Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MEMÒRIA HISTÒRICA
Ha mort Sebastià Piera i Llobera

Sebastià Piera i Llobera  fou un comunista català membre històric del PSUC

12/03/2014 Memòria històrica
El 8 de març va morir Sebastià Piera i Llobera  (Santa Maria de Meià, la Noguera, 28 de desembre de 1917-Ajaccio, Còrsega, 8 de març del 2014). Fill del matrimoni entre Antoni Piera Pujol i Cecília Llobera Montané. El seu pare fou mestre en el poble de Santa Maria de Meià, Baldomar, Vilanova de la Barca i Vilobí del Penedès. En acabar la guerra civil es va exiliar  i va ser retingut als camp de concentració d’Argelers i Sant Cebrià de Rosselló, a la Catalunya Nord.

Després va marxar com a refugiat a Rússia, on s'allistà a l’Exèrcit Roig. Va combatre al front soviètic en la defensa de Moscou i, més tard, al Caucas. Al tornar de l'URSS es casà amb Trinitat Revoltó Cervelló  amb qui va tenir tres fills: Sergi, Joseph i Antoine.

El 1947 va tornar a Catalunya on va ser  detingut i torturat  a la comissaria de la Via Laietana a mans del comissari Antonio Juan Creix. Els maltractaments patits li van deixar seqüeles a la cara de per vida. Va fugir a París, des d'on el van deportar a Còrsega, on va residir fins la seva mort. El 2004 li fou atorgada la Creu de Sant Jordi.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid