Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
RÚSSIA
Ha mort Mikhaïl Kalashnikov

L'enginyer rus Mikhaïl Kalashnikov, inventor del fusell d'assalt AK - 47, ha mort als 94 anys d'edat en un hospital de Izhevsk (a la república russa d'Udmúrtia).

23/12/2013 Internacional

El militar mort avui, que al juny va ser sotmès a una operació de marcapassos, va ser ingressat a mitjans del mes de novembre a la unitat de cures intensives d'un hospital de Izhevsk i el seu estat era "greu però estable ", segons van informar en el seu moment fonts del Ministeri de Salut a l'agència oficial de notícies russa, RIA Novosti. L'enginyer va rebre diverses de les condecoracions més destacades de la Unió Soviètica: Heroi de la Federació de Rússia, l'Ordre de la Bandera Roja del Treball, l'Ordre Patriòtica de la Guerra de Primera Classe i l'Ordre de l'Estrella Roja. El seu fusell d'assalt, dissenyat el 1947, està considerat el millor del món en la seva categoria. L'URSS primer va armar amb l'AK als seus aliats a Europa de l' Est, i després va exportar el model a tots els continents.

A dia d'avui s'han fabricat a nivell mundial més de 100 milions d'exemplars. És l'únic fusell d'assalt que figura en una bandera i escut nacionals, els de Moçambic, ja que gràcies a aquesta arma el país va aconseguir la seva independència. Es pot veure la seva silueta també a l'escut de Zimbabwe i en el de Timor Oriental des de l'any 2007. L'AK -47 apareix igualment en la bandera de l'organització islamista xiïta Hezbollah. El fusell s'ha estès tant per tot el món que és el que més víctimes ha causat en la història de la humanitat. Kalashnikov escriure en les seves memòries recollides per Russia Today: "Sovint em pregunten si estic content amb el que m'ha deparat la vida. Estic content. Estic content d'haver dedicat tota la vida a una cosa que era necessària per al poble. És clar, un arma no és un tractor, una sembradora o una arada. Amb una arma no es pot llaurar la terra ni conrear cereals. Però sense una arma un no podrà defensar la seva terra natal, no podrà protegir la pàtria i al seu poble ".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid