Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Any Espriu-Estellés-Rosselló-Pòrcel
Gemma Pasqual novel·la la joventut de Vicent Andrés Estellés a "Quan deixàvem de ser infants"

Cent anys del naixement dels poetes Espriu i Rosselló-Pòrcel, i el vintè aniversari de la mort d'Estellés

19/02/2013 Cultura

L'escriptora valenciana Gemma Pasqual reinterpreta en l’obra, titulada "Quan deixàvem de ser infants", les diverses biografies del poeta Vicent Andrés Estellés (1924-1993) per construir una història "lírica i intimista" que dirigeix una mirada a la seva joventut i rescata la memòria del poeta de Burjassot.

La novel·la és un repàs dels anys joves del periodista i poeta Vicent Andrés Estellés i de la València del seu temps. Poesia, humor i lluita que apropa els joves a una de les èpoques més significatives i convulses del nostre país i a un dels poetes més importants del segle XX.

Segurament la infantesa és una de les etapes de la nostra vida que, més d'una vegada, recordem amb una certa enyorança. I és que, tret d'excepcions, són uns dels anys més feliços d'una persona: els jocs, la colla d'amics, els primers amors... És sens dubte una etapa que et marca per a tota la resta de la vida, per a les coses bones i també per a les dolentes.

Gemma Pasqual, com a bona coneixedora de l'obra de Vicent Andrés Estellés, s'ha capbussat en les seues memòries i ens ha escrit una novel·la sobre la infantesa del poeta de Burjassot. Una obra ben escrita, amb un llenguatge força entenedor i una idea original per narrar-nos el possible món en envoltà la infantesa d'Estellés.

Una novel·la que aconselle la seua lectura per conèixer la infantesa d'un dels nostres millor escriptors. Una novel·la oportuna per endinsar-se en la vida i obra d'Estellés, ara quan tot just comencen els actes per celebrar el 2013 l'Any Estellés. (Vicent Luna)

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid