Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1984- Manifestació dels Grups de Defensa de la Llengua a Barcelona: 27 detencions

Manifestació dels Grups de Defensa de la Llengua a Barcelona, en què la policia carrega amb molta brutalitat i deté 27 persones

27/02/1984 Tal dia com avui

Els Grups de Defensa de la Llengua (GDL) foren una organització sectorial de lluita per la llengua catalana, d'àmbit dels Països Catalans, creada a Barcelona l'any 1981. Els GDL va bandejar els plantejaments purament culturalistes i conservadors. Havia dut a terme diverses campanyes de catalanització directa, manifestacions, accions mediàtiques, etc. tot perseguint l'objectiu darrer de fer del català l'única llengua de tots els Països Catalans. Des de l'any 1983 publicava la revista Viure en català.

El 27 de febrer de 1984 la policia va carregar contra una manifestació dels Grups de Defensa de la Llengua i La Crida a Barcelona, que tenia per lema  "Prou imposició de l'espanyol" (la manifestació també demanava l'etiquetatge de productes comercials en català) i va detenir 27 persones entre les quals hi havia Teresa Lecha (militant d'IPC detinguda quan la policia estava detenint el seu fill menor d'edat), Carles Castellanos Lecha (fill de Teresa Lecha), Romà Cervelló, Jordi Llobet, Marc Arbós, Francesc Solsona, Pau Vidal, Mireia Alsina, Jordi Malet, Àngel Sauret, David Roca, Xavier Prat i Ricard Pérez. Alguns dels detinguts foren maltractats als furgons i a comissaria, especialment en Jordi Llobet al qual apallissaren i obligaren a menjar-se una octaveta a favor del català que portava a sobre.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid