Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#Estellés
L'Espai Vilaweb i l'Espai País Valencià a Barcelona celebren la Festa Estellés

El col·lectiu Melderomer presenta “La veu d’Estellés”, una llista de peces que, o bé són poemes musicats, o són cançons que evoquen el poeta.

06/09/2012 Cultura
Vicent Andrés Estellés Vicent Andrés Estellés

A l'entorn del 4 de setembre, data de naixement de Vicent Andrés Estellés, se celebra la Festa Estellés, des de fa tres anys, que aplega lectura de poemes d'Estellés i sopars festius a molts pobles del País Valencià i en alguns de Catalunya.

En aquesta línia, per tercer any consecutiu, l'Espai Vilaweb organitza avui una lectura oberta al públic dels seus poemes i demà ho farà, l'Espai País Valencià en col·laboració amb Casa València a Barcelona.

La festa a l'Espai País Valencià consistirà en un sopar a la Casa València a Barcelona al carrer Còrsega, 335. A continuació, hi haurà un recital de poemes de Vicent Andrés Estellés. L'obrirà la Laia Carreras que deixarà la paraula perquè qualsevol dels comensals puga recollir-la i seguir dient versos d'Estellés.

El preu del sopar serà de 15 euros. Les places són limitades, així que cal que reservar a info@espaipaisvalencia.org.

El col·lectiu Melderomer se suma a l’Any Estellés

Des d’aquest setembre s’inicia l’Any Estellés, la celebració d’un any cultural en honor a una de les grans figures literàries valencianes. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i l’Ajuntament de Burjassot, i que compta també amb el suport de la Diputació de València.

El col·lectiu Melderomer també s'ha sumat a l’Any Estellés, i per això estan treballant en una sèrie de projectes que presentaran al llarg d’estos 12 mesos. Han iniciat l’homenatge amb “La veu d’Estellés”, una llista de peces que, o bé són poemes musicats, o són cançons que evoquen el poeta i els seus versos. Es tracta a més d’una llista col·laborativa, així que una volta subscrits a ella podeu afegir-hi aquella cançó en que el col·lectiu no havia pensat.

Durant aquest any, nombroses activitats serviran per homenatjar l’escriptor de Burjassot, tant a casa nostra com a l’exterior. Una exposició en el Centre del Carme, una mostra itinerant per centres educatius valencians, un congrés o una reunió científica són només alguns dels actes programats. A més, també s’editarà un còmic sobre la vida i trajectòria professional d’Estellés i s’està estudiant la reedició de la seua obra.

 

 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid