Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ha mort Joan Mateu, independentista represaliat el 1979

 Aquest dissabte dia 3 va morir Joan Mateu Martínez a l'edat de 66 anys, després d'una llarga malaltia. Va ser un independentista català del barri de Sant Andreu de Barcelona, detingut i processat el 2 de març de 1979 juntament amb l'històric lluitador Jaume Martínez Vendrell, Lluís Montserrat i Sangrà i Teresa Sol i Cifuentes.

Van ser acusats de pertànyer a l’Exèrcit Popular Català (EPOCA) i de la participació en les morts de l’industrial JM Bultó i de l’exalcalde franquista Joaquim Viola.

05/09/2011 22:21 Política

 Mateu va ser un impulsor, també, dels eixos comercials de la ciutat i un dels defensors més grans del comerç de proximitat. Al capdavant de la Fundació Barcelona Comerç i de l'Eix Comercial de Sant Andreu, va promoure nombroses iniciatives per dinamitzar el comerç local i de proximitat, tasca per la qual va rebre el reconeixement de "prohom de la ciutat".

Durant la seva vida va exercir de publicista, promotor cultural i artístic i expert en comerç. Va ser president de la Fundació Barcelona Comerç, membre del Consell Ciutat i Comerç de la ciutat de Barcelona i membre de la Comissió de Comerç interior de la Cambra de Comerç de Barcelona. En l’àmbit del comerç local fou el promotor i fundador de la Federació d’Associacions de Comerciants de Sant Andreu i de Comerç Actiu. En l’àmbit artístic, va crear l’agència de producció artística Castafiore, que promou i representa a músics i actors, així com el segell discogràfic Pegasus Records.
 
Amb motiu de la mort de Mateu, que va ser enterrat el dissabte dia 4, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va lamentar la seva mort i va expressar el seu condol a la família. Trias va declarar a la premsa que "El seu model és el nostre" i que "una de les prioritat del nou Govern municipal serà vetllar pel comerç de proximitat, que ens fa únics al món".
Rànquings
  1. Fa 15 anys que ens va deixar Lluís Maria Xirinacs
  2. Què ha après l’independentisme de l’Operació Garzón?
  3. La tenista Paula Badosa demana disculpes per dir que el català no és una llengua
  4. Si els fills de puta volessin...
  5. Guanyem Girona lamenta que es deixin al calaix una tercera part dels diners del programa Aixequem Persianes
  6. Tomàs Sayes: "Ens pot la frustració i la sensació de derrota i no som capaces de veure més enllà i valorar els èxits que hem aconseguit. L’Estat si que ho té present i per això continua amb l’ofensiva"
  7. Arruix Borbons-Recuperem Marivent convoquen el 239è Cant dels Ocells davant del Palau
  8. "Háblame en español" Agressió lingüística acaba amb la política discriminatòria d'una empresa a València
  9. Èxit de la mobilització Ponts per la Independència que fins demà es realitza a diverses carreteres del país
  10. Rosalia 92
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid