Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1986- 8 detinguts a Barcelona a la segona cadena humana contra l’OTAN

8 detinguts a Barcelona a la segona cadena humana contra l’OTAN

16/02/1986 Tal dia com avui

El dia 16 de febrer de 1986 entre 65.000 (segons l’Ajuntament) i 200.000 persones (segons els organitzadors) van participar en la cadena humana convocada a Barcelona per la Campanya pel Desarmament i la Desnuclearització Total (CDDT). Aquesta constitueix la tretzena acció col·lectiva de masses del període 1984-85. La cadena va cobrir una extensió de 22 quilòmetres, des de la plaça Llucmajor fins a Sants i de la Diagonal fins al port. Tres gegants representant Felipe González (vestit de núvia), Ronald Reagan (de guerrer) i Jordi Pujol (caracteritzat d’oncle Sam) van acompanyar els manifestants.


Posteriorment, part dels participants es varen concentrar a la plaça de la Catedral, enfront del consulat dels EUA, on es va llegir el comunicat final de l’acte. Alguns dels manifestants van destrossar els vidres de la porta de l’edifici, tot intentant penetrar-hi. La policia va carregar amb violència detenint vuit persones. Entre el detinguts hi havia diversos menors (alguns dels quals membres de l'esquerra independentista com el militant de l'MDT- Ciutat Vella Pau Argemí de 16 anys) que varen denunciar maltractes durant els tres dies de detenció a la comisaria de Via Laietana. Només tres detinguts varen passar a disposició judicial i varen ser absolts.

Valora
Per saber-ne més
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid