Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Exiliats
Carles Puigdemont detingut a l'Alguer

El president passarà aquest matí a disposició dels jutges de la Cort d'Apel·lació de Sàsser. El Consell per la República i L'ANC han convocat a les 9 hores una concentració davant el consolat d'Itàlia a Barcelona (Aribau, 185), en protesta per la detenció.

24/09/2021 Drets i Llibertats

El president Carles Puigdemont ha estat detingut aquesta nit a l'aeroport de l'Alguer. Sembla ser, tan bon punt ha baixat de l'avió l'esperava un grup nombrós d'agents de la policia fronterera italiana, segons fonts de la seva defensa, tal com apunten diversos mitjans de comunicació.

Aquest matí passarà a disposició dels jutges de la Cort d'Apel·lació de Sàsser, a qui correspon la competència sobre la seva posada en llibertat o l'extradició. Així s'ha fet saber a través d'una nota de la seva oficina d'expresident i amb una piulada del director de l'oficina, Josep Alay.

Segons informa Vilaweb, sobre el president Puigdemont i la resta d’exiliats el Tribunal Suprem espanyol manté les ordres estatals de detenció, però les euroordres contra Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí havien quedat suspeses, d’acord amb la resolució del proppassat mes de juliol del Tribunal General de la UE. En la resolució, el tribunal deia explícitament que les euroordres van restar suspeses arran de la presentació per part del jutge Llarena d’unes qüestions pre-judicials al Tribunal de Justícia de la UE, que són en tramitació i pendents de resolució. I ho feia fent servir precisament els arguments que li va fer arribar l’advocada de l’estat espanyol en les al·legacions que va presentar en el procediment contra el suplicatori a Puigdemont, Comín i Ponsatí.

Puigdemont viatjava en el moment de ser interceptat per la policia amb el senador Jami Matamala. Matalama també l'acompanyava quan va ser detingut a Alemanya el març del 2018.

A més d'assistir a l'Adifolk, Puigdemont tenia previst reunir-se amb el president de la regió autònoma de Sardenya i amb el síndic de l'Alguer.

Mobilitzacions

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid