Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Agressions de la policia nacional espanyola a Girona

Algunes agressions sembla que han estat coordinades entre la policia nacional espanyola i grups d'unionistes

18/10/2019 Drets i Llibertats

Aquest vespre s'han produit diverses agressions a la ciutat de Girona. Algunes sembla que han estat coordinades entre la policia nacional espanyola i grups d'unionistes que havien de fer un acte a l'avinguda Ramon Folch (davant de l'edifici de correus i els jutjats, on hi havia programat per a les 8 del vespre un acte del partit ultradretà Vox). Segons  informa el Diari de Girona la policia nacional espanyola ha agredit un veí al carrer Jaume I de Girona a l'alçada de l'escola Bruguera poc després de disoldre una concentració independentista de milers de persones a cops de porra i  disparant pilotes de goma.   A la mateixa avinguda Jaume I però més a prop de l'edifici de correus, a l'alçada del bar Croak's Girona (local ocupat abans per un restaurant "Viena") hi havia uns policies espanyols fent-se "selfies" tot fent "poses" amb les escopetes ("com si estiguessin de safari"),impedint que sortissin els veïns dels portals propers i els estudiants del portal de l'Aliança Francesa que està a la vorera del davant (fins i tot han detingut un veí que anava a apagar focs de sota el viaducte del tren).

A un home que estava a l'edifici de correus protegint una dona amb el seu cos contra la paret (a prop dels carrer Jeroni Real de Fontclara, el carrer dels cinemes Abèniz i els jutjats) els policies nacionals espanyols  l'hi han disparat diverses pilotes de goma a l'esquena i un cop era a terra li han disparat a uns tres metres de distància una altra pilota i ha estat apallisat. Després d'atacar els veïns de la plaça Independència i circular amb les furgonetes a molta velocitat els antidisturbis han agredit (fins i tot llençant ampolles) alguns veïns del barri vell. 

Al carrer Figuerola una bengala ha ferit una veïna que estava al balcó (on hi havia una estelada) fet que ha provocat que vingués una ambulància a auxiliar-la i se l'emportés a l'hospital. Sembla que la bengala va ser llençada per grups espanyolistes que "anaven a la caça" d'independentistes per l'àrea de la Devesa, el carrer Figuerola, la rotonda del Pont d'en Vidal i el carrer Ferran Puig. Finalment, a un bar del carrer Santiago Russinyol (barri de Sant Narcís) hi havia un grup d'espanyolistes amenaçant d'apallissar tres joves independentistes que no han estat atesos per la policia "per falta d'efectius". La quarta nit de càrregues i disturbis ha acabat amb almenys 12 ferits i 12 detinguts a Girona (per demà a les 9 del matí s'ha convocat una concentració davant la comissaria dels mossos a Vista Alegre per demanar la llibertat dels detinguts).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid