Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Impunitat policial
Acte a Calella per denunciar els fets "intolerants" de la policia nacional espanyola

Segons apuntava aquesta setmana El Punt Avui, un agent de la Policia Nacional espanyola begut es va pixar sobre una estelada animat pels seus companys del cos policial.

14/03/2015 Drets i Llibertats

Aquests dissabte a les 17h, l'Assemblea Calella, La Plataforma Calella Decideix Independència i la Candidatura d'Unitat Popular han convocat un acte denúncia, pacífic i reivindicatiu al local Golden Gloves, situat al carrer Jovara, 186 de la ciutat. L'objectiu es el denunciar públicament els fets "de rebuig, incivics, intolerants, inacceptables i vergonyossos realitzats per agents de la Polícia Nacional espanyola en aquesta ciutat. "Es durà a terme de manera pacífica però alhora contundent de contingut", segons han remarcat els organitzadors.

Un agent de la Policia Nacional espanyola es pixa sobre una estelada

Es refereixen al fet  agent de la Policía Nacional espanyola va pixar-se sobre una estelada que va despenjar del sostre del pub Golden Gloves de Calella mentre era animat per tres companys més durant la matinada de dimecres, tal com va informar El Punt Avui. Prèviament, segons el diari, l'home va fer mofa de la bandera passant-se-la pel cul i va fugir emportant-se-la quan es va donar avís als Mossos.

Els quatre agents estaven fora de servei i pertanyen al contingent antidisturbis que des del mes de setembre es manté de manera permanent a la zona. Segons testimonis presencials, els quatre policies van iniciar una discussió amb un grup de joves veïns del municipi que eren fora de l'establiment fumant. En un moment determinat, l'agent va entrar dins del local, va agafar l'estelada i va tornar al carrer per orinar-hi a sobre mentre cridava consignes antiindependentistes. Quan la baralla va pujar de to una jove va trucar als Mossos.

Quan aquests van arribar, el policia havia marxat emportant-se la bandera i la baralla s'havia calmat. Els altres agents que l'acompanyaven es van identificar com a membres de la Policía Nacional. Els Mossos van demanar suport logístic a la policia local i, malgrat haver constatat els aldarulls, ningú no va voler presentar cap denúncia. Els mateixos testimonis asseguren que és la primera vegada que hi ha un incident d'aquest tipus al local i que els policies són clients habituals “des de fa mesos”. De fet, els agents s'hostatgen en diferents hotels de la població i és freqüent veure'ls en grup en locals d'oci.

Condemna de l'Alcaldessa

L'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini (CiU), va condemnar l'acció del policia i la va qualificar de “vergonyosa, incívica i poc respectuosa”. La queixa, però, ha anat més enllà i la cap del govern local ha adreçat una carta oficial al director general de la Policía Nacional, Ignacio Cosidó, explicant-li els fets i demanant-li que actuï en conseqüència.

La presència dels antidisturbis de la Policía Nacional espanyola a Calella és un fet habitual

Tractant-se d'una destinació turística, amb una important infraestructura hotelera i molt a prop de Barcelona, el municipi s'ha convertit des de fa anys en base habitual dels agents quan es desplacen a territori català per atendre algun esdeveniment concret que demana la protecció dels edificis estatals, com ara la celebració de la Diada Nacional. Fins l'any passat, però, se'ls veia en moments puntuals i eren un contingent petit.

El 2014, el Ministeri de l'Interior va intensificar, per iniciativa pròpia, tant la presència com el nombre d'agents. Al maig van arribar a Calella més de dos-cents antiavalots arran del desallotjament de Can Vies. La presència d'una cinquantena de furgonetes aparcades davant de l'hotel Top Olímpic va generar cert rebuig i tibantor entre la ciutadania, que ho va interpretar com una mesura de força excessiva. El missatge devia arribar als comandaments, perquè un cop passada la Diada Nacional els vehicles es van traslladar al municipi del costat, malgrat que els agents van continuar hostatjats en hotels de Calella.

L'1 d'octubre les furgonetes arribaven al front marítim coincidint amb la suspensió del 9-N per part del Tribunal Constitucional. Un espai que haurien d'abandonar a corre-cuita perquè feien nosa als atletes que participaven del triatló Ironman organitzat per Calella. Primer es van traslladar a un solar a tocar del polígon industrial i actualment els vehicles estan aixoplugats en una antiga fàbrica tèxtil.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid