Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#29mlliure
Puig intensifica l'ofensiva repressiva del 29-M detenint 6 persones més

Alerta Solidària ha convocat una concentració per aquest mateix dijous a les sis de la tarda a la Plaça Orfila de Barcelona

19/04/2012 Política
El Departament d'Interior intensifica la campanya repressiva contra els vaguistes del 29 de maig. Aquest dijous els Mossos d'Esquadra han detingut sis persones que se sumen a la vuitantena de detinguts que hi va haver el mateix dia 29 i posteriors.

Quatre vaguistes han estat detinguts a la ciutat de Barcelona i dos més a Tarragona. Un dels detinguts tarragonins és militant d'Endavant (OSAN) i l'altre està vinculat al Partit Comunista dels Països Catalans (PCPC), segons Pobleviu. Els sis detinguts han estat traslladats a la Comissaria de les Corts.

Alerta Solidària ha convocat una concentració per aquest mateix dijous a les sis de la tarda a la Plaça Orfila de Barcelona i a les vuit davant de l'Ajuntament de Tarragona per la llibertat dels detinguts. A banda, hi ha convocada una manifestació de suport als detinguts i empresonats pels fets del 29-M per aquest diumenge a Plaça Catalunya.

Detinguts per "actes de violència urbana", segons els Mossos

Els Mossos d'Esquadra han fet públic un comunicat especialment exhaustiu en què afirmen que els quatre detinguts a Barcelona estan presumptament implicats en la crema d’una cafeteria situada a la Ronda de Sant Pere de Barcelona, en les destrosses produïdes a un centre comercial, ubicat a la Plaça Catalunya, i en atacs a diverses entitats bancàries.

D'altra banda, els detinguts que s’han realitzat a Tarragona estarien implicats, sempre segons els Mossos, amb els actes vandàlics que es van produir durant tota la jornada de vaga en diversos punts de la ciutat, creuant contenidors i llençant objectes contra diversos comerços. El comunicat també aprofita per explicar que "durant els desordres públics que es van dur a terme a Tarragona per part de grups de piquets i manifestants, haurien llençat pedres contra la façana de la seu del Partit Popular de Catalunya (PPC) i formarien part d’un grup de violents que va agredir un agent dels Mossos d’Esquadra".

Els detinguts de Barcelona són Carlos FH, 24 anys, Laura MC, de 21 anys i Pedro Pablo Alejandro MR, de 28 anys, a qui se'ls imputen els delictes d’incendi, desordres públics i danys i el delicte relatiu a l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques, així com a Enrique CA, de 25 anys, a qui se li imputen els delictes d’incendi, coaccions i desordres públics.

Els 4 detinguts passaran a disposició judicial durant els propers dies.

Els dos arrestats de Tarragona són Robert MM, de 18 anys i Josep Maria MC de 28 anys. Al primer se li imputen els delictes de danys, desordres públics i coaccions i al segon danys, desordres públics, coaccions i contra la seguretat del trànsit.

Els dos detinguts passaran demà a disposició judicial. Per aquest motiu s'ha convocat una concentració a davant dels jutjats a partir de les nou del matí.  

També Girona celebrarà divendres una concentració per solidaritzar-se amb els detinguts. Serà a les 8 del vespre davant de l'Ajuntament de Girona.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid