Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Any 1 - Mes 1, de la Resistència Catalana contra l'ocupació directa espanyola
07/11/2017 Carles Castellanos

L’1 d’octubre del 2017 va començar la nostra resistència a l’ocupació directa espanyola de Catalunya. Amb l’assalt a les urnes l’estat espanyol franquista iniciava l’ofensiva directa contra el nosaltres convertint l’ocupació disfressada que era el règim autonòmic, en una ocupació directa amb l’únic objectiu de sotmetre el poble català, subjugar-lo i humiliar-lo amb la finalitat de poder perpetuar el seu abús econòmic i polític.

El primer assalt es va resoldre amb la victòria del poble en defensa del dret de vot i, d’una manera més general, el dret a organitzar-nos lliurement de manera col·lectiva. Aquesta primera batalla de resistència ens ha permès reconèixer-nos a nosaltres mateixos com a República, marcant de manera clara el nostre objectiu que ara definirem amb més claredat i precisió per mitjà del procés constituent participatiu que ja s’ha començat a organitzar.

L’estat espanyol respon a la nostra voluntat de ser lliures amb una estratègia de tipus militar (que és l’única amb què s’identifiquen com a franquistes profunds que són) l’objectiu de la qual és crear desànim i divisió, per mitjà d’atacs en diverses línies d’intervenció: com a Batalló d’Avantguarda les tropes de la judicatura d’arrel i d’ideologia franquista; amb el suport permanent i la cobertura de les Forces d’Ocupació espanyoles (dedicades, si cal, a arrencar banderes catalanes, a fer pintades de carrer, i a rebentar rodes de cotxe, i a insultar vianants ...); i amb la col·laboració de la Infanteria de bojos desfermats que són les bandes feixistes (formades sovint per elements de les forces d’ocupació disfressats de persones).

Hem de ser conscients que, ara com ara, som un poble ocupat de manera directa. Tothom que no denunciï aquesta situació vol dir que se situa al costat de l’ocupant. Les coses són així. Ens hem de preparar per a resistir sense defallir fins a arribar a fer impossible per a l’ocupant aconseguir l’objectiu de la seva ocupació que és a nostra humiliació.

Només d’això depèn la nostra victòria. I la nostra llibertat, que ara sabem que ve en forma de República.

L'Any 1 - Mes 1, de la Resistència Catalana contra l'ocupació directa espanyola

Carles Castellanos, 7 de novembre de 2017

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid