Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP Tarragona demana la celebració d’una Junta de Portaveus monogràfica sobre IQOXE el més aviat possible
11/05/2020 Política

Aquest dijous farà quatre mesos de l’accident d’IQOXE al polígon sud de Tarragona i les incògnites sobre el que va succeir segueixen obertes. De fet, la setmana passada l’informe final de la Generalitat no resolia els dubtes sobre l’explosió i posava sobre la taula el que, des de la CUP, ja havíem alertat: greus mancances en la gestió de l’emergència i els protocols a seguir. El 14 de gener va marcar un abans i un després respecte la relació de les poblacions del Camp i la indústria química, i la CUP no volem que tots els posicionaments polítics i acords aprovats quedin en paper mullat.

Per una banda, continuem observant una total banalització per part de l’administració del que suposa viure en una zona d’alt risc per accident químic com és el Camp de Tarragona. Només durant el confinament, i que en siguem coneixedores, han tingut lloc quatre accidents al Complex Petroquímic: la fuita d'un tipus d'oli a l'empresa DOW al Polígon Sud que va comportar l’activació d’alerta PLASEQCAT, el 2 d’abril; la fuita de gas natural a les instal·lacions de la BASF al Polígon Sud, el 27 d’abril; la crema d’una lona a les instal·lacions d’IQOXE, al Polígon Sud, el 5 de maig; i una flamarada molt visible de la Dow al Polígon Nord el 6 de maig que, a més, va comportar tremolors constants apreciats a les poblacions properes. A més a més, la Generalitat decidirà en els propers dies sobre la reobertura d'IQOXE.

Per altra banda, aquest dimecres havia de tenir lloc el Ple monogràfic sobre el Complex Petroquímic, que s’ha posposat arran de la COVID-19. Aquest s’havia de desenvolupar  a partir de quatre eixos com són la prevenció, la seguretat, la salut i el futur que volem en quant a model econòmic i, a més, havia de servir per avaluar públicament l’execució dels acords adoptats en la Declaració Institucional del 30 de gener.

En aquest sentit, la CUP hem sol·licitat una Junta de Portaveus monogràfica sobre l’accident d’IQOXE i el Complex Petroquímic, per conèixer la situació de les persones afectades; de les reunions mantingudes; l’estat en el que es troba l’estudi de la qualitat de l’aire, ja pressupostat; així com l’estat de compliment dels acords de la Declaració Institucional, que contemplava, entre d’altres, la personació de l’Ajuntament com acusació popular i el requeriment, de forma trimestral, a les empreses del complex petroquímic la relació i el detall dels diferents expedients sancionadors en matèria ambiental, laboral i de seguretat que se’ls hagin interposat.

Valora
Rànquings
  1. Parla Adelais de Pedrolo: "...sempre va reivindicar la independència dels Països Catalans, que sempre va escriure en català..."
  2. Es commemora el centenari de la creació d'Estat Català: "el primer partit polític independentista a Catalunya"
  3. Qui va fer possible i qui va barrar l’alto el foc d’ETA a Catalunya?
  4. Es publica "Del FAC a la reunió de Perpinyà", testimoni de la militància de Carles García Solé
  5. Guanyem Girona alerta sobre la situació precària dels serveis per a infants i adolescents
  6. Clam popular al País Valencià per un finançament just
  7. Aquest proper dissabte 20 de novembre es convoca un acte antirepressiu a Girona
  8. Mobilització multitudinària per la independència a Bilbo
  9. El Col·lectiu "Guilleries" dels Mossos denuncien el "patètic sainet de rendició autonomista"
  10. Dissabte vinent Girona tornarà a ser l’epicentre antirepressiu del país
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid