Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1985- Enterrament de Quim Sànchez

Enterrament de Quim Sànchez

17/12/1985 Tal dia com avui

L'enterrament de Quim Sànchez es va celebrar al Prat de Llobregat  el dia 17 de desembre de 1985. Malgrat les inicials reticències de la família, l'estelada va acompanyar el seu taüt. La seva mare va dir, entre plors, que el seu fill havia mort en defensa d´un ideal i que no era pas un "terrorista". En aquells mateixos instants Jordi Cort i Hidalgo estava sent interrogat per la policia espanyola a la comissaria de Via Laietana ja que va ser detingut a 2/4 de dues de la matinada del dia 16 acusat de ser el presumpte co-autor juntament amb Quim Sánchez de diverses accions, entre elles la col·locació d’un artefacte explosiu al despatx de l’advocat ultradretà Esteban Gómez- Rovira.

A comarques es va fer molta agitació. El 21 de desembre a Manresa i a Girona es van organitzar mobilitzacions al carrer en record a Quin Sànchez i per demanar la llibertat de Jordi Cort. A la capital del Bages una manifestació va recórrer els principals carrers de la ciutat, mentre a Girona una cinquantena d´independentistes van guardar un tens minut de silenci davant del Govern Civil.

En el 20è aniversari de la seva mort, Alerta Solidària i l´Ateneu Independentista i Popular de la Vila de Gràcia "La Torna", van organitzar un acte de record i homenatge sota l’eslogan: “20 anys sense Quim Sànchez”. I al Prat de Llobregat es va rebatejar una plaça en honor seu.Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid