Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#MARXASOM
La Marxa Som recorre aquests dies el Priorat, i arriba a La Noguera i la Plana de Vic el cap de setmana

- Balaguer acollirà la columna de Ponent de La Marxa Som amb una xerrada de Jordi Sànchez (ANC) el proper dilluns
- La Columna de Llevant serà a la Plana de Vic, amb dues caminades i diversos actes a Roda de Ter, Folgueroles i Vic.
- La Morera i Cornudella de Montsant acomiadaran divendres La Marxa Som al seu pas pel Priorat amb una caminada i diversos actes.
- El passat cap de setmana va tenir lloc l’acte central de La Selva, a Vilobí d’Onyar, amb la presència de Quim Torra, cercavila i concert.
- El Pallars va acomiadar la Marxa Som a La Pobla de Segur diumenge 3, coincidint amb la Diada dels Raiers.

06/07/2016 Política

La Marxa Som, la caminada popular que recorre a peu Catalunya per promoure un nou model de democràcia participativa, segueix enllaçant comarques i recollint les conclusions dels municipis al voltant de la democràcia participativa.

La columna de Llevant va ser el passat cap de setmana a Girona, Vilobí d’Onyar i Santa Coloma de Farners. L’acte central de La Selva, dissabte a Vilobí d’Onyar, va comptar amb la presència de Quim Torra, mentre que l’arribada de La Marxa Som a la capital gironina va complementar-se amb diversos parlaments polítics al voltant de la democràcia participativa.

Pel que fa a la columna de Ponent, La Pobla de Segur va acollir el passat diumenge l’arribada de La Marxa Som coincidint amb la Diada dels Raiers.

La columna Sud va culminar actes de promoció de la democràcia participativa a diversos municipis de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre, entre els quals Gandesa, Miravet i Móra d’Ebre al llarg del cap de setmana, mentre que dilluns va recollir les conclusions de les assemblees al Molar, i dimarts a Falset.

Propers actes i etapes

La Marxa Som segueix portant a tot el territori els debats sobre la democràcia participativa, mitjançant assemblees obertes a tothom per tal que les persones reflexionin i proposin un nou model més avançat de participació ciutadana mitjançant la deliberació, per al nou País. Un cop acabada la Marxa, totes les aportacions dels municipis es lliuraran al Parlament de Catalunya perquè siguin tingudes en compte de cara a fer un país millor.

En concret, la Columna de Ponent aterra a Àger (La Noguera), aquest divendres 8, seguint amb caminades per la comarca dissabte i diumenge. L’acte central de La Noguera, serà, però, sens dubte, dilluns, quan a Balaguer es farà la rebuda de La Marxa Som amb la presència de Jordi Sànchez, que aprofitarà per aprofundir en el debat “Per una democràcia participativa... i ara, el Referèndum definitiu?” a tres quarts de vuit del vespre.

Pel que fa a la columna de Llevant, La Marxa Som compta amb diversos actes a la Plana de Vic, coincidint amb la Festa Major de la capital osonenca. En concret,  dissabte es caminarà l’etapa Manlleu-Folgueroles, amb aturada amb esmorzar i lectura del manifest a Roda de Ter. Diumenge serà el torn de l’etapa Folgueroles-Vic, amb actes a la tarda a la capital osonenca que inclouen el concert a les 19h a la plaça del Carbó, ofert per Guillem Roma i Marta Roma. En acabat, hi haurà els parlaments de benvinguda de la ciutat a La Marxa Som, amb la presència de representants del Consistori Municipal i de Procés Constituent.

La columna Sud s’acomiadarà aquest divendres del Priorat. Ho farà amb la lectura del Manifest a dos quarts de sis de la tarda a la Morera de Montsant, i tot seguit arrencarà la caminada cap a Cornudella en una etapa de tarda de només 8 quilòmetres. A Cornudella tindrà lloc una acollida per part de les autoritats municipals, i es farà la lectura del manifest de La Marxa i la pràctica d’assemblees deliberatives

La Marxa Som forma part de Reinicia Catalunya, l’ens que impulsa la Convenció Constituent Ciutadana de Catalunya, i coincideix amb el 40è aniversari de La Marxa de la Llibertat i el seu lema, Poble català, posa’t a caminar!, i amb el 7è centenari de la mort de Ramon Llull.

Tota la informació al web www.lamarxasom.cat i al dossier explicatiu.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid