Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1986 Judici contra Quim Tell, acusat d'haver catalanitzat rètols de trànsit

Quim Tell, de l'MDT, és jutjat a Girona per haver catalanitzat els rètols de les carreteres. El fiscal demanava quatre milions de pessetes de multa

17/04/1986 Tal dia com avui

El  matí del dijous 17 d'abril de 1986 el militant independentista Quim Tell va ser jutjat a Girona per haver catalanitzat uns rètols de carreteres del MOPU. Havia estat detingut per la Guàrdia Civil el dia 11 de juny de 1985 mentre catalanitzava els rètols i senyals de trànsit. El fiscal va fer una petició de condemna de quatre milions de pessetes en concepte de multa i 3 mesos de presó.

Unes dues-centes persones van asseure's a les escales de la Catedral davant de l'audiència de Girona on es feia el judici a Tell i posteriorment van llençar ous i pedres a la policia espanyola que va intentar dissoldre’ls fet que va provocar més incidents al carrer de la Força. Posteriorment els concentrats van manifestar pels carrers de Girona fins a la seu del MOPU. Finalment Tell fou absolt de tots els càrrecs.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid