Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Agents de la policia autonòmica detenen el regidor de la CUP de Vic, Joan Coma

La xarxa s'ha mobilitzat en molts pocs minuts en solidaritat amb el regidor de Vic, i s'han convocat concentracions de suport a les 20h davant els ajuntaments

27/12/2016 Drets i Llibertats

Agents dels Mossos d’Esquadra han detingut aquest matí, passades les 11h, Joan Coma Roure, regidor per la CUP a Vic.

La detenció s'ha dut a terme a l’ajuntament de Vic. Ell mateix ha piulat el moment de la detenció a través de Twitter:

"L’estat espanyol em deté. Aprofitem tot allò que ens uneix per plantar-li cara col·lectivament. Una abraçada a tots, de tot cor. Amor etern."

Està previst, tal i com destaca Vilaweb.cat, que al vespre serà traslladat a Madrid perquè declari a l’Audiència Nacional espanyola.

Persecució des del tribunal especial de Madrid

L'Audiència Nacional espanyola va decidir acceptar la petició del fiscal i imputar Joan Coma. El passat mes de març l’expolicia franquista i actual jutge del tribunal especial, Ismael Moreno, va acceptar la petició del fiscal i va imputar-lo per "investigar-lo" pel delicte d’incitació a la sedició, arran de les seves paraules apel·lant a la desobediència davant els tribunals espanyols en el ple municipal del 9 de desembre passat. Era la primera vegada des que va començar l’anomenada Transició que un càrrec electe era investigat per aquest delicte. La petició fiscalt pot arribar fins a 8 anys de presó.

Vilaweb.cat assenyada que l’Audiència Nacional espanyola va rebre a mitjan desembre el tercer dels informes que el fiscal havia sol·licitat a la Guàrdia Civil, la Policia espanyola i els Mossos d’Esquadra sobre la conferència de premsa que va realitzar Coma el dia que havia estat citat a declarar.

Segons Coma, que ha tingut accés als dos primers informes, es tracta d’informació recopilada d'informació a internet amb les declaracions de la conferència de premsa, a més de piulets de Twitter i publicacions a l’abast de tothom. Els informes no contenen informació que no sigui pública.

 Solidaritat, mobilitzacions

La xarxa s'ha mobilitzat en molts pocs minuts en solidaritat amb Joan Coma, amb el hastag #LlibertatJoanComa i #Niunpasenrere, una solidaritat i resposta coordinada des del @Moviment3003, que ha convocat concentracions de suport a les 20h davant tots ajuntaments catalans.

El Moviment 30/03 es el grup de suport a en Joan Coma Roura i tots els càrrecs electes i persones represaliades per l'ofensiva judicial antidemocràtica de l'Estat espanyol.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid