Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1985- Jordi Cort i Hidalgo passa a disposició de l'Audiència Nacional i és ingressat a la presó de Carabanchel

Jordi Cort i Hidalgo passa a disposició de l'Audiència Nacional i és ingressat a la presó de Carabanchel

21/12/1985 Tal dia com avui
Notícia publicada el 22 de desembre de 1985 al diari AVUI que informa de les detencions de la manifestació de Barcelona Notícia publicada el 22 de desembre de 1985 al diari AVUI que informa de les detencions de la manifestació de Barcelona

Després de passar 5 dies detingut sota la llei antiterrorista, el  21 de desembre de 1985 Jordi Cort i Hidalgo passa a disposició de l'Audiència Nacional i és ingressat a la presó de Carabanchel. Cort va ser detingut a 2/4 de dues de la matinada del dia 16 acusat de ser el presumpte co-autor juntament amb Quim Sánchez de diverses accions de Terra Lliure, entre elles la col·locació d’un artefacte explosiu al despatx de l’advocat ultradretà Esteban Gómez- Rovira. Cort estarà empresonat a Madrid diversos anys amb altres presos independentistes catalans.

El mateix dia 21 una manifestació de protesta per la detenció de Jordi Cort i la mort de Mikel Zabalza  organitzada a Barcelona pels CSPC (Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans) reuneix unes 500 persones davant de la Delegació del govern espanyol on la policia carrega contra els manifestants i practica 4 detencions. A Manresa i a Girona aquell dia es van organitzar mobilitzacions al carrer en record de Quin Sànchez i per demanar la llibertat de Jordi Cort. A la capital del Bages una manifestació va recórrer els principals carrers de la ciutat, mentre a Girona una cinquantena d´independentistes van rebatejar la plaça Independència amb el nom de plaça Quim Sànchez abans de guardar un tens minut de silenci davant del Govern Civil i cremar una bandera espanyola.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid