Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1983- El fiscal demana 6.000 pessetes de multa o un dia de presó per a tres independentistes gironins

El fiscal demana 6.000 pessetes de multa o un dia de presó per a tres independentistes gironins

08/03/1983 Tal dia com avui

El 8 de març de 1983 Jordi Puig, Jordi Miralles i Dolors Fabregó són jutjats a l'Audiència de Girona per haver esborrat rètols públics en espanyol el setembre de 1980. El fiscal demana 6.000 pessetes de multa per cadascú o un dia de presó.

Jordi Puig va ser traslladat al judici des de la presó Model de Barcelona (tot i que va estar uns dies a la presó de Girona abans del judici) on estava empresonat des del novembre de 1980 acusat de participar a l'assalt de la caserna de Berga. L'arribada de Jordi Puig a l'Audiència de Girona va motivar un avalot entre els membres de policia nacional espanyola que el custodiaven i més de dos centenars d'independentistes convocats pels CSPC (Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans) que van apropar-se al furgó cridant "Llibertat Patriotes Catalans" i "Llibertat Jordi Puig". Tot seguit, la policia va envoltar el detingut i va començar a donar cops de colze a tots els qui volien apropar-s'hi, tot intentat portar Puig a dins l'Audiència, però amb les empentes el pres independentista va caure a terra. Poc després les imatges d'aquesta agressió van ser publicades a la revista Clam (publicació dels CSPC) amb el títol "una imatge val més que mil paraules". La presència d'independentistes solidaritzant-se amb els represaliats va ser tant colossal que el jutge va permetre que el judici se celebrés amb una estelada (on hi havia escrit "llibertat Jordi") presidint la sala o que el petició fiscal baixés de sobte de vint-i-cinc mil a sis mil pessetes.

En acabar el judici, a les portes de l'Audiència, es van repetir els incidents entre els manifestants i els policies que traslladaven Jordi  Puig fins a la presó Model.  Tres anys després, el mateix indret (la plaça i les escales de la Catedral i el carrer de la Força) va tornar a ser testimoni d'enfrontaments entre manifestants i policies en un altre judici a l'Audiència contra un independentista que  havia normalitzat rètols en espanyol.

Valora
Rànquings
  1. Els sindicats amenacen amb una vaga si Ensenyament no accepta que els docents recuperin l'horari lectiu anterior a les retallades
  2. Detingut un membre de la policia nacional espanyola per la mort d'una dona a Olot
  3. Un mosso d'esquadra és el primer testimoni del #judicifarsa que demana declarar en català
  4. El Front Republicà es presenta a Tarragona
  5. La CUP inicia els tràmits per la reversió de quatre centrals hidroelèctriques a la Vall Fosca
  6. L'independentisme es manifestarà l'1 de maig per una República catalana dels drets socials
  7. El líder del PP a Catalunya recupera un eslògan de la victòria franquista: "!Ya hemos pasao¡"
  8. Espanya
  9. Celebració de l'efemèride de la proclamació el 14 d'abril de 1931 de la REPÚBLICA CATALANA pel President Francesc Macià
  10. Signat el conveni del Patronat d’Escoles d’Infants de Palma
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid