Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1985- Detenció a Puigcerdà de Jaume Fernàndez, Carles Sastre i Montserrat Tarragó

1985- Detenció a Puigcerdà de Jaume Fernàndez, Carles Sastre i Montserrat Tarragó

19/01/1985 Tal dia com avui
El 19 de gener de 1985, de camí cap a l’estació de tren de Puigcerdà i procedents de la Tor de Carol (Cerdanya), eren detinguts tres membres de Terra Lliure, que es proposaven d’entrar dins la Catalunya sud.L’operació policíaca, portada a terme amb gran violència, va anar seguida de noves detencions a diferents indrets del sud i del nord de l’Albera. Així, l’endemà van ser detinguts Josep Lluís Rovira a Alcanar, Enric Pascual a Barcelona i Maria Teresa Aragonès a Perpinyà. El 22 de gener la policia francesa detenia també a Perpinyà Pere Bascompte, Clara Galobart i Lluís Deixonne.

A excepció d'Enric Pascual, tots els detinguts a l’Estat espanyol van ser empresonats, encara que Josep Lluís Rovira seria alliberat sense fiança el 13 de febrer. Pel fa que fa als represaliats a la Catalunya Nord, Clara Galobart, Teresa Aragonès i Lluís Deixonne van ser alliberats, mentre que Pere Bascompte va ingressar a la presó de Tolosa de Llenguadoc, on romandria fins al 5 de març. A conseqüència d'aquesta mateixa batuda Carles Benítez, que havia estat posat en llibertat feia poc més d’un any, i Albert Ibàñez es van haver de refugiar, ja que, tenint en compte la seva militància activa, era previsible que també els afectés la ràtzia repressiva.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid