Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Atacs espanyolistes
Un grup feixista ataca la seu d'ERC a Cerdanyola

La seu d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Cerdanyola del Vallès ha estat atacada aquesta nit per un grup feixista

07/10/2012 Drets i Llibertats

La seu d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Cerdanyola del Vallès ha estat atacada aquesta nit, amb pintades i algun desperfecte a l'exterior. Durant les darreres setmanes aquesta seu havia patit algun petit desperfecte, i també s'hi han enganxat adhesius feixistes a la porta de la seu.

Les pintades, amb símbols feixistes com la creu cèltica, es caracteritzaven pel seu contingut espanyolista, com ara "Catalans i espanyols", i esborraven els símbols independentistes de la façana de la seu d'ERC. El local de Solidaritat Independentista (SI) també ha aparegut amb adhesius feixistes a la persiana. Aquest atac es dóna pocs dies abans de la celebració espanyolista del 12 d'Octubre, data de referència per aquests grups ultres.

Durant els darrers dies Cerdanyola ha aparegut amb la presència d'adhesius del grup de caire neonazi Acción Nacional Revolucionaria (ANR). Probablement el grup de persones que han enganxat adhesius feixistes i ha fet malvé la seu d'ERC provenien d'altre localitats del Vallès, com ara Sabadell o Castellar, amb una implantació de grup feixistes més estable.

De fet, a l'exterior de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) també han aparegut pintades amb símbols feixistes, cosa que apunta a la hipòtesi que el grup feixista s'hauria traslladat des de d'altres indrets.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid