Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1985- Manifestació de l'MDT: càrregues indiscriminades de la Policia a les Rambles

Manifestació de l'MDT amb el lema Fora de la nostra terra la llengua dels ocupants: càrregues indiscriminades i detencions de la Policia a les Rambles

23/04/1985 Tal dia com avui

El 23 d'abril de1985 els equips antiavalots de la Policia Nacional van carregar (minut 6.45 del vídeo) contra una manifestació convocada pel Moviment de Defensa de la Terra a la Rambla Canaletes amb el lema Fora de la nostra terra la llengua dels ocupants. Poc després de desplegar la pancarta els policies, vinguts de fora de Catalunya especialment per al Sant Jordi, van carregar contra el grup de manifestants que pretenia iniciar la marxa per les Rambles, i que es va dispersar perseguit pels antiavalots. Amb l'objectiu de detenir i colpejar els independentistes els policies antiavalots van atacar també un grup de feministes que realitzava una acció simbòlica d'enlairament d'un globus, i que es trobaven entre la marxa i les posicions de les furgonetes ('lleteres' en l'argot independentista de l'època) de la policia. 

Durant les diverses càrregues que s'hi van realitzar a la Rambla, que van ser indiscriminades, els policies van perdre una pistola reglamentària i altres objectes de l'uniforme (el militant independentista Jordi Carles Burillo va ser detingut per aquests fets, va romandre alguns dies a la presó i posteriorment fou jutjat.). Es van aixecar barricades arreu del Barri Vell i els enfrontaments violents van durar fins entrada la nit.

Nombroses persones que passejaven per les Rambles van resultar ferides per la policia, que va actuar amb brutalitat i de manera indiscriminada. També van destruir paradetes de llibres i col.lectius a manera d'humiliació. Un periodista d'Euskal Telebista va ser agredit mentre filmava la Diada barcelonina i l'actuació violenta de la policia. S'hi van practicar diverses detencions entre els manifestants .

Al vespre, al Paranimf de la Universitat, l'aleshores responsable de la Crida a la Solidaritat Àngel Colom, condemnava durant la realització d'un acte d'aquest grup la resposta dels independentistes que s'enfrontaven a la policia a les Rambles i una acció de Terra Lliure de dos dies abans (minut 4.44 del vídeo). Un grup de joves militants del MDT va entrar a l'acte de la Universitat i va escridassar Colom pel seu paper com a col.laboracionista.

El mateix dia l'independentista Carles García Solé després de llançar una pedra i trencar un vidre d’un furgó, els policies el van perseguir fins a mig carrer Pelai i va rebre un tret de pilota de goma a l’esquena. Uns metres més amunt, va demanar ajuda en un dels locals de la Universitat, on es realitzava l'acte polític de la Crida.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid