Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Feixisme
Agressió feixista a Burjassot en un acte d'homenatge a Estellés

D'altra banda, l'estàtua que homenatja al poeta Vicent Andrés Estellés a la seva localitat natal, va apareixer ahir al matí coberta de pintura blava.

15/05/2013 Lema
L'estàtua d'Estellés sofreix un nou acte vandàlic, i ja van 4 en tres anys L'estàtua d'Estellés sofreix un nou acte vandàlic, i ja van 4 en tres anys

Ahir al vespre a Burjassot en un acte d'homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés al seu poble natal va ser interrumput per un grup de membres del Grup d'Acció Valencianista (GAV) i d'España 2000, que s'havien infiltrat entre els assistents. Els agressors es van esperar sense cridar l'atenció fins que el el torn del president de l'Academia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramon Ferrer. Aleshores es van alçar, van insultar i escridassar dient-li 'fill de puta' i 'traïdor'. Els individus van voler intimidar els assistents i els membres del consistori, entre els quals el batlle Jordi Sebastià, amenaçat des de fa mesos pel feixisme, segons informa Vilaweb.

L'acte va quedar interromput temporalment mentre la policia expulsava els agressors de la sala i els identificava a tots. Un dels feixistes va ser detingut per la seva resistència a abandonar l'espai. Els assistents a l'acte van reaccionar amb serenor i es van posat a aplaudir fer silenciar els crits dels agressors. Un cop van estar desallotjats, l'acte va continuar amb normalitat i es van acabar de llegir els poemes i es van fer els parlaments que estaven previstos.

L'estàtua d'Estellés sofreix un nou acte vandàlic

Quatre vegades en tres anys i sempre en les mateixes dates. L'estàtua que homenatja al poeta Vicent Andrés Estellés a Burjassot, la seva localitat natal, va apareixer ahir coberta de pintura blava.

L'efígie de l'autor, realitzada en bronze i asseguda en un banc de la plaça Emilio Castelar, va ser objecte d'una nova agressió. Fa just un any, l'11 de maig de 2012, va aparèixer amb les patilles de les ulleres trencades.

Temps enrere, va estar durant un llarg període fora del seu emplaçament a la plaça de l'ajuntament del municipi per ser reparada després d'uns fets similars. El consistori ja es va plantejar en el seu moment si retornar-la al seu lloc original o canviar-la a un punt de trobada més segura.

Ahir almatí, les brigades de neteja municipals va procedir a la neteja del monument i ja presenta el seu aspecte normal


 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid