Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1979- Els independentistes ocupen El Pertús contra l'extradició de Viusà

Els independentistes ocupen El Pertús contra l'extradició de Viusà

08/05/1979 Tal dia com avui

Els dies 8 i 9 de maig de 1979 més de dos-cents independentistes van ocupar durant dos dies la duana francesa del Pertús quan els va ser impedit el pas cap a París, on anaven amb diversos autocars per assistir al judici d'extradició de Manuel Viusà i Camps, acusat per la policia espanyola de subministrar armes al grup armat Epoca (Exèrcit Popular Català).

La Coordinadora de suport a Viusà creada arran de la seva detenció va ser un dels precedents dels Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans nascuts el 2  de juny d'aquell any i que actuarien durant més de deu anys.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid