Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
IQOXE
La CUP-NCG presenta una moció al Parlament sobre la seguretat al Complex Petroquímic

La diputada Laia Estrada remarca la importància de millorar la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA)

08/02/2023 Territori
El Parlament  debatrà demà al Ple una moció de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) per tal que el Govern  dugui a terme diverses accions per garantir la seguretat al Complex Petroquímic de Tarragona. La moció, que defensarà la diputada Laia Estrada, contempla fins a disset mesures relacionades amb la transparència, la salut de la població i la cura del medi ambient, la gestió de les emergències i la legislació a aplicar a la petroquímica.

La CUP porta aquestes propostes al Parlament perquè consideren que “malgrat hi havia l’esperança que la fatídica explosió que es va produir a IQOXE representés un punt d’inflexió capaç de trencar amb l’opacitat i la impunitat regnant, la realitat és que no ha canviat res”, defensa Estrada.

La diputada del Camp remarca la importància de millorar la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) així com d’adequar la legislació a tots aquells compostos químics perillosos per a la salut i el medi derivats de l’activitat industrial química, incorporant tots aquells que no estan previstos (com és el cas de l’òxid d’etilè, el benzè i l'1-3 butadiè, dels quals se'n coneix el seu gran potencial tòxic) i generar-ne una legislació específica i amb una regulació dels valors màxims d’emissió que també contempli els episodis concrets, sota els estàndards fixats per l’OMS i els països més avançats en matèria de protecció ambiental. Segons Estrada “el Govern té l’obligació de vetllar per la seguretat de la població del Camp, i per fer-ho és imprescindible conèixer què estan emetent les empreses i dotar-nos d’una legislació ambiciosa al servei de la població i no de la Petroquímica”·

Precisament per aquest motiu la moció recull les demandes recollides a la darrera campanya de la Plataforma Cel Net “Tu També ho respires”, però també aquelles que es van formular just després que es produís l’accident el 14 de gener de 2020, les quals consideren plenament vigents.

Valora
Per saber-ne més
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid