Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un any de presó per a Carla Costa, l’encausada pel tall de l’AVE a Girona durant la protesta per la sentència de l’1-O

El jutjat li imposa una condemna per desordres públics basant-se sobretot en un vídeo on la represaliada apareix caminant per les vies del tren convencional. El grup de suport de la Carla Costa ha emès un comunicat en què lamenten la resolució i avisen que ja estan preparant-hi un recurs en contra.

01/08/2023 Drets i Llibertats

El jutjat penal 5 de Girona ha condemnat a un any de presó Carla Costa, l’única encausada per la protesta en la qual centenars de persones van tallar les vies del tren i el TGV el dia de la sentència de l’1-O. El jutjat li imposa una condemna per desordres públics, sobretot basant-se en un vídeo d’aquell dia on apareix caminant per les vies del tren convencional. Durant el judici, la fiscalia li va demanar dos anys i mig de presó i la represaliada es va negar a declarar.

El batlle de Girona, Lluc Salellas, ha donat suport a Carla Costa a través de les xarxes socials. Després que s’hagi conegut la sentència, Salellas ha afirmat: “És una de les indispensables, i per molt que la justícia espanyola la condemni per ‘caminar per la via del tren’ en una jornada de mobilització, no l’aturaran”. “Ni a ella ni a tot un moviment. Amb tu, Carla. Avui i sempre”, ha conclòs.

D'altra banda, el grup de suport de la Carla Costa ha emès un comunicat en què lamenten la resolució i avisen que ja estan preparant-hi un recurs en contra. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid