Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ha mort Joan Mateu, independentista represaliat el 1979

 Aquest dissabte dia 3 va morir Joan Mateu Martínez a l'edat de 66 anys, després d'una llarga malaltia. Va ser un independentista català del barri de Sant Andreu de Barcelona, detingut i processat el 2 de març de 1979 juntament amb l'històric lluitador Jaume Martínez Vendrell, Lluís Montserrat i Sangrà i Teresa Sol i Cifuentes.

Van ser acusats de pertànyer a l’Exèrcit Popular Català (EPOCA) i de la participació en les morts de l’industrial JM Bultó i de l’exalcalde franquista Joaquim Viola.

05/09/2011 22:21 Política

 Mateu va ser un impulsor, també, dels eixos comercials de la ciutat i un dels defensors més grans del comerç de proximitat. Al capdavant de la Fundació Barcelona Comerç i de l'Eix Comercial de Sant Andreu, va promoure nombroses iniciatives per dinamitzar el comerç local i de proximitat, tasca per la qual va rebre el reconeixement de "prohom de la ciutat".

Durant la seva vida va exercir de publicista, promotor cultural i artístic i expert en comerç. Va ser president de la Fundació Barcelona Comerç, membre del Consell Ciutat i Comerç de la ciutat de Barcelona i membre de la Comissió de Comerç interior de la Cambra de Comerç de Barcelona. En l’àmbit del comerç local fou el promotor i fundador de la Federació d’Associacions de Comerciants de Sant Andreu i de Comerç Actiu. En l’àmbit artístic, va crear l’agència de producció artística Castafiore, que promou i representa a músics i actors, així com el segell discogràfic Pegasus Records.
 
Amb motiu de la mort de Mateu, que va ser enterrat el dissabte dia 4, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va lamentar la seva mort i va expressar el seu condol a la família. Trias va declarar a la premsa que "El seu model és el nostre" i que "una de les prioritat del nou Govern municipal serà vetllar pel comerç de proximitat, que ens fa únics al món".
Rànquings
  1. Dos "anti-wokes" de Reus "fan memòria" del seu pas per un casal de l'esquerra independentista
  2. Manifestació a Palma contra la massificació turística
  3. Manifest llegit a Plama al final de la manifestació sota el lema "Mallorca no es ven"
  4. «Buuuaaaaaah! Jo volia el meu...»
  5. Manifestació a Sant Just Desvern contra el Pla de la Bonaigua
  6. Poble Lliure exigeix responsabilitats a la CUP davant dels mals resultat electorals
  7. La CUP comença una ronda amb moviments socials per analitzar conjuntament la situació del país i compartir propostes i reptes
  8. Comença el judici a les 7 feministes encausades per la vaga del 8M del 2018
  9. Més de 170 organitzacions ciutadanes de tot l’estat espanyol presenten un manifest per denunciar la creixent militarització a la UE i la instauració d’un discurs bel·licista.
  10. Comença l'evacuació de turistes a Nova Caledònia mentre els independentistes protesten
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid