Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1983- El fiscal demana 6.000 pessetes de multa o un dia de presó per a tres independentistes gironins

El fiscal demana 6.000 pessetes de multa o un dia de presó per a tres independentistes gironins

08/03/1983 Tal dia com avui

El 8 de març de 1983 Jordi Puig, Jordi Miralles i Dolors Fabregó són jutjats a l'Audiència de Girona per haver esborrat rètols públics en espanyol el setembre de 1980. El fiscal demana 6.000 pessetes de multa per cadascú o un dia de presó.

Jordi Puig va ser traslladat al judici des de la presó Model de Barcelona (tot i que va estar uns dies a la presó de Girona abans del judici) on estava empresonat des del novembre de 1980 acusat de participar a l'assalt de la caserna de Berga. L'arribada de Jordi Puig a l'Audiència de Girona va motivar un avalot entre els membres de policia nacional espanyola que el custodiaven i més de dos centenars d'independentistes convocats pels CSPC (Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans) que van apropar-se al furgó cridant "Llibertat Patriotes Catalans" i "Llibertat Jordi Puig". Tot seguit, la policia va envoltar el detingut i va començar a donar cops de colze a tots els qui volien apropar-s'hi, tot intentat portar Puig a dins l'Audiència, però amb les empentes el pres independentista va caure a terra. Poc després les imatges d'aquesta agressió van ser publicades a la revista Clam (publicació dels CSPC) amb el títol "una imatge val més que mil paraules". La presència d'independentistes solidaritzant-se amb els represaliats va ser tant colossal que el jutge va permetre que el judici se celebrés amb una estelada (on hi havia escrit "llibertat Jordi") presidint la sala o que el petició fiscal baixés de sobte de vint-i-cinc mil a sis mil pessetes.

En acabar el judici, a les portes de l'Audiència, es van repetir els incidents entre els manifestants i els policies que traslladaven Jordi  Puig fins a la presó Model.  Tres anys després, el mateix indret (la plaça i les escales de la Catedral i el carrer de la Força) va tornar a ser testimoni d'enfrontaments entre manifestants i policies en un altre judici a l'Audiència contra un independentista que  havia normalitzat rètols en espanyol.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid