Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1980- Tres detinguts per enganxar adhesius a Girona

Tres detinguts per la policia municipal de Girona per enganxar adhesius amb el text "En català, si us plau"

16/09/1980 Tal dia com avui

El 16 de setembre de 1980, Jordi Puig Panella, Dolors Fabregó i Jordi Miralles (militants del PSAN que feien accions de catalanització usant el nom d'"Indiketes") són detinguts per la policia municipal de Girona arran de la denúncia d'un guàrdia civil de paisà que els havia vist enganxar adhesius amb el text "En català, si us plau" i retocant rètols escrits en espanyol.

Un dels detinguts (Jordi Miralles) va ingressar  a la presó de Girona durant 24 hores. Posteriorment, i previ pagament d'una fiança per part del tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Girona, Jaume Curbet, fou posat en llibertat. Tres anys més tard el fiscal demana 6.000 pessetes de multa o un dia de presó per aquests tres independentistes gironins.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid