Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Feixisme
Assalt i agressions d'un grup de feixistes a la delegació del Govern de la Generalitat a Madrid

Un assalt de membres de grups feixistes han rebentat un acte institucional Centre Cultural Blanquerna. El modus operandi emprat ha estat utilitzat pels grups feixistes durant dècades

11/09/2013 Drets i Llibertats

Un grup coordinat d'extrema dreta ha assaltat violentament al Centre Cultural Blanquerna, la delegació del Govern de la Generalitat a Madrid. Han rebentat un acte emmarcat de la Diada Nacional de Catalunya que se celebrava a la capital de la metropoli.

Quan el delegat del Govern a Madrid es disposava a pujar a la tribuna per fer el seu discurs, un grup de quinze feixistes dreta ha entrat al Centre Cultural Blanquerna, alguns amb la cara coberta, i han donat cops mentre desplegaven banderes espanyoles, d'Alianza Nacional i falangistes.

Alguns dels assistents a l'acte han estat agredits i els assaltants han llençat bombes de gas. Una de les persones agredides ha estat el diputat de CiU al Congrés espanyol Josep Sánchez Llibre.

Els feixistes, que han rebentat violentament l'acte on hi havia una cinquantena de persones, han llençat a terra la bandera catalana i el faristol dels oradors que presidien l'acte i han causat altres destrosses. També han crida consignes espanyolistes contra el procés independentista català.

Assalt a l'estil feixista, una altra vegada

Tal i com destacàvem ahir, a la notícia sobre l'incendi al monument a Rafael Casanova a l'Hospitalet, fa poc temps es van produir als Països Catalans assalts amb similituds al que s'ha donat a Madrid. Els assalts de grups d'extrema dreta blaver han rebentat nombrosos actes culturals o polítics al País Valencià.

Un atemptat amb aquestes característiques integristes catòliques es va produir l'abril de l'any passat, quan dues persones van interrompre la funció de l'obra "Gang Bang", que es representa aquells dies a la Sala Tallers del TNC. Dos individus "van saltar a l'escenari del TNC interrompent la funció de Gang Bang cridant 'Viva Cristo rey' i amenaçant els actors." Els atacants van llençar bombes pudoroses a l'interior de la sala, un fet tipificat al codi penal.

Un altre assalt ultradretà amb aquestes mateixes característiques de coordinació i rapidesa es va produir el vespre de l'11 de setembre del 2001, quan un grup d'una quarantena feixistes va destrossar el local "Tio Canya" de les JERC a Barcelona i van agredir algunes persones que es trobaven a l'interior. Aquest atac violent es va portar a terme de forma molt coordinada per un alt nombre d'elements feixistes, que no van ser detinguts malgrat que a pocs metres existien càmeres de seguretat de l'Ajuntament de Barcelona.

Delictes tipificats com a greus al Codi Penal espanyol

L'assalt feixista d'avui a Madrid incorre en diversos delictes tipificats com a greus al Codi Penal espanyol, entre els quals el fet d'agredir càrrecs electes. L'article 551 recull que "si l'autoritat contra la qual s'atempta és membre del Govern, dels consells de govern de les comunitats autònomes, del Congrés dels Diputats, del Senat o de les assemblees legislatives de les comunitats autònomes, de les corporacions locals, del Consell General del Poder Judicial o magistrat del Tribunal Constitucional, s'imposarà la pena de presó de quatre a sis anys i multa de sis a dotze mesos."

L'Article 557 del Codi Penal espanyol també recull el punt que habitualment es fa servir per processar manifestants, però que en aquest cas d'adiu perfectament a les característiques de l'agressió feixista: "1. Seran castigats amb la pena de presó de sis mesos a tres anys els qui, actuant en grup, i per tal d'atemptar contra la pau pública, alterin l'ordre públic causant lesions a les persones, produint danys en les propietats, obstaculitzant les vies públiques o els accessos a estes de manera perillosa per als que per elles circulen, o envaint instal · lacions o edificis, sense perjudici de les penes que els puguin correspondre d'acord amb altres preceptes d'aquest Codi."

Per últim, l'Article 577 especifica que els atacs amb gasos asfixiants (gasos lacriòmògens en aquest cas) contra persones es consideren actes de terrorisme, encara que no formin part d'un grup considerat com a "terrorista": "Els que, sense pertànyer a organització o grup terrorista, i amb la finalitat de subvertir l'ordre constitucional o d'alterar greument la pau pública, o la de contribuir a aquestes finalitats atemorint els habitants d'una població o els membres d'un col · lectiu social, polític o professional, cometin homicidis, lesions de les tipificades en els articles 147 a 150, detencions il · legals, segrestos, amenaces o coaccions contra les persones, o duguin a terme qualssevol delictes d'incendis, estralls, danys dels tipificats en els articles 263 a 266, 323 o 560, o tinença, fabricació, dipòsit, tràfic, transport o subministrament d'armes, municions o substàncies o aparells explosius, inflamables, incendiaris o asfixiants, o dels seus components, han de ser castigats amb la pena que correspongui al fet comès en la seva meitat superior." A aquests delictes tipificats s'hi afegiria, a més, l'agreujant de realitzar les agressions i el llançament de gasos amb la cara coberta, que és el cas d'alguns dels assaltants que han estat filmats per les càmeres de la televisió.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid