Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió 29-M
Quatre detinguts del 29-M ingressen a la presó

Llibertat amb càrrecs i sense fiança pels 5 últims detinguts, 3 d'ells de la CUP

01/04/2012 Drets i Llibertats
Quatre dels detinguts en el marc de la jornada de vaga general han ingressat a la presó. Als tres que ho van fer divendres a la nit se n'hi ha sumat un més a qui el jutge va decretar dissabte a la nit presó eludible sota fiança juntament amb quatre persones més que la van pagar i han quedat en llibertat. Un d'ells és membre del SEPC, que va sortir en llibertat sota fiança de 3.000 euros. El jutge els va decretar presó sota fiança (de 3.000 euros i de 4.000 per a un d'ells) per desordre públic, atemptat i danys.

En total 32 persones van passar ahir a disposició judicial. El jutge va decretar presó preventiva sota fiança per a cinc d'ells, un dels quals no la va pagar i va ser empresonat. La Fiscalia ha demanat presó preventiva pels detinguts al·legant que són un perill i que poden causar incidents si estan en llibertat.

D'altra banda, el jutge va ordenar llibertat amb càrrecs per a 15 detinguts i nou més han quedat en llibertat sense càrrecs. D'aquesta manera, del total de 79 persones que van ser detinguts el dia de la vaga general, 42 hauran passat a disposició judicial entre divendres, dissabte i diumenge i 37 han quedat sense efecte de detenció. Del total de detinguts, vuit són menors, set dels quals se'ls ha deixat sense efecte de detenció i un ha quedat en llibertat sense càrrecs.

A les tres persones que ja són a la presó se'ls imputen desordres públic, danys, lesions i per ser portadors d'elements incendiaris, els dos estudiants Isma i Dani, i Javi per desordre públic i perquè tenia antecedents. Pel que fa als altres onze, deu van quedar en llibertat amb l'obligació de presentar-se cada quinze dies al jutjat i l'altre va quedar en llibertat sense càrrecs.

Segueix la concentració solidària

En llibertat amb càrrecs i sense fiança per els 5 últims detinguts, 3 d'ells de la CUP. La concentració solidària, que dissabte va reunir unes 200 persones, ha seguit també avui diumenge des de les deu del matí a la Ciutat de la Justícia.

D'altra banda, s'ha convocat una manifestació per aquest dilluns per demanar la llibertat dels detinguts empresonats. La marxa partirà de la Plaça Universitat de Barcelona a les set de la tarda.
Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  6. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid