Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
IQOXE
La CUP organitza una taula rodona sobre IQOXE dos anys després de l’explosió
10/01/2022 Drets i Llibertats

Aquest divendres farà dos anys de l’explosió a l’empresa IQOXE, al polígon sud del Complex Petroquímic de Tarragona, un dels pitjors accidents que s’han viscut al nostre territori. Les cupaires afirmen que passat aquest temps, “encara hi ha massa preguntes sense resposta” i la sensació “d'impunitat i opacitat que envolta la petroquímica és ben present en la població”. La consciència del risc que suposa viure al costat de la petroquímica que va generar aquell accident “plana cada dia sobre els veïns i les veïnes dels barris de Ponent”, així com la manifesta inviabilitat ecològica d'una de les indústries més contaminants del nostre país. Les anticapitalistes asseguren que tot això fa que el debat sobre el model de desenvolupament econòmic al Camp de Tarragona sigui “més necessari que mai”.

És per això que l’Assemblea de la CUP de Tarragona organitza el proper dijous, 13 de gener, a les 19:30h al Centre Cívic de Bonavista una taula rodona en què s'informarà de l'estat de la qüestió i s'entaularà un diàleg amb els assistents per tal que puguin adreçar preguntes als ponents i posar de manifest les seves vivències i sensacions. Els cupaires consideren que això és "el que les institucions haurien d'haver estat fent durant tots aquest temps, enlloc d'amagar la informació i protegir els interessos d'una indústria perillosa i contaminant".

La taula estarà composta per l’Adrià Pallejà, de la plataforma Cel Net, que parlarà sobre la qualitat de l'aire; l’Eva Miguel regidora de la CUP i consellera de Medi Ambient de l'Ajuntament, que explicarà l'evolució de la seguretat arrel d'aquest accident, i en Carles Perdiguero, advocat, que posarà al dia els assistents sobre la causa judicial oberta al respecte. L'acte acabarà amb el protagonisme dels i les assistents, que podran fer preguntes i, sobretot, explicar com estan vivint personalment i al barri les conseqüències de l'accident més greu de la història de la química a Tarragona.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid