Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Una cinquantena de ferits i una dotzena de detinguts en les protestes al costat del Camp Nou

Els Mossos d'Esquadra han detingut una dotzena de persones en les mobilitzacions del @tsunami_dem pel "clàssic".

19/12/2019 Política

Els Mossos d'Esquadra han detingut una dotzena de persones en les mobilitzacions del @tsunami_dem pel "clàssic". També hi ha hagut una cinquantena de ferits. En alguna ocasió els sanitaris no han pogut fer la seva feina ja que han hagut de deixar d’atendre ferits i alçar les mans per deixar passat els furgons i agents de la BRIMO. A més, un càmera de la televisió de Barcelona betevé ha resultat ferit lleu pel rebot d'una bala de "foam".

Durant el vespre alguns ultres del F.C. Barcelona (Boixos Nois "Casuals") han llençant llaunes i altres projectils contra els manifestants independentistes al bar Mà de Morter de la Travessera de Les Corts i  han apallisat a diverses persones al carrer de Felipe de Paz cantonada Emèrita Augusta.

Tsunami Democràtic  preparava una accó amb motiu del clàssic Barça-Madrid que no va poder dur a terme. Es tractava de desplegar dues pancartes gegants transportades per drons sobre el Camp Nou. Així ho ha explicat la plataforma independentista en una entrevista a Catalunya Ràdio. A l'entrevista, Tsunami Democràtic explica que les pancartes eren dues: una amb el lema 'Spain, sit and talk' i l'altra amb un missatge antirepressiu. La presència al Camp Nou dels dos drons amb aquests missatges hauria suposat la suspensió del partit (i visibilitzat internacionament la protesta) tal com va passar l'any 2016 en un partit Sèrbia-Albània. Segons el Conseller d'Interior Miquel Buch no va ser una intervenció policial la que va aturar els aparells sinó que va ser el propi sistema d’inhibició de drons del F.C.Barcelona el que va inutilitzar els artefactes voladors (és el mateix sistema inhibidor que el F.C. Barcelona activa a tots els partits per poder inteceptar drons). 

Durant el partit s'han exposat milers de cartells amb els eslògans del Tsunami, s'han fet visibles diverses pancartes -algunes de les quals el club ha obligat a retirar- i s'han llançat a la gespa desenes de pilotes inflables amb la inscripció 'Spain, sit and talk'. El partit s'ha interromput un parell de minuts per tal de fer-les recollir. També s'ha llençat algun avió decorat amb estelades.

Mentre e

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid