Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
26M: Cal un vot segur per la Independència i la República
08/05/2019 Carles Castellanos

Les eleccions dins el marc de l’estat espanyol són proves que, en la fase actual de la lluita cap a la República catalana, s’han d’abordar amb la màxima seguretat. En aquesta perspectiva voldria aportar algunes precisions.

El 26 de maig és una oportunitat on podem triar (persones i també idees i posicions polítiques). Les eleccions municipals permeten decidir sobre el compromís i les idees de cadascú, sense les rigideses de tipus plebiscitari que sovint distorsionen les  opcions de vot. En els cas de les eleccions a les Illes i a Europa també és el mateix. I poder triar vol dir que caldria tenir clars uns criteris generals com els següents:

PRIMER: No s’ha de donar el vot ni a l’engany ni a la rendició (a cap persona, tendència o partit). En els debats en què es participi cal aclarir aquestes posicions:

- No s’ha de votar ningú que pacti amb el 155, és a dir, que vulgui aliar-se amb expressions polítiques del règim monàrquic i la seva repressió (com és el PSC-PSOE).

- No s’ha de votar ningú que defensi la desmobilització, i que només parli de diàleg amb un estat que no vol afluixar en la repressió contra els nostres drets.

- No s’ha de votar ningú que no tingui unes bases per a un full de ruta unitari.

SEGON: I en canvi, hem de donar el suport del vot a aquelles persones, tendències o partits que defensin una línia d’unitat estratègica, fermesa, mobilització.

TERCER: Màxima claredat. Cal exigir, en els debats previs, i a l’hora de decidir, la màxima claredat a candidates i candidats (prou enganys) i no equivocar-se votant ningú que prediqui la rendició. (Perquè s’entengui bé, com a exemple d’engany podem recordar el famós acord, sobre un estatut retallat, entre Mas i Zapatero l’any 2006; i com a exemple de rendició i submissió a l’estat espanyol, la reinserció-delació promoguda per Àngel Colom als anys 90).

QUART: Si volem avançar cap a la independència en les eleccions europees hem de votar la llista del President Puigdemont. No hi pot haver dubte en aquest sentit, veient l’interès dels enemics del poble català i els seus aliats per a combatre la seva figura i essent conscients del seu compromís en la defensa de la República catalana i la necessària internacionalització de la causa de la República Catalana.

En aquestes eleccions podem, doncs, triar les persones i tendències més favorables a avançar cap a la Independència i la República dels drets socials. I podrem així també anar més enllà d’un vot, perquè amb la nostra decisió reforçarem una línia favorable a la unitat estratègica, la fermesa i la mobilització.

- Per la Independència i la República catalana: votem lluita i compromís.

- Un vot amb lluita és un vot segur

Carles Castellanos

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. Cremen per primer cop fotografies de la Princesa Leonor
  3. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  4. Sant Jordi era guerrer...
  5. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  6. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid