Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1983- El fiscal demana 6.000 pessetes de multa o un dia de presó per a tres independentistes gironins

El fiscal demana 6.000 pessetes de multa o un dia de presó per a tres independentistes gironins

08/03/1983 Tal dia com avui

El 8 de març de 1983 Jordi Puig, Jordi Miralles i Dolors Fabregó són jutjats a l'Audiència de Girona per haver esborrat rètols públics en espanyol el setembre de 1980. El fiscal demana 6.000 pessetes de multa per cadascú o un dia de presó.

Jordi Puig va ser traslladat al judici des de la presó Model de Barcelona (tot i que va estar uns dies a la presó de Girona abans del judici) on estava empresonat des del novembre de 1980 acusat de participar a l'assalt de la caserna de Berga. L'arribada de Jordi Puig a l'Audiència de Girona va motivar un avalot entre els membres de policia nacional espanyola que el custodiaven i més de dos centenars d'independentistes convocats pels CSPC (Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans) que van apropar-se al furgó cridant "Llibertat Patriotes Catalans" i "Llibertat Jordi Puig". Tot seguit, la policia va envoltar el detingut i va començar a donar cops de colze a tots els qui volien apropar-s'hi, tot intentat portar Puig a dins l'Audiència, però amb les empentes el pres independentista va caure a terra. Poc després les imatges d'aquesta agressió van ser publicades a la revista Clam (publicació dels CSPC) amb el títol "una imatge val més que mil paraules". La presència d'independentistes solidaritzant-se amb els represaliats va ser tant colossal que el jutge va permetre que el judici se celebrés amb una estelada (on hi havia escrit "llibertat Jordi") presidint la sala o que el petició fiscal baixés de sobte de vint-i-cinc mil a sis mil pessetes.

En acabar el judici, a les portes de l'Audiència, es van repetir els incidents entre els manifestants i els policies que traslladaven Jordi  Puig fins a la presó Model.  Tres anys després, el mateix indret (la plaça i les escales de la Catedral i el carrer de la Força) va tornar a ser testimoni d'enfrontaments entre manifestants i policies en un altre judici a l'Audiència contra un independentista que  havia normalitzat rètols en espanyol.

Valora
Rànquings
  1. La professora de l'UdG Esmeralda Úbeda torna a realitzar actes vandàlics unionistes
  2. Membres de La Forja i la CUP fan fora de Sant Pol els arrenca-llaços dels Segadors del Maresme
  3. Convoquen una concentració a Cotlliure per la justícia i les llibertats en protesta de la visita de Pedro Sánchez
  4. El suport de més de 50 organitzacions i desenes de comitès de suport fan preveure una vaga general massiva
  5. UB per la República se suma a la Vaga General
  6. Universitats per la República interromp el Word Law Congress per denunciar la “falsa justícia” espanyola
  7. Els Mossos detenen un militant de La Forja en el seu domicili a Badalona
  8. La CUP-Crida per Girona denuncia manca de planificació del Departament d'Ensenyament davant del tancament del P3 de l'Escola de Font de la Pólvora
  9. La CUP Mataró fa una crida a la mobilització general en defensa dels drets civils, socials i nacionals
  10. Denuncien que la Generalitat vulgui censurar l'acte de Jose Pàmies a Blanes
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid