Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
repressió
Concentració als Jutjats d'Arenys de Mar en suport de 4 militants de La Forja, Poble Lliure i la CUP

Els quatre joves han estat citats a declarar com a investigats per delicte d'odi i lesions als jutjats d'Arenys de Mar demà a les 9h.

10/07/2019 Drets i Llibertats

La matinada del 18 de febrer quatre joves militants de Poble Lliure, La Forja i la CUP van topar a Sant Pol amb la banda feixista organitzada auto-anomenada Segadors del Maresme. Aquest grup ultra-espanyolista és conegut per arrencar les mostres de solidaritat amb els presos i exiliats polítics així com per assenyalar els domicilis de càrrecs electes independentistes. Amb la cobertura ideològica de partits unionistes com Ciutadans i VOX, el blanqueig dels mitjans de comunicació i la permissivitat -quan no connivència- d'alquns cossos policials, la banda ha pogut progressar en la seva organització i coordinació.

Segons les organitzacions indepenedentistes, "aquella matinada es va constatar la seva capacitat per inventar-se agressions, que queden desmentides pel material gràfic que els militants independentistes van poder gravar. Ens volen fer creure que són víctimes quan en realitat són els culpables de desenes d'agressions i centenars d'amenaces a aquells que els han plantat cara. Amenaces com les que els companys investigats van rebre mesos abans i durant les setmanes posteriors als fets per part dels membres del grup ultra i del seu entorn feixista".

Cinc mesos després i arran d'una investigació i denúncia de la Policia Nacional espanyola, els quatre joves han estat citats a declarar com a investigats per delicte d'odi i lesions als jutjats d'Arenys de Mar. "És inqüestionable que el sistema Jurídic i policial de l'Espanya del 78 empara l'activitat de l'ultra dreta espanyolista a la vegada que persegueix la dissidència que qüestiona la legitimitat del règim i està decidida a avançar cap a la ruptura democràtica amb l'Estat. Som conscients que la repressió és orquestrada i que tots els republicans estem al punt de mira d'aquest Estat demofòbic", afirmen les organitzacions independentistes.

També remarquen que, "són proves de la persecució i criminalització ideològica als independentistes qüestions de l'expedient com: articles d'opinió sobre el procés independentista. tuits i publicacions de memòria de lluita republicana, una fotografia amb Arn aido Otegi, la mllitància a La Forja i a Poble Lliure ..."

Per a les organitzacions independentistes "la repressió política que suposa aquest muntatge policial reafirma la convicció que cal plantar cara a totes les expressions del feixisme, que a Catalunya i als Països Catalans s'identifica clarament amb l'ultra-nacionalisme espanyol. Ni la connivència o fins i tot militància de la policia espanyola, ni les amenaces de les bandes d'ultra dreta aturaran les aspiracions democràtiques del poble català ni la nostra voluntat d'esdevenir una República independent".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid