Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria
Ha mort Rufino Vas, històric sindicalista i militant comunista de Sant Vicenç dels Horts

Fa dos dies va morir Rufino Vas, històric militant antifranquista,  que fou membre del Comitè Central del PSUC I del PCC. Actualment formava part del moviment dels IaioFlautes

05/09/2013 Política

Aquest dirigent comunista i sindical va ser enterrat el passat dimarts 3 de setembre al cementiri de Sant Vicenç dels Horts, la ciutat on vivia i en què ser regidor pel PSUC del primer ajuntament democràtic.

Va fou un dirigent sindical a la SEAT, que va ser acomiadat als anys setanta com a represalia pel seu activisme. Va ser l'organitzador de la ocupació de SEAT el 1971 per part dels treballadors. També va ser jutjat i finalment absolt pel TOP el juny de 1972, acusat de realitzar una reunió "no pacífica" juntament amb l'advocat Josep Solé Barberà, Andreu Claret, Pau Espuny i Jordi Blanes Tort, aquest darrer condemnat per "atemptat a l'autoritat" pel tribunal especial i precedent de l'actual Audiència Nacional espanyola.

Es va acollir a l’Amnistia Laboral a la SEAT i més endavant va exercir de Secretari General de CCOO a la fàbrica de Martorell. Les poques notes en record del lluitador antifranquista i sindicalista destaquen que "Rufino va ser sempre un destacat lluitador por l’unitat dels treballadors i treballladores." I que  fins la seva jubilació va ser "Contrari a les mesures burocràtiques de les cúpula." Així, es va posicionar en contra de la dissolució de la Federació del Metall dirigida per Juan Ramos i Esteban Cerdan.

Homenatge al lluitador comunista

En l’actualitat formava part de la direcció del PCC i d’EUiA, i treballava especialment pels drets de la gent gran. Maltrat que durant els darrers anys patia dificultats per motius mèdics, va formar activament del col·lectiu dels IaioFlautes.

El passat mes de juny es va realitzar un petit homenatge a Rufino Vas, al local del Partit dels i les Comunistes de Catalunya (PCC). En aquest acte Joan Josep Nuet, Secretari General del PCC i altres camarades van realitzar un lliurament honorific del carnet del PCC al veterà lluitador.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid