Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Atacs espanyolistes
Primera reacció de la ràbia espanyolista? Ataquen la seu d'ERC a Sant Just Desvern

Uns desconeguts han atacat la seu d'ERC a Sant Just Desvern, han trencat els vidres del local i han destrossat material del partit republicà. Les agressions contra locals independentistes rebroten amb la tònica d'impunitat de les dues darreres dècades

18/09/2012 Política

Aquesta nit uns desconeguts han atacat la seu d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Sant Just Desvern (Baix Llobregat). Els atacants han trencat els vidres del local del partit republicà, que es troba al número 4 del Raval de la Creu d'aquesta ciutat. El resultat de l'agressió ha afectat material i la façana del local.

Les seus del partit republicà han patit un continus d'atacs feixistes en els darrers anys, especialment al País Valencià. La dècada passada també va patir molts atemptats espanyolistes, com l'incendi de la seu d'ERC a Sant Feliu del Llobregat el 22 d'agost de 2000. El 22 de juliol de 2002 la seu de l'Hospitalet del Llobregat també va ser incendiada. A finals d'agost i setembre del 2001, un grup d'ultres va assaltar fins a tres vegades el local d'ERC a Sant Quirze del Vallès, que encara va patir altres atacs posteriorment. En aquestes dates, just el vespre de l'11 de setembre del 2001 un grup d'uns 40 feixistes va destrossar el local "Tio Canya" de les JERC a Barcelona i van agredir algunes persones que es trobaven a l'interior. Aquest atac violent es va portar a terme de forma molt coordinada per un alt nombre d'elements feixistes, que no van ser detinguts malgrat que a pocs metres existien càmeres de seguretat de l'Ajuntament de Barcelona.

Durant els darrers quinze anys un llarg llistat d'ateneus, casals independentistes, centres socials, seus polítiques o mesquites han estat objecte de la violència espanyolista amb explosius, agressions personals, destrosses o incendis.

Aquests atemptats feixistes contra locals o persones també han tingut una motivació homofòbica o moralista catòlica, com és el cas de les pintades a la casa d'una parella lesbiana a Tarragona, que van denunciar l'atac a través de la CUP el 19 de juliol del 2011.

Un atemptat amb aquestes característiques integristes catòliques es va produir l'abril de l'any passat, quan dues persones van interrompre la funció de l'obra "Gang Bang", que es representa aquells dies a la Sala Tallers del TNC. Dos individus "van saltar a l'escenari del TNC interrompent la funció de Gang Bang cridant 'Viva Cristo rey' i amenaçant els actors." Els atacants van llençar bombes pudoroses a l'interior de la sala, un fet tipificat al codi penal.

En aquest sentit, tot i que encara resta per determinar el mòbil ultra de l'acte, el passat 6 de setembre uns desconeguts van  destrossar la Sala Pepe Rubianes del Club Capitol de Barcelona, on havia de representar-se la comèdia Cock. El teatre va haver de suspendre les dues sessions setmanals que havien d'iniciar la nova etapa de representacions després de l'èxit de la primera temporada. El contingut d'aquesta adaptació de l'obra Cock ha estat descrit com de "desventures d'un triangle amorós poc convencional", amb un personatge central bisexual, una circumstància que fàcilment ha fet sospitar d'un mòbil integrista catòlic per aquest nou atemptat ultra, fàcilment relacionable amb el que va patir la Sala Tallers del TNC.

En les investigacions d'aquests atemptats feixistes, el cas de l'atemptat del teatre el 2011 i de l'atac al "Tio Canya" el 2001 concretament, no va ser detingut cap implicat, malgrat que van deixar proves evidents a les imatges de les càmeres de vídeo.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid