: L’alcaldessa de Berga MONTSERRAT VENTURÓS és inhabilitada per mantenir l’estelada a l’Ajuntament.

2018 18-Octubre: Citacions judicials a militants de La Forja de Girona.

2018 25-Octubre: Declaren a la caserna de la Guàrdia Civil de Girona 3 independentistes acusats de delictes d'odi  per intentar posar llaços grocs a prop del restaurant Sol d’Or de Blanes. 

2018 26-Octubre: Detinguts 3 dels catorze membres dels CDR encausats per haver participat en l’asseguda pacífica a les escales del TSJC.

2018 12-Novembre: La causa del 9-N del 2014 també va ser fiscalitzada pel Tribunal de Comptes espanyol, que va condemnar els investigats després d'haver-los obligat a dipositar tot allò que havia costat la consulta. No solament va afectar l'ex-president i tres consellers sinó sis càrrecs que el tribunal considerava que van intervenir en l'autorització de les despeses. Van recórrer contra la sentència al Tribunal Suprem espanyol, que va desestimar el recurs de la majoria dels condemnats. Les quantitats eren repartides així: ARTUR MAS (4.988.620,11 euros), JOANA ORTEGA (907.506,85 euros), IRENE RIGAU (2.800.735,13 euros), FRANCESC HOMS (2.000.680,46 euros), LLUÍS BERTRAN (720.302,33 euros), JOSEFINA VALLS (101.358,50 81 euros), JAUME DOMINGO (307.962,71 euros), lGNASI GENOVÈS (806.403,52 euros), JORDI VILAJOANA (806.403,52 euros) i TERESA PROHIAS (21.767,90 euros).

2018 13-Novembre: Detenció d'un membre del CDR Terrassa.

2018 2-Desembre: Tots els regidors de l'Ajuntament de Verges citats a declarar davant de la Guàrdia Civil.

2018 19-Desembre: Arxivada la causa contra els 7 independentistes que van homenatjar Julià Babia.

2019 8-Gener: Vuit militants d'Arran detinguts davant del TS a Madrid quan intentaven fer una acció de protesta.

2019 16-Gener: La policia nacional espanyola deté 11 persones (sense ordre judicial) a la demarcació de Girona . Entre els detinguts hi ha els alcaldes de Verges (IGNASI SABATER) i Celrà (DANI CORNELLÀ ).

2019 22-Gener: Citat a declarar MATIES SERRACANT, alcalde de Sabadell, pel seu compromís amb el referèndum de l‘1 d‘octubre.

2019 22-Gener: Detingut un militant d'Endavant en relació amb la vaga del 8-N del 2017.

2019 1-Febrer: El jutjat de menors número 6 de Barcelona va absol tres veïns del Baix Llobregat que havien estat acusats de desordres públics i d'atemptat contra l'autoritat després d'haver participat en una manifestació que s'havia dissolt sense incidents quan havia arribat a la plaça de Sant Jaume.

2019  1-Febrer: El primer de febrer de 2019, hi va haver protestes a la presó dels Lledoners contra el trasllat dels presos independentistes a Madrid. Uns mesos més tard, nou activistes van rebre citacions del jutjat número 8 de Manresa. Aquell dia havien estat identificats arbitràriament, segons que denuncien, i diuen que han estat encausats per un muntatge policíac. Són acusats d'un delicte de desordres públics i tres també són investigats per delictes de lesions i d'atemptat contra els agents. La fiscalia va demanar entre tres anys de presó i set. La Generalitat, quinze mesos per a tres dels processats, i l'absolució per a la restava obrir una investigació a dues persones per un presumpte delicte de desordres públics. El mateix dia també hi hagué identificacions policials durant el trasllat de Carme Forcadell del Mas d'Enric a Brians 2, camí de Madrid, per a anar al judici contra el procés. Aquell dia hi va haver una concentració per a acomiadar l'ex-presidenta del parlament. Hi va haver tensió entre els manifestants i els Mossos d'Esquadra i una càrrega que pretenia d'evitar que s'impedís el pas de la comitiva policíaca. Uns quants manifestants també van denunciar els Mossos d'Esquadra perquè consideraven que havien actuat desproporcionadament.

2019 7-Febrer: Els Mossos detenen TOMÀS SAYES, membre de Secretariat Nacional de l'ANC.

2019 10-Febrer: La fiscalia demana fins a set anys de presó per als Nou dels Lledoners.

2019 12-Febrer: Comença al Tribunal Supremo el "Judici del Procés".

2019 16-Març: Detingut a Madrid l'independentista gironí JORDI ALEMANY

2019 22-Març: Els Mossos d'Esquadra entren a diversos centres educatius per retirar llaços grocs.

2019 25-Març: ROGER AGUAYO la persona detinguda durant el tall de la confluència de la C-17 i la C-25, ha declarat davant la seu judicial.

2019 30-Març: Detenció de 7 antifeixistes a Barcelona que acaba amb l'empresonament d'un d'ells.

2019 3-Abril: 7 citacions judicials a veïnes de la Seu d'Urgell arran de la seva participació a la vaga general del 21-F.

2019 10-Abril: El jutjat 13 de Barcelona processa 30 persones pel referendum de l'1 d'octubre. En total són 17 processaments per malversació, 17 per desobediència, 3 per revelació de secrets, 3 per falsedat documental i 4 per prevaricació.

2019 23-Abril: Alguns dels CDR detinguts el dia 10 d'abril de 2018 reben una citació judicial on la fiscalia els demana 3 anys de presó i l'acusació particular 46 mesos.

2019 22-Maig: El jutge arxiva la causa contra 39 persones del Camp encausades per exercir el seu dret a Vaga el 8-N de 2017

2019 5-Juny: Una quinzena d'antifeixistes citats a declarar no es presenten i es concentren davant la seu de SCC. El mateix dia el regidor de Cultura de Sant Joan de Viltorrada, JORDI PASARRODONA, es informat que haurà de comparèixer davant el jutge per un presumpte delicte de desobediència greu

2019 11-Juny: Surt en llibertat l'activista detingut a Girona per les mobilitzacions durant l'aniversari de l'1-O.

2019 12-Juny: El jutge cita a declarar l’alcalde de Móra la Nova, FRANCESC XAVIER MOLINÉ, per l’1 d’Octubre.

2019 12-Juny: Després dels discursos finals dels presos políticis queda vist per sentència el judici del Procés. 

2019 20-Juny: En llibertat amb càrrecs les 5 persones (entre les quals hi ha la regidora de la CUP de la Seu, XÈNIA ANTONIA, i l’exregidor, PAU LOZANO) detingudes a la Seu d'Urgell.

2019 7-Juliol: Condemna simbòlica a un espanyolista "arrencallaços" que va agredir un veí de Verges.

2019 10-Juliol: Declaren als jutjats d'Arenys de Mar quatre joves militants de Poble Lliure, La Forja i la CUP acusats d'agressions i odi per un incident amb un grup ultradretà que volia arrencar llaços grocs. Una de les "proves" de l'acusació d'odi és un tweet amb la imatge d'un còmic dels anys '80 que denunciava les tortures que va rebre Carles Castellanos l'any 1988. 

2019 10-Juliol: MIQUEL BUCH declara al TSJC acusat de cedir locals municipals per fer el referèndum de l'1-O quan era alcalde de Premià de Mar.

2019 10-Juliol: La Fiscalia demana treure LLUIS SALVADÓ dels "llimbs judicials" i que l'investigui el TSJC.

2019 12- Juliol: Arxivades totes les denúncies contra els professors de l’institut el Palau assetjats per l’unionisme.
El jutge tanca les últimes tres investigacions que encara eren obertes per un suposat menyspreu a fills de guàrdies civils.

2918 31-Juliol: Condemnen per desordres els veïns de l’Hospitalet jutjats per la manifestació contra la detenció de Puigdemont. LAIA ROCA i LLUÍS MOLLÓN condemnats a penes d’un any i un any i sis mesos de presó

2019 1-Agost: Vuit persones detingudes per participar en mobilitzacions en suport dels presos polítics.

2019 3-Agost:Un jove de la Seu Urgell a judici pels talls de carretera del 21-F.

2019 13-Setembre: El jutge demana una fiança de 13.000 euros a tres veïns de Mont-roig investigats per l'1-O.

2019 15-Setembre: L'exconseller de la CUP al barri de Sant Andreu del Palomar (Barcelona), IVAN ALTIMIRA, i el militant de l’organització, DAVID CARMONA, són condemnats per resistència a l’autoritat. Aquesta pena arriba després de la denúncia que van interposar una patrulla de la Guàrdia Urbana contra ambdós cupaires i arrestés a Carmona en un acte previ a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. Són condemnats ha indemnitzar a la patrulla municipal per responsabilitat civil: Carmona amb 700 euros i Altimira amb 4.600 euros.

2019 22-Setembre: JAMI MATAMALA torna a l’exili en perdre la immunitat com a senador.

2019 23-Setembre: 9 independentistes detinguts en una operació de la Guàrdia Civil a Catalunya.

2019 26-Setembre: El jutge envia a la presó 7 dels 9 els independentistes detinguts per terrorisme en l'operació Judes: FERRAN JOLIS, JORDI ROS, XAVIER DUCH,   XAVIER BUIGAS,  ALEXIS CODINA, GERMINAL TOMÀS i EDUARD GARZÓN.   DAVID BURDIA i un altre detingut surten en llibertat sense càrrecs. 

2019 8-Octubre: A judici tres estudiants de la UAB per estripar una bandera espanyola.

2019 14-Octubre: Sentència del judici del procés: ORIOL JUNQUERAS és condemnat a 13 anys de presó i 13 d'inhabilitació per delicte de sedició amb malversació. Els exconsellers RAÜL ROMEVA, JORDI TURULL i DOLORS BASSA a 12 anys de presó i d'inhabilitació per sedició i malversació. L'expresidenta del Parlament CARME FORCADELL a 11 anys i mig de presó i inhabilitació per sedició. Els exconsellers JOAQUIM FORN i JOSEP RULL a 10 anys i mig de presó i inhabilitació per sedició. Els líders socials JORDI SÀNCHZ i JORDI CUIXART a 9 anys de presó i inhabilitació. per sedició. Per la seva banda, els exconsellers SANTI VILA, MERITXELL BORRÀS i CARLES MUNDÓ són condemnats només pel delicte de desobediència a una multa de deu mesos amb una quota diària de 200 euros. Estaran inhabilitats durant un any i vuit mesos i no entraran a la presó.

2019 14-Octubre: Un jove perd un ull i un home de 30 anys és ferit als testicles per impactes de pilotes de goma durant les protestes per la sentència del procés a l'aerport de Barcelona. En total, durant la jornada es registren 131 ferits

2019 17-Octubre: Set empresonats a tot Catalunya pels incidents en manifestacions contra la sentència del procés. El mateix dia a Girona hi ha cinc detinguts durant les protestes. En total els mossos d'esquadra detenen 93 persones i en fereixen més de 400 en els 3 dies de manifestacions. La policia nacional espanyola en deté 3 i la guàrdia urbana de Tarragona 1.

2019 18-Octubre: La policia espanyola deté, apallissa, maltracta i humilia un independentista a la Via Laietana aprimera hora de la tarda. La agressions de la policia nacional espanyola a Girona acaben amb 12 ferits i 12 detinguts a les 9 del vespre. A Catalunya la jornada acaba amb 54 detinguts, (entre ells FRANCESC COLOMINES a qui obren el cap) i tres manifestants amb lesions oculars entre els 89 atesos pel SEM.

2019 25-Octubre: L'Ajuntament de Palma prohibeix la paradeta de l'ASM per indicació de la Policia Nacional Espanyola.

2019 27-Octubre: Més càrregues policials a Barcelona i més veus demanen la dimissió de Buch.

2019 30-Octubre: Els joves detinguts els darrers dies denuncien maltractaments policials

2019 2-Novembre: Presó pel jove independentista detingut a Terrassa per la policia espanyola pels aldarulls del 18-O

2019 12-Novembre:  19 detinguts a La Jonquera.

2019 18-Novembre: Citen a declarar en TOMÀS SAYES als jutjats de Perpinyà pel tall de la Jonquera.

2019 18-Novembre: Jutgen el MHP QUIM TORRA al TSJC.

2019 23-Novembre: Dos detinguts durant el desallotjament del 41è tall de la Meridiana.

2019 4-Desembre: JULI CUÉLLAR és citat a declarar als jutjats de Mataró en relació a la seva detenció el dia 14 d'octubre.

2019 12-Desembre: Detenen el jove independentista PERE DOTRAS (i segons algunes fonts a dues persones més). El seu germà ho anuncia via Twitter: "De bon matí, els Mossos, han esperat a la porta de casa i han detingut el meu germà. Sembla que per les protestes contra la sentència"

2019 17-Desembre: Òmnium Cultural xifra en 2.500 els independentistes represaliats en els últims dos anys

2019 18-Desembre: Una cinquantena de ferits i una dotzena de detinguts en les protestes al costat del Camp Nou

2019 19-Desembre: A judici l’ex-regidor de la CUP a Torroella ROBERT HUERTAS, acusat per Ciudadanos.

2019 19-Desembre: El Tribunal Superior de Catalunya inhabilita QUIM TORRA un any i mig per desobeir el mantenir el llaç a la Generalitat.

2020 9-Gener: Segueix la ràtzia repressiva contra les protestes per la sentència del procés.

2020 10-Gener: Deu persones més hauran de declarar pel tall del Tsunami Democràtic a la Jonquera

2020 20-Gener: Els Mossos d'Esquadra detenen un militant d'Arran a Tarragona.

2020 2-Febrer: Cinquanta ebrencs estan citats a declarar per participar en les protestes posteriors a la sentència del Suprem.

2020 18-Febrer: EDGAR FERNÀNDEZ, MARIONA QUADRADA i RICARD ARAGONÈS declaren als Jutjats de Reus com a investigats acusats d'organitzar el tall a les vies durant les mobilitzacions del 23-S a Reus, en solidaritat a les nou persones detingudes en l’operació Judes.

2020 18-Febrer: Dues-centes persones citades a declarar pels talls de la AP-7. Una ha estat detinguda pels mossos d'esquadra quan s'ha presentat a comissaria.

2020 28-Febrer: El TSJC processa JOSEP MARIA JOVÉ  i LLUÍS SALVADÓ per l’1-O i els demana una fiança milionària.

2020 11-Febrer: EDGAR FERNÁNDEZ, portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, citat de nou a declarar per les protestes de la tardor.

2020 7-Abril: La fiscalia demana 9 anys de presó per dos manifestants detinguts a Girona el passat mes d'octubrte a les 'protestes post-sentència'

2020 15-Abril: El jutjat penal número 11 de Barcelona absol els cinc ex-membres de la Sindicatura Electoral de l'1-O: MARC MARSAL, JORDI MATAS, JOSEP PAGÈS, MARTA ALSINA i TÀNIA VERGE.

2020 8-Juny: Identificats i denunciats en el 155è tall de la Meridiana de Barcelona.

2020 11-Juny: Jutgen l'activista JORDI ALEMANY acusat de despenjar la bandera espanyola a la seu de la Generalitat de Girona.

2020 17-Juny: La fiscalia acusa PAU JUVILLÀ de desobediència greu per mantenir llaços grocs a la Paeria.

2020 21,22 i 24 Juliol: MIREIA BOYA i la mesa del Parlament a judici per desobediència en relació a l'1-O.

2020 28-Juliol: Un jutge accepta la petició de la fiscalia espanyola i suspèn el tercer grau de cinc presos polítics de l'1-O.

2020 5-Agost: El Govern demana quatre anys de presó al militant de La Forja MARCEL VIVET per participar en una manifestació contra Jusapol.

2020 7-Agost: La justícia belga rebutja l'extradició de  LLUÍS PUIG.

2020 3-Setembre: La Generalitat de Catalunya vol empresonar un independentista que es manifestava a la convocatòria de Tsunami Democràtic

2020 9-Setembre: Persecució política de VOX contra el moviment feminista

2020 10-Setembre: La Fiscalia demana al jutjat número 13 allargar un any més la investigació sobre l'1-O.

2020 16-Setembre: Condemnen BERNAT CASTRO (Berlustinho) a pagar 5000 € de multa per denunciar una agressió feixista.

2020 18-Setembre: Deu citacions judicials més als jutjats de Figueres pel tall de la Jonquera.

2020 28-Setembre: Inhabilitació del President Torra.

2020 28-Setembre: L'ex-regidor d'ERC de Sant Joan de Vilatorrada Jordi Pesarrodona condemnat a un any i dos mesos d'inhabilitació per desobediència per haver participat a l'1-O. El jutjat penal número 2 de Manresa també li va imposar una multa de 2.100 euros i el pagament dels costs processals. 

2020 29-Setembre: Cinc detinguts durant la protesta dels CDR al centre de Barcelona (posats en llibertat l'endemà).

2020 2-Octubre:  13 detencions a Barcelona i 1 a Girona durant la commemoració de l'1-O (posats en llibertat l'endemà). 

2020 6-Octubre: TAMARA CARRASCO, absolta després de ser acusada de terrorisme i estar confinada durant més d'un any a Viladecans.

2020 16-Octubre: Citen a declarar tot un torn dels Bombers de Girona per la protesta l’endemà de l’1-O. És el mateix jutjat que investiga el comboi de protesta davant la Guàrdia Civil, pel qual hi ha cinc comandaments investigats

2020 19-Octubre: A més de CARME FORCADELL, la resta de membres de la Mesa del Parlament són condemnats pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a vint mesos d'inhabilitació especial i una multa de 30.000 euros per haver permès els plens del 6 i 7 de setembre de 2017, que van aprovar la llei del referèndum i de transitorietat jurídica. Són: LLUÍS COROMIANS, ANNA SIMÓ, LLUÍS GUINÓ i RAMONA BARRUFET. L'altre membre de la mesa condemnat és Joan Josep Nuet, que va ser jutjat pel Tribunal Suprem perquè era diputat d'ERC al congrés espanyol i, per tant, aforat. Nuet és condemnat a vuit mesos d'inhabilitació per desobediència malgrat haver-se desmarcat del procés durant el judici i haver afirmat que va estar 'dos anys intentant evitar la independència des de la Mesa del Parlament'. El TSJC absol l'ex-diputada de la CUP MIREIA BOYA perquè no formava part de la Mesa del Parlament. És a dir, que el TSJC només carrega contra la funció d'ordenar el debat, però no de participar-hi.

2020 20-Octubre: L'Audiència espanyola absolt el major dels Mossos d'Esquadra, JOSEP LLUÍS TRAPERO, la intendenta TERESA LAPLANA, l'ex-secretari general del Departament d'Interior CÈSAR PUIG i l'ex-director general dels Mossos PERE SOLER en la causa per l'actuació de la policia catalana el setembre i l'octubre del 2017.

2020 28-Octubre: La Guàrdia Civil comença l'Operació Volhov contra la suposada xarxa d'"empresaris" que controlaven Tsunami Democràtic (21 detinguts, entre ells  ORIOL SOLER, XAVIER VENDRELL, ANTONI FUSTÉ, ROC AGUILERA, XAVIER VINYALS, JOSEP LLUÍS ALAY, PILAR CONTRERAS, MARTA MOLINA, JAUME CABANÍ, JOSEP CAMPMAJÓ, JOSEP GONZÁLEZ, JORDI MIR, ENRIC MIR, JOSEP CAMPMAJÓ, JORDI SIERRA i DAVID MADÍ). 2 dies més tard tots els detinguts són alliberats.

2020 17-Novembre: La Generalitat manté la petició de presó en el judici contra l’independentista ADRIÀ SAS.

2020 25-Novembre: La Secció 21 de l’Audiència Provincial de Barcelona condemna a 3 anys i mig de presó a FRANSICO G. i a MOISÉS F. a un any de presó per haver participat en un tall a la Ronda de Dalt de Barcelona durant la vaga general del 8 de novembre de 2017.

2021 3-Febrer: EDGAR FERNÀNDEZ (número 2 de la llista de la CUP per Tarragona a les eleccions del 14-F)  citat a declarar als Jutjats de Reus. Aquesta és la segona citació per la concentració que hi va haver el 16 d'octubre de 2019 contra la sentència del Procés i que va acabar davant la Policia Nacional de Reus.

2021 16-Febrer: Es deté al raper PABLO HASÉL.  El seu empresonament provoca múltiples protestes (amb detencions, empresonaments i una mutiliació ocular per un impacte d'una bala de foam) i una repercussió força important als mitjans de comunicació internacional.

2021 20-Febrer: El diputat de la CUP i ex-alcalde de Celrà DANI CORNELLÀ és agredit pels Mossos d'Esquadra en la quarta nit de protestes per l'empresonament de PABLO HASÉL.

2021 23-Febrer: CARLES S.F. és empresonat en les protestes per l'empresonament de PABLO HASÉL. Surt en llibertat pocs dies més tard. 

2021 2-Març: ROSA VIDIELLA multada per desobediència arran d'una manifestació el 2019.

2021 9-Març: Retirada de la immunitat als europarlamentaris CARLES PUIGDEMONT, CLARA PONSATÍ i TONI COMÍN i  retirada del tercer grau dels presos polítics.

2021 11-Març: Després de viure més de tres anys a Brusel·les l'exconsellera MERITXELL SERRET s'entrega al Tribunal Suprem,  que la deixa en llibertat provisional.

2021 22-Març: Condemnen a sis mesos de presó i a pagar mil quatre-cents euros de multes i costes judicials JOSANT V, el veí de Vilanova i la Geltrú encausat per un tall de la Ronda Litoral de Barcelona durant les protestes contra el consell de ministres espanyol el 2018. Finalment, ha estat condemnat pels delictes d’atemptat, lesions lleus i danys lleus. Tant la Generalitat com la fiscalia li demanaven dos anys de presó.

2021 23-Març: Detenen el membre del CDR de la Cerdanya TOMÀS SAYES acusat de les protestes per la #LlibertatPabloHasel

2021 15-Abril: Condemnat a 1 any i mig de presó el primer detingut als talls de la Meridiana.

2021 23-Abril: De la mateixa manera que va passar amb el 9-N i amb l'acció exterior de la Generalitat, que s'investiga judicialment, el Tribunal de Comptes espanyol va obrir un procés comptable pel referèndum de l'1-O i va fixar una fiança d'4,1 milions d'euros. Els processats en aquesta causa són: CARLES  PUIGDEMONT, ORIOL JUNQUERAS RAÜL ROMEVA, JORDI TURULL, DOLORS BASSA, JOAQUIM FORN, JOSEP RULL, MERITXELL BORRÀS, CARLES MUNDÓ  TONI COMÍN, CLARA PONSATÍ, LLUÍS PUIG, MERITXELL SERRET, NEUS MUNTÉ, ROSA VIDAL,  ANTONI MOLONS, JOAQUIM NIN, ALEIX VILLATORO, AMADEU ALTAFAJ, IGNASI GENOVÈS, JOSEP GINESTA, ALBERT ROYO, PABLO RAVENTÓS, JAUME CLOTET, DAVID PALANQUES, DAVID FRANCO, FRANCESC SUTRIAS, NATÀLIA GARRIGA, MARTÍ PATXOT,  MERCEDES MARTÍNEZ, JOSEP MARIA JOVÉ, JAUME MESTRE i TERESA PROHIAS. 

2021 6-Maig: El Tribunal de Comptes espanyol cita trenta-sis polítics i funcionaris catalans per reclamar-los el pagament de les despeses del Diplocat entre el 2011 i el 2017. Els presos polítics i els exiliats ja van dipositar la fiança de 4,1 milions d’euros que el Tribunal Suprem espanyol els havia atribuït com a responsabilitat civil per l’organització del referèndum d’independència. Ara exigeix als presidents CARLES PUIGDEMONT i ARTUR MAS, els vice-presidents ORIOL JUNQUERAS i NEUS MUNTÉ, els consellers RAÜL ROMEVA, FRANCESC HOMS, ANDREU MAS-COLELL, i desenes d’alts càrrecs més que paguin una fiança milionària, que encara s’ha de concretar, arran del finançament de la política exterior de la Generalitat, que la justícia espanyola ha considerat il·lícit. El Tribunal de Cuentas reclama 4,5 milions als imputats citats anteriorment i a  altres com ALBERT ROYO,  per la seva tasca al Diplocat. Paral·leleament el jutjat d'instrucció 18 de Barcelona investiga deu persones més a causa d'una denúncia presentada per la fiscalia després d'haver rebut l'informe del Tribunal de Comptes espanyol sobre les despeses de l'acció exterior del govern del 2011 al 2017. Alguns ja han estat condemnats o processats per uns altres tribunals o són investigats pel Tribunal de Comptes, sigui per l'acció exterior de la Generalitat, sigui pel cas de l'1-O. Els acusen dels delictes de de prevaricació, malversació de diners públics i falsedat documental, que poden implicar unes penes altes de presó. Són investigats: RAÜL ROMEVA, ex-conseller d'Afers Exteriors; ALBERT ROYO, ex-secretari general del Diplocat; VÍCTOR CULLELL, ex-secretari del govern; ROGER ALBINYANA, ex-secretari d'Afers Exteriors; TERESA PROHIAS, ex-directora de serveis de la Presidència; ALEIX VILLATORO, ex-secretari general d'Afers Exteriors; ROSER CLAVELL, secretària general del Diplocat; MANUEL JOSÉ VILA, ex-director general de Cooperació al Desenvolupament; GERARD FIGUERAS, ex-secretari general de l'Esport, i ANTONI REIG, ex-director del Consell Català de l'Esport. ROYO, VILLATORO i PROHIAS també són processats en la causa del 13 i en els processos paral·lels al Tribunal de Comptes.

2021 7-Maig: Absolen PERE PUIG i un altre acusat de retreure la retirada de llaços grocs a un espanyolista.

2021 13-Maig: Una jutgessa ordena la detenció de la diputada de la CUP Laia Estrada. El jutjat d'instrucció 6 de Tarragona l'investiga per les manifestacions del 21 de desembre de 2018.

2021 7-Juny: EUDALD CAMPRUBÍ, excoordinador de l'ANC de Manresa, posat en llibertat després de declarar davant del jutge.

2021 7,15 i 21 Juny: El jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona cita a declarar i processa una trentena d'investigats per malversació, desobediència, falsedat documental, revelació de secrets i prevaricació, i  fixa una fiança de 5,8 milions per a respondre a un possible delicte de malversació de fons públics a 17 processats dels 30. Amb el temps, la xifra d'investigats i els delictes de què són acusats ha anat variant. Ara, hi ha 29 processats confirmats per l'Audiència de Barcelona.

Són processats –segons els càrrecs que tenien aleshores– per malversació, desobediència i prevaricació: JOAQUIM NIN, secretari general de la Presidència; IGNASI GENOVÈS, director general de Difusió; MANUEL MANONELLES, delegat del govern a Suïssa, i TERESA PROHIAS, directora de serveis de la Presidència (ja consemnada pel Tribunal de Cuentas a pagar 21.767,90 euros per la consulta del 9N). Per malversació, desobediència, falsedat documental i prevaricació, MARTA GARSABALL, directora de serveis d'Afers Exteriors. Per malversació, desobediència i falsedat documental, ROSA VIDAL, interventora general de la Generalitat. Per malversació i prevaricació: ANTONI MOLONS, secretari de Difusió i Atenció Ciutadana; ALEIX VILLATORO, ex-secretari d'Afers Exteriors; i AMADEU ALTAFAJ, ex-delegat del govern davant la UE. Per malversació i falsedat documental, ALBERT ROYO, secretari general del Diplocat. Per malversació i desobediència, PABLO RAVENTÓS, director general d'Unipost. Per malversació: JAUME CLOTET, director general de Comunicació; JOSEP GINESTA, secretari general del Departament de Treball; DAVID PALANQUES, responsable de l'àrea TIC de Treball; DAVID FRANCO, cap de l'àrea de Tecnologies de la Informació i Telecomunicacions del CTTI; FRANCESC SUTRIAS, director general de Patrimoni; NATÀLIA GARRIGA, ex-directora de serveis de la Vice-presidència i ara consellera de Cultura, de qui el TSJC va assumir la causa fa poc; ROSA MARIA RODRÍGUEZ, directora de serveis de T-Systems; FRANCESC FÀBREGAS, del setmanari el Vallenc; JOSUÈ SALLENT, ex-director d'Estratègia i Innovació del CTTI, i XAVIER PUIG, responsable de l'àrea TIC d'Afers Exteriors. Per desobediència: NÚRIA LLORACH, presidenta en funcions de la CCMA; VICENT SANCHIS, director de TV3; SAÜL GORDILLO, director de Catalunya Ràdio; MARTÍ PATXOT, director comercial i de màrqueting de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals; MERCEDES MARTÍNEZ, ex-responsable de Projectes Organitzatius i Territorials de la Vice-presidència; JOAN MANEL GÓMEZ, cap de Riscs del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT); FREDERIC UDINA, director de l'Idescat, i JOSEP MASOLIVER, de la Fundació PuntCat. Molts dels qui havien estat investigats al començament, finalment han estat exclosos del procés, com ara SANTI VIDAL, CARLES VIVER PI SUNYER, JORDI CABRAFIGA i MERITXELL MASÓ, entre més represaliats.

Amb la instrucció tancada, JOSEP MARIA JOVÉ i LLUÍS SALVADÓ són a punt de ser jutjats pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per desobediència, prevaricació, malversació i revelació de secrets. Els van imposar una fiança de 1,6 milions d'euros.

2021 11-Juny: Jutgen l’activista JORDI ALEMANY acusat de despenjar la bandera espanyola durant el primer aniversari de l’1-O a Girona. La fiscalia rebaixa la petició de 5 anys de presó i a un 1 any i multa per desordres públics i ultratge a la bandera

2021 13-Juny: La fiscalia demana divuit anys de presó i 10.000 euros de multa a l'activista de l'1-O JOEL MUÑOZ.

2021 14-Juny: La fiscalia demana 6 anys de presó, 12 d'inhabilitació especial i 15 més d'inhabilitació absoluta per l'exconseller d'Interior Miquel Buch i pel mosso d'esquadra Lluís Escolà quatre anys i mig de presó i 10 d'inhabilitació especial més 13 d'inhabilitació absoluta per haver fet d'escorta del President Puigdemont

2021 16-Juny: Condemnen l’independentista MARCEL VIVET a cinc anys de presó

2021 21-Juny: El Consell d’Europa demana a l’Estat espanyol que aturi la persecució política de representants catalans.

2021 22-Juny: GUILLEM PADILLA és absolt de l'acusació de desordres públics

2021 22-Juny: El Govern espanyol indulta els presos independentistes ORIOL JUNQUERAS condemnat a 13 anys de presó i 13 d'inhabilitació per delicte de sedició amb malversació. Els exconsellers RAÜL ROMEVA, JORDI TURULL i DOLORS BASSA condemnats a 12 anys de presó i d'inhabilitació per sedició i malversació. L'expresidenta del Parlament CARME FORCADELL condemnada a 11 anys i mig de presó i inhabilitació per sedició. Els exconsellers JOAQUIM FORN i JOSEP RULL a 10 anys i mig de presó i inhabilitació per sedició. Els líders socials JORDI SÀNCHZ i JORDI CUIXART a 9 anys de presó i inhabilitació. Dirigents del PP i C's anuncien que recorreran els indults.

2021 8-Juliol: Detenen durant unes hores un independentista (ÓSCAR) acusat de participar al tall de l'AP-7 de La Jonquera de l'octubre del 2019. 

2021 12-Juliol:  El TSJC informa que jutjarà per desobediència PAU JUVILLÀ per no haver retirat llaços grocs de la Paeria
El tribunal es declara competent i desestima la sol·licitud de nul·litat presentada per la defensa del diputat de la CUP i membre de la mesa.

2021 14-Juliol: La fiscalia demana sis anys de presó per a MIQUEL BUCH per l’escorta de Puigdemont. A LLUÍS ESCOLÀ (sergent dels Mossos) a qui se li atribueix el servei d'escorta demanen quatre anys i sis mesos de presó

2021 15-Juliol: L’Audiència Provincial de Barcelona condemna l’activista MOISÈS FERNÁNDEZ a una multa de 360 euros i a una indemnització de 2.300 euros.

2021 19-Juliol: El jove POL SERENA s'enfronta a vuit anys de presó per tallar les vies del tren durant la vaga del febrer de 2019.

2021 22-Juliol: Detenen el periodista CARLES HEREDIA per una protesta contra un acte de Vox a Valls.

2021 22-Juliol: Arxivada la causa contra 48 investigats pel tall de l'AP-7 del Tsunami Democràtic a Salt.

2021 23-Juliol: Absolts els mossos CARLOS DE PEDRO i XAVIER GOICOECHEA que acompanyaven Carles Puigdemont a Alemanya.

2021 26-Juny: Són citats a declarar el 15 de setembre al TSJC l'ex-president del parlament ROGER TORRENT, l'ex-vice-president segon JOSEP COSTA, i els secretaris EUSEBI CAMPDEPADRÓS i ADRIANA DELGADO. La fiscalia s'hi va querellar per haver admès a tràmit i permès el debat de dues propostes de resolució sobre el dret a l'autodeterminació i de reprovació de la monarquia, dues qüestions de què la cambra no podia parlar segons el Tribunal Constitucional espanyol. 

2021 19-Juliol: La Fiscalia recorre l'arxivament del tall de l'AP-7 a Salt de Tsunami Democràtic. Una de les encausades és l'actriu i pallassa PEPA PLANA, que ha intervingut en alguns actes com a representant del col·lectiu.

2021 27-Juliol: Citen a declarar una veïna de Palafrugell de 70 anys (MARIONA REIG) investigada per incitar l’odi contra un guàrdia civil.

2021 30-Juliol: L'activista independentista POL SERENA condemnat a un any de presó per la vaga pel judici de l'1-O.

2021 30-Juliol: L'activista independentista ÀNGELS ALSINA és retinguda dues hores per la Guàrdia Civil al peatge de La Jonquera per portar el CAT a la matrícula i parlar en català als agents.

2021 27-Agost: LAURA BENSENY I CASES  (regidora de Guanyem Cerdanyola i exmembre de Maulets i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans) i la seva germana són molestades per la Guàrdia Civil per parlar en català.

2021 27-Agost: Membres de la policia espanyola a La Jonquera impedeixen la circulació del vehicle de l'advocat independentista CÉSAR LAGONIGRO perquè duia tapada amb un CAT la 'E'" de la matrícula.

2021 21-Agost: JOSEP LLUÍS ALAY serà jutjat per l'Audiència de Barcelona per haver assistit al referèndum de Nova Caledònia.

2021 8-Setembre: El regidor de la CUP de Reus EDGAR FERNÀNDEZ citat de nou a declarar als jutjats de Reus

2021 11-Setembre: Els Mossos detenen almenys dues persones durant els incidents posteriors a la manifestació de la Diada.

2021 24-Setembre: CARLES PUIGDEMONT detingut a l'Alguer.

2021 30-Setembre: Identificat pels Mossos l'autor de la crema de la bandera d'Espanya davant Felip VI.

2021 1-Octubre: 4 detinguts pels Mossos d'Esquadra a Barcelona i diversos identificats per la Guàrdia Civil a Ponent.

2021 14-Octubre: Envien a judici set independentistes que van participar en la mobilització per la investidura de Puigdemont.

2021 15-Octubre: El Tribunal Constitucional espanyol ordena investigar les tortures a GUILLEM PADILLA a la comissaria de Via Laietana

2021 27-Octubre: Detenen l'exvicepresident del Parlament JOSEP COSTA i anuncia una querella per detenció il·legal.

2021 30-Novembre: Condemna a un menor que va tirar un petard contra la comissaria de Via Laietana.

2022 3-Març: La Fiscalia investiga uns 50 usuaris de Twitter per criticar la sentència del 25%.

2022 4-Març: Els Mossos d’Esquadra fan 11 detencions ordenades pel jutjat de Figueres pel tall del Tsunami Democràtic a la Jonquera del novembre del 2019. Són una dotzena d’encausats que havien desobeït i no van comparèixer a les citacions per declarar davant del jutge en la macrocausa que suma uns 200 investigats.

2022 4-Març: L’Audiència de Barcelona condemnat ROGER AGUAYO, processat per lesionar presumptament dos mossos en un tall independentista a la C-25, a una pena d’1 any i 6 mesos de presó per un delicte d’atemptat a l’autoritat. Els fets van passar el 21-F del 2019.

2022 9-Març: El jutjat central penal de l’Audiencia Nacional condemna a 720 euros de multa el tuiter català ALBERT BAIGES per un delicte contra la corona per haver publicat un missatge a Twitter el 18 de març del 2020 en el qual insultava el rei Felip VI i incitava a “tallar-li el coll”.

2022 18-Març: Condemnen l'alcaldessa de Sant Cugat MIREIA INGLA (ERC) a pagar una multa de 500 euros setmanals fins que retiri uns llaços grocs.

2022 23-Març: BRIAN BARTËS és condemnat a un any i mig de presó per l’acció del Tsunami al Camp Nou.

2022 1-Abril:  El Tribunal Suprem espanyol condemnat tres persones a multes entre 1.920 euros i 2.160 per un delicte d’ultratge perquè el 19 d’abril de 2019 van estripar la bandera espanyola d’una carpa de Societat Civil Catalana.

2022 26-Maig:  TOMÀS SAYES, del CDR de la Cerdanya, opta per no comparèixer a declarar als jutjats acusat per un tall de carretera contra l'empresonament del cantant Pablo Hasel. SAYES va ser detingut per aquesta causa el març de 2021. I el mes de gener del 2022 ja es va negar a declarar als jutjats de la Seu.

2022 11-Juny: 11 persones s'enfronten a un total de 58 anys de presó i 40.000€ de multa per manifestar-se contra la detenció de Puigdemont a Alemanya

2022 11-Juny: L'Audiència de Girona arxiva definitivament la causa contra 49 investigats pel tall a l'AP-7.

2022 22-Juny: Nous àudios de l’anomenada ‘Operació Catalunya’ mostren algunes ‘interferències judicials’ del ministre d’Interior Jorge Fernández Díaz que ja realitzava fa 40 anys quan era governador civil de Barcelona (veure març 1982).

2022 22-Juny: La fiscalia cedeix a l'evidència i retira l'acusació contra les '4 de l'acció HOLI'.

2022 22-Juny: Un escocès resident a Barcelona condemnat a 5 anys i 1 mes de presó per les protestes contra l'empresonament de Pablo Hasel.

2022 23-Juny: Absolt l'ADRIÀ DEL CLOT.

2022 2-Juliol: Absolució pels encausats pel cas Confeti

2022 5-Juliol: ROBERT LLACH absolt pels delictes de desordres públics i atemptat a l’autoritat (va estar un mes en presó preventiva).

2022 14-Juliol: Absolen la GINA, a qui demanaven l’expulsió del país arran de les protestes post-sentència

2022 19-Juliol: ANNA GABRIEL es presenta al Tribunal Suprem espanyol per sorpresa i torna a Suïssa en llibertat.

2022 8-Setembre: Arxivada la macrocausa contra 200 persones pel tall del Tsunami a la Jonquera

2022 11-Setembre: TOMÀS SAYES detingut per segona vegada per les protestes de suport a Pablo Hasél. Surt en llibertat el matí del dia 12.

2022 10-Octubre: Es coneix que el Ministeri de l’Interior espanyol ha punxat massivament les comunicacions de l'Esquerra Independentista i dels CDR.

2022 13-Octubre: Absolen un represaliat i els policies implicats en el seu maltracte.

2022 18-Octubre: Un jutge ordena tancar la web de l'ANC Consum Estratègic.

2022 7-Novembre: Absolen l'antifeixista RICARD LLORENTE acusat de llançar una pedra als Mossos a Girona.

2022 8-Novembre: L’Estat espanyol indemnitza 20 jutges catalans després que la justícia europea el condemnés per la filtració de les seves dades

2022 14-Novembre: Primera condemna a un manifestant de Tsunami a l’aeroport: 3 anys i 4 mesos de presó

2022 21-Novembre: OSCAR VALDÉS perd la feina a l’aeroport de Barcelona per estar investigat pel Tsunami.

2022 30-Novembre: Absolts els sis joves d’Arran jutjats per l’ocupació de la seu del PP a Barcelona el 2017.

2022 1-Desembre: La fiscalia fa responsable VÍCTOR VERDEJO  de les lesions de tres Mossos d’Esquadra, amb penes de multa i obligació d’indemnitzar-los en quantitats que sumen més de 8.000 euros.

2022 13-Desembre: El jove independentista MARTÍ CLARET que havia de declarar als Jutjats d'Igualada s'ha negat fer-ho realitzant un acte de desobediència.

2023 3-Febrer: PABLO HASÉL i 10 acusats més, absolts del cas de la protesta a la subdelegació de Lleida.

2023 6-Febrer: MARTÍ CLARET, secretari nacional de l'ANC, és detingut acusat d'haver fet pintades al Consell Comarcal d'Igualada i al local del PSC-PSOE.

2023 8-Febrer: La policia espanyola deté el dimecres 8 de febrer a sis militants de l'organització juvenil Arran a les comarques de Ponent.

2023 28-març: La consellera i eurodipuda CLARA PONSATÍ torna a Barcelona i es detinguda pels Mossos d'Esquadra. 5 hores més tard és deixada en llibertat pel jutge

2023 21-Juliol: El TSJC confirma la condemna a dos joves per les protestes contra la sentència a Girona.

2023 1-Juliol: Un any de presó per a CARLA COSTA, l’encausada pel tall de l’AVE a Girona durant la protesta per la sentència de l’1-O.

2023 25-Juliol: Comencen les accions per exigir l'absolució dels tres granollerins condemnats per les protestes de l'1-O de 2020.

2023 26-Agost: Quatre detinguts 'per amenaces' contra la Vuelta a España

2023 14-Setembre: MIQUEL BUCH, condemnat a quatre anys i mig de presó i nou d’inhabilitació per haver protegit el president Puigdemont. LLUÍS ESCOLÀ, escorta del president Carles Puigdemont a l’exili, ha estat condemnat a quatre anys de presó i nou d’inhabilitació.

 2024 12-Abril: L'empresari gironí JOSEP CAMPMAJÓ s'exilia arran del cas Tsunami. A més a més de Campmajó fa setmanes que també s'han exiliat a Suïssa el dirigent d’Òmnium Cultural OLEGUER SERRA, el periodista de La Directa JESÚS RODRÍGUEZ i el diputat d'ERC (secretari de la mesa del parlament) RUBEN WAGENSBERG. MARTA ROVIRA, secretària general d’ERC, fa anys que hi està refugiada.

(Part del llistat ha estat extret de freecatalonia.com i el llibre 'Història de l'independentisme català 1979-1994' de David Bassa, Carles Benítez, Carles Castellanos i Raimon Soler) 

 

Valora
Rànquings
  1. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  2. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  3. La ruptura inevitable: Espanya i Catalunya – autodeterminació en el complex segle XXI
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. Fora fatxes del Fossar
  6. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  7. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  8. Manifestació a Maó per la pau i contra les bases de l'OTAN
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid