Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Comencen les accions per exigir l'absolució dels tres granollerins condemnats per les protestes de l'1-O de 2020
25/08/2023 Drets i Llibertats

El Grup de Suport als Tres de Granollers s'ha presentat a la capital del Vallès Oriental amb l'objectiu d'iniciar properament diferents accions de solidaritat i aconseguir l'absolució de tres veïns de la ciutat condemnats el passat juliol per l'Audiència de Barcelona a 3 i 3,5 anys de presó per un delicte d’atemptat a l’autoritat, en base a una acusació policial arran d’una càrrega durant unes mobilitzacions a Barcelona al 2020 en el tercer l'aniversari del referéndum del Primer d'Octubre.

Durant la presentació en roda de premsa a La Porxada, el grup de suport creat ha anunciat diferents accions per fer visible la causa i demanar la implicació i la solidaritat popular. Aquestes accions començaran durant la Festa Major de Granollers, que comencen el dissabte 26 d’agost. 

El Grup de Suport està conformat per tot un seguit de col·lectius polítics i socials de Granollers així com persones de la societat civil, familiars dels processats i l’organització antirepressiva Alerta Solidària. Com a primeres passes el grup ha començat a difondre un manifest de suport així com difusió a través de xarxes socials amb el compte de Twitter @3degranollers. D’altra banda, també es poden fer aportacions econòmiques a la caixa de resistència al compte corrent ES74 3025 0002 4614 3344 7057 o amb Paypal indicant el concepte ”3 de Granollers” 

Fins a 3 anys i 6 mesos de presó després d’un judici amb irregularitats

Els fets pels quals els tres joves van ser processats es remunten al primer d’octubre de 2020, quan l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural van convocar una manifestació amb motiu del 3r aniversari del referèndum d’independència del 2017 es va produir una important participació. La marxa va sortir de la Plaça de Sant Jaume de Barcelona i va arribar fins a la Plaça de Catalunya. Els Mossos van carregar indiscriminadament contra participants de la manifestació produint allà mateix les primeres detencions.

Seguidament els Mossos van començar a perseguir i carregar contra petits grups de manifestants que abandonaven la manifestació pels estrets carrers colindants. Les persecucions es van fer conduint les furgonetes policials a alta velocitat obviant el risc d’atropellaments que això comportava. Segons la sentència de l’Audiència de Barcelona, que ara és objecte de recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), els tres acusats veïns de Granollers, a la cruïlla dels carrers de Pelai i de Balmes, van llançar pedres contra una furgoneta d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra.

En el judici s’han produït nombroses irregularitats que ha posat sobre la taula l’advocada d’Alerta Solidària. Va denunciar la impossibilitat o dificultat per a obtenir les proves que es demanaven reiteradament, com ara els documents del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) o les comunicacions dels operatius dels Mossos d’Esquadra que, sorprenentment no existien tres anys més tard, quan es produïa el judici, tot i haver estat sol·licitats des del primer moment. Tampoc s’ha informat els acusats dels fets ni de les lesions que presumptament havien provocat.

Les peticions de penes, tenint en compte els delictes de desordres públics, atemptat contra l’autoritat i lesions, eren de cinc anys de presó per a dos dels joves i de vuit per a l’altre i han quedat en tres anys de presó per un delicte d’atemptat contra l’autoritat, per haver llançat pedres a una furgoneta de policia i un d’ells condemnat a pagar una indemnització de 76.647 euros i 6 mesos més de presó per haver xocat contra un agent. Val a dir que aquest agent era defensat pel sindicat policial USPAC, que té com a comportament habitual fer veraç qualsevol afirmació que facin els agents de Mossos d’Esquadra malgrat no puguin aportar cap prova.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid