Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
repressió
Mireia Boya a judici per desobediència en relació a l'1-O

També seran jutjats, Anna Simó (ERC), Lluis Corominas (PDeCAT), Ramona Barrufet (PDeCAT) i Lluis Guinó (PDeCAT). A tots ells més Mireia Boia, se'ls demana fins a 8 anys i 8 mesos de d'innabilitació i 30.000 euros de multa, per pemetre entre altres coses la tramitació de les lleis de referèndum i transitorietat nacional aprovades en el ple del Parlament del 6 i 7 de setembre de 2019. El judici començarà demà final el 24 de juliol al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

20/07/2020 Política

L’ex-diputada de la CUP serà jutjada els propers dies 21, 22 i 24 de juliol per desobediència en tant que membre de la Mesa del Parlament, en el context de la celebració del referèndum d'autodeterminació a Catalunya.

La CUP ha denunciat una vegada més que la condició d’investigada de Mireia Boya, igual que la de la resta de persones investigades en aquesta causa general, respon a “la persecució política, policial i judicial de l’Estat espanyol en contra del projecte polític independentista i de qualsevol moviment que pretengui qüestionar els privilegis que l’Estat monàrquic espanyol protegeix.” 

La formació ha recordat que la repressió a l’independentisme arreu dels Països Catalans “ve de llarg i té com a objectiu estendre la por dins d’aquest moviment popular i portar-lo o bé a la desmobilització o bé a la renúncia als objectius que defensa”. 

El dimecres 22 de juliol, ex-diputats de la CUP Crida Constituent estan citats a declarar com a testimonis de la Mireia Boya. A més, la CUP convoca els dies 21, 22 i 24 de juliol a les portes del TSJC per donar suport a la Mireia Boya i a la resta d’investigades en aquesta “causa general contra el dret a l’autodeterminació.” L’organització convocarà les concentracions seguint les mesures de seguretat i mantenint les distàncies i disposaran de servei d’ordre per garantir-ho.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid