Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió 29-M
Es crea el grup de suport a Javi del Clot, pres del 29-M

El col·lectiu assegura que "jurídicament no es sosté que per desordes públics es privi algú de llibertat"

06/04/2012 Drets i Llibertats
Després que més de 7.000 persones hagin signat el manifest que reclama la llibertat dels dos estudiants de Física de la UB detinguts i empresonats pels fets del 29-M, un grup de persones han engegat un col·lectiu de suport en defensa del tercer empresonat. El grup, que ha creat una pàgina web, exgeix l'alliberament de Javi del Clot així com dels dos estudiants i també la retirada de càrrercs de tots els detinguds del 29-M. Javi va ser detingut el 29 de març al matí mentre participava en un piquet informatiu del barri del Clot.

El grup de suport considera que "quan els polítics tenen por de perdre tota legitimitat del seu poder, reprimeixen sense escrúpols" i "criminalitzen a través dels mitjans i apliquen mesures de càstig". A més, critica el paper dels mitjans oficials, que "s’han encarregat des del primer moment d’estigmatitzar les vaguistes i de legitimar l’actuació policial: les pallisses, l’ús de piloteres o fins i tot, el retorn als gasos lacrimògens". "Ho estan fent tot desviant el debat de per què milers de persones havien sortit al carrer decidides en un dia de vaga general", manifesta.

No obstant això, apunta que tot i la repressió i els abusos policials el balanç de la jornada de lluita és positiu, ja que les vies per accedir a Barcelona estaven tallades, molts comerços van tancar, centenars de milers de persones no van anar a treballar i els ciutadans van donar una resposta massiva al carrer.

Respecte als empresonaments, el col·lectiu assegura que "jurídicament no es sosté que per desordes públics es privi algú de llibertat" i constata que "aquestes situacions ens aclareixen com funciona la “Justícia” i en mans de qui es troba". En aquest sentit, creu que "la decisió d’empresonar el Javi, l’Isma i el Dani no correspon a aspectes legals sinó a uns interessos concrets per paralitzar les protestes". I recorda que el mateix va succeir a la manifestació de suport quan els Mossos van detenir una persona en cadira de rodes, deixant-lo en llibertat amb càrrecs de desordres públics la mateixa matinada.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid