Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1975 Detenció de diversos militants de les JRC i del PSAN-p

1975 Detenció de diversos militants de les Juventuts Revolucionàries Catalanes i del PSAN-p

26/10/1975 Tal dia com avui

Els independentistes Albert Carrasco, Carme Travesset, Joan Villalonga, Xavier Baiges, Agustí Alcoberro, Ramon Alcoberro, Núria Martín, Pere Tortajada i Ramón Poca van ser detinguts en aquesta data del 1975 per la seva militància al PSAN-Provisional i a les Joventuts Revolucionàries (JRC). Molts d'ells van anar a romandre a la presó, condemnats per la seva militància independentista, des d'on van viure la mort del dictador Francisco Franco i el seu traspàs de poder de l'Estat a Juan Carlos I.

En motiu d'aquestes detencions de militants del PSAN-p i les JRC diversos membres d'aquestes organitzacions (germans Serra, Carles Castellanos...) passen a viure uns mesos a la Catalunya Nord (primer a  Sant Miquel de Cuixà, després a Prada i finalment alguns a Perpinyà). El 20 de novembre (dia de la mort de Franco) es refugia a la Catalunya Nord la militant del PSAN-p Teresa Lecha.

Per saber-ne més:

Què és el PSAN-p?

Partit Socialista d'Alliberament Nacional-Provisional (PSANP)




Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid