Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1975 Detenció a Barcelona d'Anton Molas i de Joaquim Auladell, lligats al PSAN-p

Detenció a Barcelona d'Anton Molas i de Joaquim Auladell (el darrer militant del PSAN-p)

20/05/1975 Tal dia com avui

El 20 de maig de 1975 es produiex la detenció a Barcelona d'Anton Molas i de Joaquim Auladell (el darrer militant del PSAN-p) que estava relacionada amb el descobriment per part de la policia dels pisos on s'havia amagat una activista d'ETA-pm. Aquestes detencions provoquen el pas a la clandestinitat dels principals dirigents del PSAN-P (Josep de Calassanç Serra "el Cala" i Dolors Serra entre d'altres).

Uns mesos després (26 d'octubre) en motiu de noves detencions de militants del PSAN-p i les JRC diversos membres d'aquestes organitzacions (família Serra, Carles Castellanos...) passen a viure uns mesos a la Catalunya Nord (primer a Cuixà, després a Prada i finalment alguns a Perpinyà). El 20 de novembre (dia de la mort de Franco) es refugia a la Catalunya Nord la militant del PSAN-p Teresa Lecha.Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid