Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria
Ha mort Anna Esmerats, veterana activista del FNC
31/05/2020 Història

Hem tingut coneixement de la mort d'Anna Esmerats Bosch, als 89 anys. Era la muller de Joan Colomines Puig (1921-2011), ambdós militants del Front Nacional de Catalunya (FNC), del qual el darrer fou Secretari General els darrers anys del franquisme (fins el 1973) i fundador de la Comissió Coordinadora de Forces Polítiques de Catalunya (1969), l'Assemblea de Catalunya (1971).

La Diada de 1971 Esmerats va participar en l'acció d'instal·lar els altaveus a l’Hotel Duval que van fer sonar públicament "Els Segadors" i un missatge de lluita. Es tractava de la primera acció clandestina que feia sonar l'himne nacional a tot volum en els anys de la dictadura. L'acció la van portar a terme altres activites del FNC com Àlvar Valls, Robert Surroca, Joan-Ramon Colomines-Companys i Ton Ribas.

Anna Esmerats va ser detinguda l'abril de 1974 en una operació de la Brigada Político-Social contra el Partit Popular Català (PPC, una escissió del FNC) i altres independentistes vinculats al PSAN-Provisional, en què també detingueren el seu marit i els germans Joan-Ramon i Lluís Colomines-Companys.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid