Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Simbologia
Salt qualitatiu en l'ofensiva espanyolista contra la nació amb la prohibició de l'ús "País Valencià"

El PP ho prohibeix i la seva branca juvenil llança una campanya per eliminar-ho dels carrers

15/05/2013 Política

El ple de les Corts ha aprovat, amb els vots a favor del PP i en contra de l'oposició, una proposició no de llei presentada pel grup popular en la qual expressa el seu "malestar" per una declaració institucional de l'Ajuntament de Barcelona en la qual parla de  "països de parla catalana". El PP recull en la seva proposta que la llengua pròpia és "l'idioma valencià, clarament diferenciat d'altres llengües" i que la denominació de l'autonomia és únicament la de "Comunitat Valenciana", no "País "Valencià".

El diputat del PP,  Rafael Maluenda, que ha estat l'encarregat de defensar aquesta proposta, ha denunciat la "falta de respecte" per part de l'Ajuntament de Barcelona a"l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana incloent l'idioma valencià en una suposada unitat de la llengua que no correspon i integrant a la Comunitat Valenciana en un fantasmagórico país, projecte inconstitucional del que mai hem format part.

Paral·lelament, el PP juvenil llança una campanya per eliminar el terme "País Valencià" dels carrers

Noves Generacions (NNGG) del País Valencià, la formació juvenil del PP, ha llançat hui dimecres la campanya titulada 'Les coses pel seu nom' amb la qual busca ‘impulsar que es respecten les senyes d'identitat recollides a l'Estatut d'Autonomia’ i que es ‘desterra’ 'País Valencià' dels municipis que encara ho conserven en els seus carrers, ja que sosté que aquest terme és ‘un reconeixement explícit de la paranoia dels Països Catalans'.

El president de NNGG al País Valencià, Juan Carlos Caballero, ha destacat en un comunicat que, amb esta campanya, ratifiquen ‘sense fissures’ la iniciativa del grup parlamentari popular en les Corts ‘perquè no s'admeta en les administracions escrits que denominen a la ‘Comunitat Valenciana’ de manera diferent de l'oficial, així com per a donar suport a les accions del Consell presidit per Alberto Fabra ‘encaminades en la mateixa direcció’.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid