Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió 29-M
Presó per a tres dels detinguts el 29-M

Més de 200 persones s'han concentrat a la Ciutat de la Justícia com a mostra de suport

31/03/2012 Drets i Llibertats
La fiscalia de guàrdia ha demanat presó per tots els detinguts durant la jornada de vaga general que queden a la Ciutat de la Justícia. Segons ha pogut saber Llibertat.cat, el jutge de moment hauria acceptat la petició d'ingrés a presó provisional per a tres dels detinguts. Es tracta de dos estudiants, Daniel i Ismael, que ja han estat traslladats a la presó Model, i d'una tercera persona, Javier, anarquista, traslladat a Quatre Camins.

Després de passar 24 hores detinguts sense poder declarar, la Fiscalia va demanar presó preventiva pels detinguts al·legant que són un perill i que poden causar incidents si estan en llibertat. Divendres a la nit van ser traslladats a la presó de Quatre Camins, on se’ls està ha confinat amb delinqüents comuns.

Evitar protestes durant la reunio del BCE

A la interlocutòria, la jutgessa de guàrdia afirma que "s'apropen dates que per la seva naturalesa són propícies per a aldarulls" i vol evitar amb la presó que els detinguts causin problemes. La jutgessa es refereix a les protestes de l'1 de maig convocades durant la reunió del Banc Central Europeu.

Segons els Mossos d'Esquadra, els dos estudiants han ingressat a presó per desordres públics, danys, lesions i per ser portadors d'elements incendiaris, mentre que Javier ho ha fet per desordres públics i per antecedents.

Més de quaranta persones van ser detingudes i deu més van ser imputades a Barcelona pels actes vandàlics que es van produir al centre de la ciutat el dia de la vaga general contra la reforma laboral.

Amb motiu de l'ingrés a presó de tres detinguts i en suport a la resta de persones, més de 200 persones es concentren aquest dissabte al matí a la Ciutat de la Justícia.

Fins les dues de la matinada

La jornada a la Ciutat de la Justícia -ahir 13 persones van passar a disposició judicial- es va allargar divendres fins a les 2 de la matinda. A mitja tarda es filtrava l’ordre de la Fiscalia en cap de Catalunya de demanar màxima pressió contra els detinguts que encara quedaven a comissaria i a jutjats.

En aquest sentit, els 13 detinguts han vist com a mesura que anaven declarant la fiscalia els demanava presó provisional. Tot i que el jutge ha decretat presó provisional per a tres persones, a les dues de la matinada han quedat en llibertat amb càrrecs els detinguts de Les Corts, que succeïen els del Poblenou i els del Clot i a mitja tarda els de Palau. Tot i les pressions de la fiscalia perquè també ingressessin a presó.

Les deu persones que han quedat en llibertat tenen l'obligació de presentar-se cada quinze dies al jutjat. Aquest dissabte, encara a comissaria, declaren tres detinguts del Vendrell i el detingut divendres a Tarragona.

Concentració de suport a la Ciutat de la Justícia

La concentració de suport també s'ha desplaçat als jutjats i aquest dissabte desenes de persones han anat arribant a partir de les 10 del matí a la Ciutat de la Justícia. A més, s'ha convocat una nova conentració a Tarragona pel nou detingut de divendres. La protesta tindrà lloc a les sis de la tarda davant l'estàtua dels Despullats, a la Rambla Nova de Tarragona. Els convocants consideren que les detencions són "arbitràries i que obeeixen a un sentit de persecució política".

La Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) ha mostrat el seu suport als estudiants traslladats a la Model i assegura que els càrrecs que els hi imputen "no se sostenen i semblen formar part més de la necessitat de justificar un discurs conspiratiu que no pas de les garanties jurídiques d’un Estat de Dret".

Signes de maltractament

Aquest divendres cap a les quatre de la tarda han començat a sortir de la comissaria de la policia de les Corts els detinguts en llibertat amb càrrecs. Segons ha informat Alerta Solidària, alguns d'ells presenten signes de tortura i maltractament a la cara i al cos fruit de ferides i cops produïts pels mossos a dins de les furgonetes de detenció, segons han denunciat ells mateixos.

A les Corts la concentració de solidaris no s'atura. Dijous al vespre, un cop desconvocada la manifestació, un centenar de persones es van adreçar fins al a comissaria dels Mossos per donar suport als detinguts que hi eren, veïns del Poblenou, de Gràcia, de Sant Andreu i de les Corts. La protesta va finalitzar a dos quarts d'una de la nit quan va sortir en llibertat un menor d'edat detingut en un piquet de l'Esquerra Independentista a les Corts.

La concentració ja té caràcter indefinit fins que surtin en llibertat tots els detinguts. Aquest divendres les mostres de suport han començat a les 10 del matí i s'han traslladat a la Ciutat de la Justícia a mesura que anaven traslladant els detinguts cap allà.

16 detinguts de l'Esquerra Independentista

En total, durant la jornada de vaga general la policia va tenir fins a 16 militants d'organitzacions de l'Esquerra Independentista, segons el balanç que ha fet públic l'organització antirepressiva Alerta Solidària, que assegura que la jornada de vaga general de dijous es va saldar amb una vintena de persones ferides, la majoria a les càrregues policials de Barcelona.

Les diferents situacions de tensió generades des de primera hora de la matinada de dijous entre piquets i agents policials, la majoria d'ells de paisà, va obrir la veda a les detencions per part dels cossos policials amb detencions a Santa Coloma de Gramenet, Mataró, Sabadell, Palma, Tarragona, i als barris barcelonins del Poblenou, Sant Andreu, Les Corts, i el Raval.

Els militants de l'Esquerra Independentista detinguts a Santa Coloma, Mataró i Badalona van ser posats en llibertat al llarg del matí i migdia d'ahir, pendents de ser citats als jutjats per declarar, mentre que el de Santa Coloma està pendent que el citin per a la celebració del judici de faltes.

A Tarragona van detenir 7 persones dijous a la nit, i aquesta divendres a la tarda s'ha detingut una persona més a la concentració que s'ha celebrat a Tarragona per demanar la llibertat i denunciar la brutalitat policial.

En conjunt la jornada de la vaga es va saldar amb un total de 16 militants d'organitzacions de l'Esquerra Independentista, en concret Maulets, CAJEI, CUP, MDT i Endavant.

Una setantena de detinguts a Catalunya

En conjunt, la vaga general es va cloure amb 74 detinguts a tot Catalunya, segons dades del Departament d'Interior. Quatre són menors d'edat detinguts a la ciutat de Barcelona.

De les 74 detencions, 21 les van efectuar la Guàrdia Urbana de Barcelona, una la Guàrdia Urbana de Tarragona, un la policia local de Mataró, i la resta els Mossos d'Esquadra.

A Barcelona ciutat se'n van detenir 54. De la resta, 20 corresponen a l'àrea metropolitana de Barcelona, a Tarragona i a les Terres de l'Ebre. Segons les dades que ha destacat Interior, 20 dels detinguts tenen antecedents policial i vuit tenen nacionalitat estrangera.

A més, hi ha 15 persones més imputades, i les investigacions posteriors poden donar alguna detenció més en propers dies. Aquest divendres s'ha detingut una persona a Tarragona durant una concentració de suport.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid