Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ecologistes en Acció rebutja la reobertura de la planta d’IQOXE al polígon petroquímic de Tarragona

Davant l’anunci d’autorització per part del Departament d’Empresa de la Generalitat de Catalunya per la pròxima reobertura parcial de la planta de producció d’òxid d’etilè de la fàbrica que la mercantil Industrias Químicas del Óxido de Etileno (IQOXE) posseeix en el Polígon Petroquímic de Tarragona, i en la qual el passat 14 de gener una explosió va ocasionar la mort de tres persones, diversos ferits i nombrosos danys.

14/05/2020

Ecologistes en Acció considera una greu negligència permetre la reobertura de la planta d’IQOXE al polígon petroquímic de Tarragona quan continuen desconeixent-se tant les causes que van provocar el desgraciat accident com les persones responsables d’aquest, tenint en compte, per si no fos suficient, que es tracta d’una empresa que no sols va incomplir la seva obligació de comunicar l’accident, sinó que a més acumula 73 incidents i accidents informats en els últims cinc anys i que ignora reiteradament les demandes de treballadors i veïns en matèria de seguretat i salut laboral.

L'entitat ecologista remarca que no existint cap certesa que un accident similar no pugui tornar a repetir-se, adverteix que s’exigirà responsabilitats, tant civils com penals, per la possible comissió d’un possible delicte de prevaricació administrativa i d’imprudència temerària, a aquelles autoritats públiques que autoritzin, sigui personalment o participant en la decisió, la reobertura de les instal·lacions d’IQOXE per al cas que, a partir de l’esmentada autorització, hi hagi un altre mínim incident amb danys o que torni a posar en perill o afecti persones o medi ambient.

"No està en la nostra ideologia judicialitzar la vida econòmica i social, però si les autoritats del nostre país continuen anteposant els interessos econòmics als propis dels veïns, del medi ambient i de la ciutadania en general, Ecologistes en Acció de Catalunya, denunciarà tals actuacions i treballarà en la defensa dels drets menyspreats, acudint a les vies que cregui necessàries per aconseguir-lo", ha puntualitzat.

Recorda l'entitat, que arran del citat accident, existeix actualment una recerca judicial oberta davant el Jutjat d’Instrucció, un expedient informatiu en tràmit davant el Departament d’Empresa de la Generalitat de Catalunya, sengles expedients administratius també en tràmit davant el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i s’ha format una Comissió d’Estudi sobre la seguretat del sector de la petroquímica en el Parlament de Catalunya sense que, fins a data d’avui, s’hagin pogut determinar encara les causes de tan greu accident, ni s’hagin identificat els seus responsables.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid