Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió 29-M
La CUP expressa la seva solidaritat amb els vaguistes represaliats i empresonats

La formació considera que la presó preventiva que s'ha aplicat a tres vaguistes "respon a una decisió de caràcter polític,

01/04/2012 Política
La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha expressat "la més enèrgica condemna" davant l'onada repressiva que s'ha desencadenat arran de la vaga general en defensa dels drets socials i laboral del passat 29 de març. Com a organització política que donava suport a aquesta jornada de protestes ha exigit l'alliberament immediat dels vaguistes empresonats "de forma irregular per haver participat en piquets informatius durant la jornada de vaga".

La formació considera que la presó preventiva que s'ha aplicat a tres vaguistes "respon a una decisió de caràcter polític, que un cop més evidencia la nul·la separació de poders entre el poder executiu i el judicial". Així, demana la retirada de càrrecs de tots els vaguistes detinguts, entre els quals hi ha militants de la CUP de Tarragona, el Vendrell i Badalona. També exigeix que s'aturi "la cacera de bruixes engegada per la Conselleria d'Interior i els Mossos d'Esquadra contra els moviments polítics i socials del país".

La CUP remarca que els detinguts de l'esquerra independentista i de la CUP que hi ha hagut per haver participat en els piquets informatius i les mobilitzacions "demostra un cop més el compromís de l'esquerra independentista amb la lluita per uns Països Catalans socialment justos i nacionalment lliures".

En aquest sentit, condemna l'actuació "desproporcionada" del cos dels Mossos d'Esquadra contra la manifestació que s'havia de celebrar a les sis de la tarda a la plaça de Catalunya de Barcelona. "La policia autonòmica va utilitzar l'excusa d'alguns incidents per desplegar de forma premeditada tota la seva força ofensiva per rebentar aquesta manifestació", assegura, i afegeix que "l'actuació policial, amb llançament de gasos lacrimògens, bales de goma i càrregues indiscriminades, va generar escenes de pànic entre els milers de manifestants concentrats a la plaça de Catalunya i va provocar desenes de ferits, alguns d'ells d'extrema gravetat", manifesta. És per això que demana la dimissió del conseller d'Interior, Felip Puig, i la depuració de responsabilitats dins dels comandaments del cos policial.

La CUP ha fet una crida al conjunt del poble català a participar de les mobilitzacions que es convoquin en solidaritat als vaguistes represaliats.
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid