Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
IQOXE
Un any després de l’explosió d’IQOXE convoquen una concentració a Tarragona per denunciar els fets

La concentració tindrà lloc, seguint les mesures sanitàries i de seguretat requerides, el proper dijous 14 de gener a les 19.30h a la Plaça de la Font de Tarragona.

12/01/2021 Drets i Llibertats

Un any després de l’explosió d’IQOXE, que va causar 3 morts i diversos ferits, des de la Plataforma Cel Net s’ha fet una crida a totes les entitats del Camp de Tarragona i a la ciutadania a mobilitzar-se per defensar les vides, els drets de la població i el territori davant la impunitat de les empreses petroquímiques.

Sota el nom de “Som Territori. La impunitat s’ha acabat” fa un any es va presentar un manifest com a resposta a l’accident a IQOXE del passat 14 de gener de 2020. Aquest va comptar amb més de 148 entitats adherides i amb una resposta diversa on s’hi van unir entitats de l’àmbit cultural, ecologistes, associacions de veïns/es, lleure educatiu, estudiantils, entre d’altres. Aquesta diversitat així com les mobilitzacions de l’últim mes liderades per diferents associacions i sindicats, demostra que la situació preocupa a la població que exigeix respostes i canvis.

La demanda més clara es segueix dirigint a la Generalitat de Catalunya que un any després no ha pres cap mesura per protegir a la població i al territori davant la impunitat absoluta amb la que les empreses dels complexos petroquímics atempten contra la seguretat i la salut de la població. Tampoc han fet cap gest les administracions locals. Les mesures que es recollien en el manifest “Som Territori. La impunitat s’ha acabat” segueixen sent necessàries i urgents per garantir la transparència, seguretat, minimització de l’impacte del complex petroquímic i una nova legislació que protegeixi a la població per sobre dels interessos de les empreses.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid