Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Atac espanyolista contra el monument a la Independència d'Arenys de Munt

L'escultor Jaume Rodri de monument,  l'Ajuntament i l'Ateneu Independentista d'Arenys de Munt han denunciat els fets. Aquest lamentable incident no afectarà els actes programats pel proper cap de setmana, el Concert per la Independència del proper  dissabte i el 2n. Aplec per la Independència del proper diumenge

Un grup espanyolista de tendència neonazi ha pintat aquesta nit esvàstiques al monument d'Arenys de Munt dedicat a les consultes per la independència. L'Oda a Arenys de Munt de l'escultor Jaume Rodri, situades al parc del castell de can Jelpí de la població maresmenca, s'han llevat aquest Onze de Setembre amb tot de guixades. Tant a les columnes com al monòlit. L'acció és obra d'un grup neonazi que es fa dir Penya de Canet de Mar, segons la pintada que han deixat els autors mateix.

11/09/2011 22:20 Política

Ha estat el mateix escultor qui n'ha fet la denúncia a la policia. "No és una bretolada, és una profanació al monument de la independència", ha dit Rodri a l'Ara.cat, que ha lamentat els fets.

L'Ajuntament d'Arenys de Munt ja ha denunciat els fets en un comunicat. "Des del govern d’Arenys de Munt lamentem profundament aquest atac a un símbol del nostre país i de l’esforç col·lectiu de tot el poble per aconseguir realitzar la primera consulta independentista el 13 de setembre del 2009". "No podem oblidar els atacs falangistes i espanyolistes que vam rebre en aquell moment pel fet d’intentar realitzar un acte plenament democràtic", diu el text

L'Ateneu Independentista d'Arenys de Munt, promotor del Monument lamenta profundament aquest atac a un símbol del nostre país i de l’esforç col·lectiu de tot el poble per aconseguir realitzar la primera consulta independentista el 13 de setembre del 2009. No podem oblidar els atacs falangistes i espanyolistes que vam rebre en aquell moment pel fet d’intentar realitzar un acte plenament democràtic. Un acte que posteriorment ha estat seguit per centenars de municipis.

També lamentem profundament que aquest grup d’espanyolistes radicals es vinculin al poble veí de Canet de Mar, un poble amb el qual mantenim estrets vincles de veïnatge, d’amistat i familiars.

El monument es va inaugurar l'any passat i és un record a les consultes per la independència. Arenys de Munt va ser el primer municipi del país a celebrar un referèndum popular per la sobirania. La setmana que ve s'ha de celebrar al parc de can Jelpí l'aplec per la independència.

Per saber-ne més
 
 
A Arenys de Munt erigiran un monument a la independència 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid