Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatge
La UV recorda Estellés en el 20è aniversari de la seua mort

Avui a l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau, a les 19:30 hores

26/03/2013 Cultura
Vicent Andrés Estellés Vicent Andrés Estellés

Sota el títol "Pervivència i rècord de Vicent Andrés Estellés", el Fòrum de Debats i la Càtedra Joan Fuster de la Universitat de València (UV) organitza aquest vespre un homenatge al poeta i periodista amb motiu del 20è aniversari de la seua mort.

L'acte comptarà amb les intervencions de Vicente Salvador, catedràtic de Filologia Catalana a la Universitat Jaume I; Ferran Carbó, catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat de València i coordinador de la Càtedra Joan Fuster; i Carmina Andrés Lorente, filla del poeta.

Vicent Andrés Estellés és un dels més rellevants personatges del segle XX i de la poesia en català. Considerat el principal renovador de la poesia contemporània, d'ell s'ha dit que és el millor poeta del País Valencià des de l'època d'Ausiàs March i Joan Roís de Corella.

Vicent Andrés Estellés té una obra diversa i molt extensa. Encara que n'és més coneguda la poesia, també escrigué novel·les, obres de teatre, guions de cinema i unes memòries. Els temes centrals de la seua obra són la mort, el sexe, sempre des d'un prisma popular, quotidià, senzill, directe i, fins i tot, vulgar. Tota la seua obra és difícil de catalogar, ja que algunes obres les reelaborava a partir de llibres o anotacions privades, com els "Manuscrits de Burjassot", "Cançoner", o "Mural del País Valencià", dels quals només en publicava fragments o aquells poemes que considerava més adients.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid