Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1986 Detinguts 57 independentistes durant la Diada, una trentena del quals són empresonats

1986 Detinguts 57 independentistes durant la Diada, una trentena del quals són empresonats

11/09/1986 Tal dia com avui

Durant l’Onze de Setembre de 1986 més de 57 persones són detingudes durant els incidents posteriors  a les manifestacions independentistes. A la tarda dos mil manifestants es dirigeixen des de l'estàtua a Rafael Casanova de la ronda Sant Pere fins l'edifici del Govern Civil de Barcelona on llencen diversos còctels molotov a la façana (abans havien trencat els vidres de la caserna militar que ocupava l'antic convent de Sant Agustí fent servir senyals de trànsit com 'ariet').

Poc després un sol militant independentista (Josep Lluís Rovira) protegint-se (amb una paperera que havia arrencat) de les bales de goma que dispara la policia des del govern civil  fa de 'punta de llança' dels manifestants que arriben a la porta de l'edifici. La policia espanyola que custodia l'edificació es tanca a dins durant uns minuts i es rescatada per diverses furgonetes de policies antidistrubis.

A Girona es detenen 17 manifestants i 40 a Barcelona. Dotze dels detinguts són alliberats sota fiança i la resta ingressa a la presó Model de Barcelona.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid